Paladyn Zanderson Napisano Lipiec 6, 2017 Share Napisano Lipiec 6, 2017 (edytowany) Cóż pora na kolejny serial mego dzieciństwa a jest to Czyli po polsku Sąsiedzi Serial czechosłowacki, od 1993 czeski lalkowy serial animowany opowiadający o perypetiach dwóch nieudolnych majsterkowiczów, Pata i Mata. Został stworzony w dniu 12 sierpnia 1976 przez reżysera filmu Lubomíra Beneša oraz scenarzystę i scenografa Vladimíra Jiránka. Przedstawia dwóch bohaterów stawiających czoło problemom i próbujących je rozwiązać samodzielnie za pomocą prostych narzędzi, co zawsze jest przyczyną jeszcze większych problemów. Mimo wszystko, bohaterowie są zadowoleni z wyniku swojej ciężkiej pracy. Niezręczność manualna to główny motyw serialu. Obok humoru, cechą filmu jest także optymistyczne podejście do życia. Dwójka bohaterów zawsze podejmuje wyzwanie i nie poddaje się, aż znajdzie rozwiązanie problemu. Do tej pory wyemitowano 7 serii tej kreskówki i są tworzone kolejne nowe odcinki ostatni według Wikipedii powstał w 2015 roku, ale jest ich więcej teraz pewnie a teraz Przykładowy odcinek Spoiler intro Spoiler Tak więc zapeszam do dyskusji i Lista Sąsiedzka (Fani Pata i Mata) Zandi PervKapitan Poszukiwacz15 Atimkos BiP 6,MLPFan 7.Po prostu Tomek 8.Orsiro Edytowano Styczeń 18, 2018 przez Zandi Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ATIMKOS Napisano Lipiec 6, 2017 Share Napisano Lipiec 6, 2017 Jak Sąsiedzi to tylko od KieubasaTV Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paladyn Zanderson Napisano Lipiec 6, 2017 Autor Share Napisano Lipiec 6, 2017 Tak on robi przeróbki z tego ja jednak wolę podyskutować bardziej o klasyce, i spodziewajcie się z mojej strony więcej takich prlowskich kreskówek, bo w końcu to część mego dzieciństwa Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ATIMKOS Napisano Lipiec 6, 2017 Share Napisano Lipiec 6, 2017 To a pro po normalnej serii - istnieje jeden odcinek z dubbingiem, 50 chyba. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paladyn Zanderson Napisano Lipiec 6, 2017 Autor Share Napisano Lipiec 6, 2017 Zgadza się ale nie wszedł do dystrybucji i i tv, a z jakich względów nie wiadomo Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ATIMKOS Napisano Lipiec 6, 2017 Share Napisano Lipiec 6, 2017 28 minut temu, Zandi napisał: Zgadza się ale nie wszedł do dystrybucji i i tv, a z jakich względów nie wiadomo Coś tam się oryginalnym twórcom nie podobało. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paladyn Zanderson Napisano Lipiec 7, 2017 Autor Share Napisano Lipiec 7, 2017 10 godzin temu, ATIMKOS napisał: Coś tam się oryginalnym twórcom nie podobało. Tak ale nie wiadomo do końca co to było są różne wersje, ze podobno to dźwięk nie przypasował druga, że glosy dla bohaterów raczej brzydkie, a trzeci że komunistyczne władze Czechosłowacji jakoś kręciły nosem Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Syrth Napisano Lipiec 7, 2017 Share Napisano Lipiec 7, 2017 Ten uczuć kiedy masz brata Mateusza i kuzyna Patryka i uwielbiałaś ten serial Gorzej było jak z bratem się bawiłam w Pata i Mata, niestety nie kuzyn z bratem, więc ja za Pata robiłam, ale nieważne. Mieliśmy takie dwa wielkie lizaki w kształcie serca. I mój się rozbił na milion kawałeczków. I co zaczęliśmy robić? Sklejać te wsystkie kawałki klejem, by był z powrotem cały Jak w innych bajkach pod koniec mówią, by nie próbować tego w domu, to moim zdaniem powinni przy tej to dawać nie wiem czy zjadłam potem tego lizaka, czy nie. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poszukiwacz15 Napisano Lipiec 7, 2017 Share Napisano Lipiec 7, 2017 Kiedy byłem małym dzieckiem dostałem kilka płyt z tym serialem, bardzo miło go wspominam. Przyjemnie się to ogląda, a przedstawiony humor też mi odpowiada. A tak pozatym to znalazłem kiedyś taką animacje dotyczącą sąsiadów. Chyba fanowska, chociaż sam niewiem. Co o tym myślicie? https://youtu.be/ZILpLvjhQmM Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paladyn Zanderson Napisano Lipiec 7, 2017 Autor Share Napisano Lipiec 7, 2017 To jest fanowski odcinek stworzony przez Norwegów (gdzie serial też się cieszy sporą popularnością) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ATIMKOS Napisano Lipiec 7, 2017 Share Napisano Lipiec 7, 2017 A pamięta ktoś to? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paladyn Zanderson Napisano Lipiec 7, 2017 Autor Share Napisano Lipiec 7, 2017 Spoiler Tak kojarzę tą reklamę Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Silver Cheese Napisano Lipiec 7, 2017 Share Napisano Lipiec 7, 2017 (edytowany) Jedna z bajek mojego dzieciństwa. Humor mnie tam zawsze rozwalał, a takie nieme animacje często potrafią zdziałać więcej niż obecny humor dotyczący cycków czy dupy (przepraszam za określenia). W podstawówce sporo tego oglądałem i chyba wciąż mam parę odcinków na kasecie VHS. W sumie jedna rzecz mi się odkopała z pamięci. Dobre 10 lat temu ktoś postanowił robić przeróbki z Sąsiadów, a to były czasy kiedy królowała Ivona, a ja byłem w podstawówce. Wierzcie lub nie, ale to coś miało z ponad 1 milion wyświetleń, nawet więcej, gdyby nie fakt, że czasy Ivony minęły oraz autor usunął swoje materiały. Ktoś cudem nagrał i udostępnił ponownie (UWAGA WULGARYZMY CO SEKUNDĘ). Kogoś to bawi jeszcze ? Ja tam trochę się uśmiałem xD. Spoiler Nooo dobre 10 lat temu, a tak mi się wydaję, że nie powinienem takich rzeczy oglądać xD. Chyba też w GTA:SA nie powinienem grać mając 11 lat (a grałem po kryjomu u wujka xD). Edytowano Lipiec 7, 2017 przez The Silver Cheese Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paladyn Zanderson Napisano Lipiec 7, 2017 Autor Share Napisano Lipiec 7, 2017 vzli mam was wszystkich dopisać do listy Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Syrth Napisano Lipiec 7, 2017 Share Napisano Lipiec 7, 2017 1 godzinę temu, Zandi napisał: vzli mam was wszystkich dopisać do listy Tak, możesz mnie dopisać jako fankę tego zwariowanego serialu Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poszukiwacz15 Napisano Lipiec 8, 2017 Share Napisano Lipiec 8, 2017 Dobra ta przeróbka Ale takiego nagromadzenia wulgaryzmów to niema nawet w nowszych przeróbkach sąsiadów. A tak pozatym to mnie też dopisz do listy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ATIMKOS Napisano Lipiec 8, 2017 Share Napisano Lipiec 8, 2017 18 godzin temu, Zandi napisał: vzli mam was wszystkich dopisać do listy Możesz mnie dopisać. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiP Napisano Lipiec 8, 2017 Share Napisano Lipiec 8, 2017 Lubiłem ten serial, choć gdy się urodziłem, to już był stary To jednak do dzisiaj stanowi świetną parodię, a te berety, to ikona PRL-u xD Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paladyn Zanderson Napisano Lipiec 9, 2017 Autor Share Napisano Lipiec 9, 2017 16 godzin temu, BiP napisał: Lubiłem ten serial, choć gdy się urodziłem, to już był stary To jednak do dzisiaj stanowi świetną parodię, a te berety, to ikona PRL-u xD ee ale ty Bipu wiesz, ze to jest czechosłowacki/czeski serial animowany nie polski Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiP Napisano Lipiec 9, 2017 Share Napisano Lipiec 9, 2017 1 godzinę temu, Zandi napisał: ee ale ty Bipu wiesz, ze to jest czechosłowacki/czeski serial animowany nie polski Wiem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paladyn Zanderson Napisano Styczeń 7, 2018 Autor Share Napisano Styczeń 7, 2018 A je dodanyś Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Po prostu Tomek Napisano Styczeń 17, 2018 Share Napisano Styczeń 17, 2018 Hej. Hej. Zakładamy plantację betonu. Patrz jak koszę beton. Ale tak wracając, to jedna z bajek jakie oglądałem nie tylko w dzieciństwie, ale czasem też jak mi się zatęskniło to na jewtubie. Wspaniała bajka, pocieszna, sympatyczna. Oczywiście, że zapisuję się na listę do odstrzału fanów Sąsiadów. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paladyn Zanderson Napisano Styczeń 18, 2018 Autor Share Napisano Styczeń 18, 2018 @Orsiro i @Po prostu Tomek dodaani to co pieczemy kurczaka po sąsiedzku Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paladyn Zanderson Napisano Styczeń 18, 2018 Autor Share Napisano Styczeń 18, 2018 (edytowany) 14 minut temu, Orsiro napisał: Mam tylko małą prośbę, mój nick to Orsiro .(bez i po r) Wybacz japońska maniera językowa Pkecikc najlepszych odcinków ze współczesnej serii Nauka pierwsza nigdy nie rób czegoś z masy solnej lub cementu w gumowych rękawiczkach XD Spoiler Edytowano Styczeń 18, 2018 przez Zandi Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paladyn Zanderson Napisano Styczeń 18, 2018 Autor Share Napisano Styczeń 18, 2018 Žádný problém :( a pro znalazłem taka stronę http://www.czeskimarket.pl i za 160 zl ozna tam kupić maskotki Sąsiadów jak i Lntylki i pakiet Studeńskiej( Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts