Fayer Storm 26 Napisano Lipiec 22, 2017 Share Napisano Lipiec 22, 2017 Moi drodzy mam do was pytanie. Każdemu się zdarzało pominąć prawe na rzecz kłamstwa. A więc nasuwa mi się pytanie. Co wolicie gorzki smak prawdy czy słodki zakazany owoc kłamstwa. Aj: No fajer nie spodziewałam się po tobie takiego rozmachu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Killer Poke Napisano Lipiec 22, 2017 Share Napisano Lipiec 22, 2017 (edytowany) Idąc za słowami Jacoba Hargreave'a: "Przyznaję, oszczędnie wydzielałem prawdę." ujął bym to tak: czasami faktycznie wolę nie wiedzieć za wiele o niektórych sprawach, zwłaszcza gdy dotyczą nie mnie osobiście. Zaś w przeciwnym przypadku, bardzo szanuję ludzi szczerych wobec mnie, choćby ich słowa miały by mnie ranić do żywego. Pod warunkiem oczywiście, jeżeli krytyka/pochwała czy opinia o mnie jest obiektywna i w jakikolwiek sposób konstruktywna, a nie jest po prostu zwykłym hejtem. Edytowano Lipiec 23, 2017 przez Chip 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Syrth Napisano Lipiec 23, 2017 Share Napisano Lipiec 23, 2017 Ja zawsze wolę znać prawdę. Nawet jeśli jest bolesna, aleeeee... Zarzucę przykładową sytuacją. Druga Wojna Światowa, ukrywacie przerażoną rodzinkę Żydów (czy żydów, nie wiem już które jest które) w piwnicy i SSmanowi kłamiecie, że nie widzieliście żadnych żydów. Cóż, skłamaliście. Ale to dobrze czy źle? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mknod Napisano Lipiec 23, 2017 Share Napisano Lipiec 23, 2017 (edytowany) Jeżeli kłamstwo może uratować komuś życie to trzeba. Dobrze byś wtedy postąpił. Po prostu trzeba zachowywać sie lojalnie Kiedyś ktoś dał mi taką rade Edytowano Lipiec 23, 2017 przez mknod Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cozy Glass Napisano Lipiec 23, 2017 Share Napisano Lipiec 23, 2017 Ja sądzę, że wszystko zależy od sytuacji, przekonań i empatii... mimo iż ja staram się jak najczęściej mówić prawdę to zdarzają się sytuacje gdzie po prostu nie chce zranić drugiej osoby lub chce po prostu być dla niej miły. Dnia 23.07.2017 o 11:52, mknod napisał: Jeżeli kłamstwo może uratować komuś życie to trzeba. Zależy co ta osoba zrobiła, bo jeśli kogoś zabiła no to sądzę że lepiej powiedzieć prawdę niż bronić taką osobę od sprawiedliwości... 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebastianRichCountryOwner Napisano Sierpień 30, 2018 Share Napisano Sierpień 30, 2018 Są sytuacje w życiu, gdzie kierowanie się wyłącznie prawdą i wiedzą absolutną nie są dobrymi rozwiązaniami. Są sytuacje, gdzie dobre samopoczucie jest lepsze od dawkowania sobie brutalnej prawdy na temat pewnych zjawisk, które istnieją, a na które nic nie poradzimy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts