Szonszczyk Napisano Kwiecień 17, 2017 Share Napisano Kwiecień 17, 2017 Cytuj Wyszukuję sobie na forum tą gierkę ... a tu pusto. Jedyne do czego się dokopałem to temat z archiwum z 2013 roku ... GG ~Miszcz Tencz Witam! Szukam osób chętnych zagrać, jak nie teraz to za parę miesięcy, w Path Of Exile, podróbę Diablo która to przerosła samą kultową serię. 1. CO TO JEST ZA GRA? Największym plusem tej gry jest to, że w przeciwieństwie do wspomnianej wcześniej serii gier od Zamieci, ten tytuł jest grą Free 2 Play, a wszystkie mikrotransakcje są nieobowiązkowe i ulepszają tylko wygląd postaci. Gra jest nonstop wspierana przez twórców, co 3 miesiące jest dodawany do gry nowy mechanizm i nowa liga w której można zdobyć nowe przedmioty unikalne, a co rok dodawane jest expansion, 2 lata temu było to Ascension i dodało do gry labirynt, po którego przejściu możemy wybrać sobie jedną z 3 pod-klas i trochę nowych skilli, a rok temu było to Atlas Of Worlds dodający end-game'owy system map. Gra charakteryzuje się także znakomitym systemem, nie tyle co tworzenia postaci, ile rozwijania jej w trakcie. Możemy wybrać pomiędzy ponad 150 różnymi skillami, 3 rodzajami "pancerza" i wielkim drzewem skilli pasywnych. Skille otrzymuje się po dodaniu odnalezionych, lub kupionych wcześniej, skill gemów do kieszeni (socketów) w naszym uzbrojeniu. Im więcej socketów w naszym, dajmy na to pancerzu, tym więcej do tego skilla możemy dorzucić support gemów, ulepszających w dany sposób nasz skill np. jeśli do "Fire Shot" czyli pojedynczej strzały zapalającej z łuku dodamy support gem "Lesser Multiple Projectiles Support" dostaniemy skill który zamiast wystrzeliwać jedną, będzie wystrzeliwać 3 strzały o trochę słabszym dmg. W grze nie istnieje cos takiego jak "gold", w grze jest system różnego rodzaju przedmiotów zwanych "currency" które są mniej lub więcej warte w zależności co robią(np. jedna z najwięcej wartych currency to Exalted Orb, jest to przedmiot który przedmiotowi o rzadkości Rare(z 4 stopniowej skali rzadkości przedmiotu -> normal(biały)-magic(niebieski)-rare(żółty)-unique(brązowy)) dodaje kolejny afiks) Gra jest prawie wyłącznie po angielsku (są jeszcze 3 wspierane języki), co ułatwia dogadanie się z innymi graczami. Aha, i jeszcze jedno: gra jest single player, ale można w nią grać w coopie i trade'ować z innymi graczami (z całego świata np. ostatnio sprzedałem część mojej kolekcji chromatic orb'ów jakiemuś australijczykowi ...) Jeśli ktoś chce coś więcej się dowiedzieć o grze to zapraszam do oglądnięcia poradników (po angielsku): https://www.youtube.com/channel/UCaFHfrY-6uGSAvmczp_7a6Q/videos 2. DLACZEGO WARTO W NIĄ ZAGRAĆ? W grze na chwilę obecną dostępne są 4 akty, lecz za parę miesięcy ukażą się beta testy kolejnych 6 dodatkowych aktów (wcześniej by przejść grę trzeba było 3 razy pokonać kampanię, teraz będzie wystarczyło zrobić to raz). Chodzi mi o to bym, albo miał teraz z kimś zagrać w teraźniejszej lidze (Legacy), albo żebym miał z kim zagrać w trakcie bety lub kiedy dodatek już wyjdzie. Jakby kogoś interesowało: Standard League: 67 lvl Duelist (end game) 59 lvl Ranger (Mercilles act1) 30 lvl Marauder (act2) Legacy League: 75 lvl Ranger (end game) 50 lvl Ranger (Cruel act2) 22 lvl Templar (Normal act2) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WhiteHood Napisano Kwiecień 17, 2017 Share Napisano Kwiecień 17, 2017 Kurde, niby bym mógł pograć. Mam marudera i duelist'e na 50'tych. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szonszczyk Napisano Kwiecień 17, 2017 Autor Share Napisano Kwiecień 17, 2017 59 minut temu WhiteHood napisał: Kurde, niby bym mógł pograć. Mam marudera i duelist'e na 50'tych. To jakbyś chciał pogadać to zapraszam na naszego forumowego discorda, lub dodaj mnie na steamie - link masz w moim profilu tu na forum. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zegarmistrz Napisano Maj 16, 2022 Share Napisano Maj 16, 2022 Wiadomość automatyczna Temat został zamknięty i przeniesiony do Forumowych Archiwów Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts