Gray Picture Napisano Czerwiec 1, 2016 Share Napisano Czerwiec 1, 2016 Chciałam przenieść pewien plik (nie ważne jaki) z tabletu na pendrive, coby zyskać trochę miejsca w urządzeniu. Problem w tym, że jedyny pendrive, na którym zmieści się owy plik, nie jest obsługiwany przez tablet. Próbowałam użyć aplikacji Total Commander z USB plugin for Total Commander oraz Paragon NTFS & HFS+. W pierwszym sposobie wyskakuje "Error Oxb: SCSI command failed", a w drugim trzeba nadać uprawnienia root (nie żebym wiedziała, co to znaczy), ale jak próbuje to zrobić przy pomocy kolejnej aplikacji (SuperSU), "Binaria SU nie zostały zainstalowane, a SuperSU nie może ich zainstalować." A dalej coś o tym, że jeśli ma się Androida powyżej 4.3 trzeba samodzielnie zrootować urządzenie. I mniej-więcej w tym momencie mózg mi się przegrzał i wypłynął uszami. Jest jakiś prosty sposób podłączenia tego głupiego pendrive'a czy muszę szukać takie, którego tablet obsłuży bez marudzenia? Tablet Samsung Galaxy Tab E Android 4.4.4 Pendrive Toshiba 8GB U202 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1stChoice Napisano Czerwiec 2, 2016 Share Napisano Czerwiec 2, 2016 godzinę temu Gray Picture napisał: Próbowałam użyć aplikacji Total Commander z USB plugin for Total Commander oraz Paragon NTFS & HFS+. W pierwszym sposobie wyskakuje "Error Oxb: SCSI command failed", a w drugim trzeba nadać uprawnienia root. To uczucie kiedy jesteś z wykształcenia i zawodowo Informatykiem i nagle nastolatka z forum używa bardziej skomplikowanych pojęć niż Ty przez całe życie... 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sun Napisano Czerwiec 2, 2016 Share Napisano Czerwiec 2, 2016 Nie jestem w 100% pewien czy mam rację, bo dawno nie obcowałem z androidem, ale czu on czasem nie ejst ograniczony do obsługi dysków w FAT 32? Jeśli to miałaby być kwestia roota (co by mnie dziwiło), to poszukaj, jak zrootować twój model tabletu, bo w zasadzie każdy się rootuje odrobinę inaczej) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
demotywatorking Napisano Czerwiec 3, 2016 Share Napisano Czerwiec 3, 2016 Spróbuj sformatować pendrive'a jako exFat, na niektórych urządzeniach z Androidem mi takiego pendrive'a wykrywało bez żadnych programów. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gray Picture Napisano Czerwiec 3, 2016 Autor Share Napisano Czerwiec 3, 2016 Dzięki wam wszystkim za rady, ale z nich nie skorzystam, ponieważ dostałam pendrive o większej pojemności, który po podłączeniu do tabletu nie stroi fochów. 2.06.2016 at 02:01 1st napisał: To uczucie kiedy jesteś z wykształcenia i zawodowo Informatykiem i nagle nastolatka z forum używa bardziej skomplikowanych pojęć niż Ty przez całe życie... W sekrecie powiem, że rozumiem co drugie słowo z tego, co napisałam. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts