Anathiela Napisano Kwiecień 3, 2018 Share Napisano Kwiecień 3, 2018 Rysowałam wcześniej w kredkach, a teraz zdobyłam wymarzony tablet graficzny WACOM i o moje pierwsze dzieło. Nie jest łatwo rysować jakbym uczyła się na nowo. https://bleulecorbeau.deviantart.com/art/Pony-Pegasus-738670325 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Silver Cheese Napisano Kwiecień 3, 2018 Share Napisano Kwiecień 3, 2018 Praca z tabletem to kwestia przyzwyczajenia, choć mam wrażenie, że również lepiej operuję na kartce papieru. Czy robiłaś to w Paincie? Jeśli tak to się zapoznaj z innym programem, który nauczy Cię jak się na warstwach operuje. Do tego polecam GIMPa, choć to raczej narzędzie edycyjne, ale można tam też rysować lub darmowy program Kritę, która jest darmowa i posiada cechy, które tablet wykorzystuje. Spróbuj od niego zacząć. Z innych programów to jeszcze Paint Tool SAI oraz Photoshop od Adobe, ale te są już płatne - ale takiego SAIa warto mieć, bo to jeden z najbardziej intuicyjnych programów do rysiania . Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anathiela Napisano Kwiecień 4, 2018 Autor Share Napisano Kwiecień 4, 2018 Kritę nie mogę rozgryźć rysuje na MediBang Paint Pro darmowy i po Polsku, ma fajne pędzle jak i pracuje na warstwach. Kwestia ćwiczeń tablet mam naprawdę bardzo dobry jak dla mnie, bo jest czuły tylko muszę poznać co tak naprawdę potrafi.:D Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Silver Cheese Napisano Kwiecień 4, 2018 Share Napisano Kwiecień 4, 2018 Wpierw czy go w ogóle skalibrowałaś, bo jeśli poprzez nacisk program nie przechwytuje dobrego odcienia (im mocniejszy nacisk tym ciemniejsza kreska) to coś jest nie tak z kalibracją. Albo ja się mylę, bo wnioskuje to po rysunku. Powinno wyglądać to tak: Spoiler Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anathiela Napisano Kwiecień 5, 2018 Autor Share Napisano Kwiecień 5, 2018 Rysowałam w Pen, nie pomyślałam o nacisku teraz zauważyłam. Muszę nad tym popracować to mój pierwszy raz. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Silver Cheese Napisano Kwiecień 5, 2018 Share Napisano Kwiecień 5, 2018 Do zakupionego tabletu powinny zostać dołączone sterowniki, które skonfigurują tablet na twoim komputerze. Jeśli nadal coś byłoby nie tak, a może, to ściągnij sterowniki od producenta na swój system operacyjny. Na Win10 mam teraz tak, że z płyty mi sterowników nie odczytuje po instalacji, więc musiałem ściągać inne, aby tablet funkcjonował poprawnie. A nacisk to pierwsza w sumie rzecz zanim się weźmie do roboty z rysowaniem. Tablet do tego właśnie jest, aby przechwytywać nacisk piórka. Bez tego równie dobrze dałoby się tworzyć obrazki na myszce . Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anathiela Napisano Kwiecień 6, 2018 Autor Share Napisano Kwiecień 6, 2018 Wszystkie sterowniki mam zainstalowane. Jest dobrze, po prostu użyłam Pen który jest taki normalny. Na pierwszy raz zaczęłam od tego. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anathiela Napisano Kwiecień 11, 2018 Autor Share Napisano Kwiecień 11, 2018 Moja druga praca w digital nie kucykowa. https://bleulecorbeau.deviantart.com/art/Girl-Digital-739940033 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anathiela Napisano Czerwiec 23, 2018 Autor Share Napisano Czerwiec 23, 2018 Mam na sprzedaż Tablet Graficzny Wacom: https://www.olx.pl/oferta/tablet-graficzny-wacom-CID99-IDweStP.html Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Silver Cheese Napisano Czerwiec 23, 2018 Share Napisano Czerwiec 23, 2018 16 minut temu, Anathiela napisał: Mam na sprzedaż Tablet Graficzny Wacom: https://www.olx.pl/oferta/tablet-graficzny-wacom-CID99-IDweStP.html Co to, nowy sprzęt się kupuje czy już nie rysujesz? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anathiela Napisano Czerwiec 23, 2018 Autor Share Napisano Czerwiec 23, 2018 2 minuty temu, The Silver Cheese napisał: Co to, nowy sprzęt się kupuje czy już nie rysujesz? Kasy potrzebuje, a tablet jak na razie leży i się kurzy. maluje farbkami i kredkami. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Silver Cheese Napisano Czerwiec 23, 2018 Share Napisano Czerwiec 23, 2018 19 minut temu, Anathiela napisał: Kasy potrzebuje, a tablet jak na razie leży i się kurzy. maluje farbkami i kredkami. Ja bym nie sprzedawał, bo zawsze można wrócić do innej techniki malowania, no ale twoja decyzja tak czy inaczej. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anathiela Napisano Czerwiec 23, 2018 Autor Share Napisano Czerwiec 23, 2018 Potem to ja już tak czasu nie będę miała, a monitor męczy mi oczy. Więc sprzedaję i kupuję lepsze kredki i blok. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victoria Luna Napisano Czerwiec 23, 2018 Share Napisano Czerwiec 23, 2018 (edytowany) Sama osobiście mam mieszane odczucia co do Wacomu- od prawie dwóch lat mam model One ale nie sprawdza się za dobrze- po kilku miesiacach zaczęły się pierwsze usterki, z początku małe ale na chwilę obecną po kilkunastu minutach muszę resetować komputer aby wychwyciło stabilizatory ale to dygresja na temat tabletu Osobiście bym go nie sprzedawała, ponieważ za jakiś czas możesz odczuć chęć zrobienia coś digitalowego Rysunki fajne choć jeszcze nie oglądałam kredkowych wersji ^^' Edytowano Czerwiec 23, 2018 przez Victoria Luna Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anathiela Napisano Czerwiec 24, 2018 Autor Share Napisano Czerwiec 24, 2018 12 godzin temu, Victoria Luna napisał: Sama osobiście mam mieszane odczucia co do Wacomu- od prawie dwóch lat mam model One ale nie sprawdza się za dobrze- po kilku miesiacach zaczęły się pierwsze usterki, z początku małe ale na chwilę obecną po kilkunastu minutach muszę resetować komputer aby wychwyciło stabilizatory ale to dygresja na temat tabletu Osobiście bym go nie sprzedawała, ponieważ za jakiś czas możesz odczuć chęć zrobienia coś digitalowego Rysunki fajne choć jeszcze nie oglądałam kredkowych wersji ^^' Ten tablet który mam ani razu mi się nie zawiesił nawet bardzo dobrze się nim rysuje. Jednak go sprzedaje bo po co ma się kurzyć? Komuś się na pewno przyda. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victoria Luna Napisano Czerwiec 24, 2018 Share Napisano Czerwiec 24, 2018 Za jaką cene chcesz wystawić? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anathiela Napisano Czerwiec 24, 2018 Autor Share Napisano Czerwiec 24, 2018 10 godzin temu, Victoria Luna napisał: Za jaką cene chcesz wystawić? Wyżej podałam link do tableta. Sprzedaje za 300 zł mam go tylko 3 miesiące a użyłam z 6 razy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anathiela Napisano Sierpień 3, 2018 Autor Share Napisano Sierpień 3, 2018 Oferta wciąż aktualna. https://www.olx.pl/oferta/tablet-graficzny-wacom-CID99-IDweStP.html Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się