Scootaller Napisano Kwiecień 3, 2018 Share Napisano Kwiecień 3, 2018 (edytowany) Jest to moja pierwsza próba tego typu - łącząca zainteresowanie my little pony z moim wierszoklectwem. Historię można potraktować jako alternatywną wersję tego co mogła czuć Twilight - wczoraj jednorożec dziś księżniczka-alikorn. Bez przedłużania, Enjoy. Zmieniona na zawsze Nowe życie zaczęłam jakby przypadkiem Za sprawą mej pani i mojej mentorki Jej moc potężna zmieniła me ciało Jej wola moją lecz jeszcze jej mało Dziełem przypadku lub wróżbą proroków Wskazała na mnie, prostą dziewczynę Ambitną i pilną, ze wszech miar uczciwą Ach, czemu zechciałaś odmienić mój żywot? Kolejny poranek, zwykłe zadanie Lecz wtem olśniewa mnie aura magiczna Jej wyrok szalony w swej bezwzględności Wraz ze mną przejmiesz dar nieśmiertelności Budzę się zdrowa, lecz w innym ciele Z każdą komórką magią podszytą Mój blask onieśmiela i budzi zachwyty Lśniąc od Celestii światłem odbitym Zmieniona na zawsze, bez wiedzy i zgody Leczę poddanych troski, choroby Po wieczność młoda, już nigdy zwyczajna Ciężar korony mą karą i karmą Nad wyraz dobra, jak anioł na ziemi Władam roztropnie tą kupą kamieni Bezsilna w sile i mocna w niemocy Iskierka zmierzchu wśród ciemnej nocy Mocą zbyt wielką i niezasłużoną Lecz z własnym sumieniem już pogodzoną Edytowano Kwiecień 3, 2018 przez Scootaller 5 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WhiteHood Napisano Kwiecień 4, 2018 Share Napisano Kwiecień 4, 2018 Muszę przyznać, że podoba mi się. Oczywiście jest parę wyrazów, które bym zmienił i kilka przecinków jakie bym dodał, ale ogólne wrażenie bardzo pozytywne. Nie umiem oceniać niestety tego typu twórczości pod względem taktu, poprawności rymów i dokładnej liczny sylab. Jestem bowiem zwolennikiem wiersza wolnego, który po prostu jest. Jednak napisać dobry wiersz wolny to sztuka. Jego wyznacznikiem nie jest bowiem takt, rymy, akcenty, to też nie ma dokładnego wskaźnika. Jednak nabiera on głębi i znaczenia kiedy postawi się ostatnią kropę. Sam w sobie musi tworzyć spójną całość, swój takt i swoje rymy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemowit Napisano Kwiecień 4, 2018 Share Napisano Kwiecień 4, 2018 No i spoko wiersz. Co dodać więcej? Liczę na trochę kreatywniejsze tematy wierszy, bo ten jest dość prosty i uważam, że coś trudniejszego spod twoich dłoni fajnie by się przeczytało. No i oczywiście to co napisał WhiteHood wyżej - ja również zmieniłbym trochę konfiguracje wiersza, czasem zmienił nawet jego słowa, ale to nie zmienia faktu, że treść jest przyjemna i po prostu plusik dla Ciebie za umilenie wieczoru. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bertram Quist Napisano Kwiecień 4, 2018 Share Napisano Kwiecień 4, 2018 No powiem że bardzo mi się spodobał twój wiersz Jak nie przepadam za wierszami ten był naprawdę świetny. Bardzo przyjemnie się go czytało oraz miał sens. Dobra robota Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się