Slashwing Napisano Wrzesień 5, 2013 Share Napisano Wrzesień 5, 2013 Mój top to: Godzilla Tokyo SOS Godzilla vs Biolante Godzilla vs Destroyer Godzilla vs SpaceGodzilla Godzilla vs Mothra Godzilla Final Wars Szkoda, że seria Gamera czy Rebirth of Mothra praktycznie nie wyszły w polsce Link do komentarza
Gandzia Napisano Wrzesień 5, 2013 Share Napisano Wrzesień 5, 2013 Skoro już ktoś odkopał... Godzilla - potwór-legenda. Nie wyobrażam sobie mojego dzieciństwa bez starego, poczciwego "gumiaka". Te piękne czasy, gdy wracało się z miasta z całą masą filmów na VHS, z czego połowa to Godzilla... Zresztą VHSy miały w sobie jakiś swój urok, nie uważacie? (Gandzia, ogarnij się, zgredziejesz!) Taka mała ciekawostka - Japończycy stworzyli swego czasu całkiem niezłego crossovera - Godzilla spotyka King Konga. Co ciekawe, film wyszedł w dwóch wersjach, jedna dla Japonii, druga dla Ameryki. I jeszcze jedno - mały news. http://www.kaijuworld.cba.pl/infopage.php?id=246 Link do komentarza
Slashwing Napisano Grudzień 10, 2013 Share Napisano Grudzień 10, 2013 To trzeba zobaczyć Link do komentarza
Magus Napisano Grudzień 10, 2013 Share Napisano Grudzień 10, 2013 No ten film chętnie zobaczę oby tylko trailer nie okazał się lepszy od filmu bo często tak ostatnio jest Link do komentarza
Daractive Napisano Grudzień 10, 2013 Share Napisano Grudzień 10, 2013 Godzilla - któż się na tym nie wychował Te powtarzalne schematy rodem z Power Rangers (tych pierwszych), te gumiaste potwory... Klasyk. Sam widziałem parę części, ale najbardziej utkwiła mi w głowie "Godzilla vs King Gnidorah". PS Gandzia VHSy z Pokemonami (tymi bardziej "nowożytnymi") i połowicznie sprawny odtwarzacz wciąż jeszcze znajduje się u mnie w domu I zgodzę się że to był klasyk (wbrew wszelkim pozorom wiek wcale nie musi świadczyć o poziomie "zgredzenia"). Link do komentarza
Gandzia Napisano Luty 25, 2014 Share Napisano Luty 25, 2014 Po obejrzeniu trailera moje przemyślenia są takie: Jakiejkolwiek alternatywy bym nie miał, nieważne, czy wydarzyłaby się sesja egzaminacyjna, napad, urodziny dziewczyny, zamieszki, pożary, strajki, stan wojenny, inwazja obcych, zwycięstwo Korwina w wyborach. Na ten film MUSZĘ pójść. Link do komentarza
Slashwing Napisano Maj 29, 2014 Share Napisano Maj 29, 2014 Mówcie sobie co chcecie ale mnie się Godzilla 2014 bardzo podobał i nie przyniósł serii takiego wstydu jak Godzilla 1998. Link do komentarza
Magus Napisano Maj 29, 2014 Share Napisano Maj 29, 2014 Jak mam być szczery. Dla mnie nowa Godzilla to totalna kicha. Już ta stara mi się bardziej podobała. Link do komentarza
Gandzia Napisano Maj 29, 2014 Share Napisano Maj 29, 2014 Jak dla mnie - film świetny, zwłaszcza że prawdopodobnie będzie początkiem nowej serii (co, biorąc pod uwagę sukces kasowy filmu, jest pewne). Co prawda wersja z 1954 nadal jest nie do pobicia, ale i tak obraz Edwardsa jest godny polecenia. 1 Link do komentarza
Recommended Posts