Starray Napisano Wrzesień 14, 2017 Share Napisano Wrzesień 14, 2017 Jestem na tym forum nowa i nie do końca wiem, jak działają rangi. I czy "Brony" i "ranga: Źrebaczek" na moim profilu to dwie różne rzeczy? Tak z ciekawości, bo nie mogłam znaleźć istniejącego tematu ^^ 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Syrth Napisano Wrzesień 14, 2017 Share Napisano Wrzesień 14, 2017 Zamiast rangi źrebaczek możesz sobie sama dowolny tytuł dać, pasujący do siebie. Nie wiem dokładnie od ilu postów jaka ranga jest ale głównie kropki pokazują czy ktoś jest nowy (jedna kropka), stary (trzy kropki) czy taki no średni (dwie). Oczywiście nie licząc rang funkcyjnych jak awatar, mod, admin, czy gamemaster 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Decaded Napisano Wrzesień 14, 2017 Share Napisano Wrzesień 14, 2017 Ranga pokazuje, jaką funkcję pełni dany użytkownik na forum (admin, moderator, opiekun, etc), podczas gry "brony" to zamiennik dla "użytkownik", ponieważ to pucykowe forum i pasuje. Kto jest kim, możesz sprawdzić klikając na "administracja" na górnym menu forum. Tytuł użytkownika, czyli to co pokazuje się pod nazwą użytkownika przy postach (dla nowych - źrebaczek) zmienia się w zależności od ilości dodanych treści. Obrazuje to też ilość kropek. Tytuł użytkownika możesz zmieniać dowolnie podczas edycji profilu. Nie ma on żadnej specjalnej funkcji. Rangę możesz zmienić tylko w jeden sposób - składając podanie na dane stanowisko, gdy otwarty jest nabór. O wszystkich naborach informujemy w temacie z ogłoszeniami. 5 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Starray Napisano Wrzesień 14, 2017 Autor Share Napisano Wrzesień 14, 2017 Dziękuję wszystkim Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Wrzesień 14, 2017 Share Napisano Wrzesień 14, 2017 Myślę, że dobrym pomysłem byłoby przypięcie tego tematu. Takie krótkie i dobrze zrobione wyjaśnienie przyda się innym. 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Starray Napisano Wrzesień 14, 2017 Autor Share Napisano Wrzesień 14, 2017 Dobry pomysł. Ja chyba nie mogę przypinać, więc niech to zrobi ktoś inny Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Decaded Napisano Wrzesień 14, 2017 Share Napisano Wrzesień 14, 2017 Jak pewnego dnia dokończę poradnik dla nowych, to i to się w nim znajdzie. Kiedyś go zrobię. Zobaczycie. 3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midday Shine Napisano Wrzesień 14, 2017 Share Napisano Wrzesień 14, 2017 47 minut temu, Decaded napisał: Jak pewnego dnia dokończę poradnik dla nowych, to i to się w nim znajdzie. Kiedyś go zrobię. Zobaczycie. Czyli co? Zrzuta na pizzę, żeby się Dec ogarnął? 1 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts