Veqer Napisano Październik 2, 2018 Share Napisano Październik 2, 2018 (edytowany) Siema. Co sądzicie o porównaniu Króla Sombry do Storm Kinga ze znienawidzonego przeze mnie mlp movie? Ja osobiście widzę między nimi całkiem sporo podobieństw i wcale nie wykluczone, że tworząc Storma twórcy mlp movie czerpali trochę z odcinków w których wystąpił Sombra. Nawet skończyli w bardzo podobny sposób... No, ale powiedzcie czy też widzicie jakieś podobieństwa i czy również uważacie, że postać Storma mogła być inspirowana Naszym kochanym Królem :V. Edytowano Październik 2, 2018 przez Veqer Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Syrth Napisano Październik 2, 2018 Share Napisano Październik 2, 2018 Storm King ponoć też w komiksach był czy gdzieśtam, ale jako osoba co widziała tylko serial i film to uważam, że niezbyt między nimi są podobieństwa. Może podobnie skończyli - o, to jest jedno. Ale przede wszystkim Sombra był bardziej enigmatyczny, czuć było jakby respekt przed nim. Raczej poważny. A Storm Kingowi bliżej do Discorda przez poczucie humoru. Chociaż też bym nie mówiła, że podobny, bo Storm King kpił z przyjaźni w dość lekceważący sposób - nie doceniał swojego wroga. Przynajmniej ja tak to widzę. Ale mogłam pozapominać szczegółów. 1 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twister Napisano Październik 2, 2018 Share Napisano Październik 2, 2018 Moim zdaniem MLP Movie było dobre, ale o gustach cię nie dyskutuje Dla mnie Storm King i Król Sombra nie są za bardzo podobni. Fakt, oba są złymi bohaterami, obaj są facetami i obaj chcą przejąć władzę w Equestrii, obaj zostają wymazani z egzystencji (chociaż wokół KS są teorie)... ale to praktycznie tyle. Z wyglądu do siebie nie podobni, z głosu i wymowy też nie (jeden mówi dużo, drugi praktycznie nie wypowiada słowa), jeden magii używa swoją różdżką (bez której jest bezużyteczny), a drugi jest jednorożcem i używa rogu. Po za tym jeden rzuca klątwą, a drugi zamienia kucyki w kamień. Jeden był cieniem przez tysiąc lat, a drugi podbijał tereny niczym Hitler (kur*wa za to porównanie mnie zadźgają ). Dla mnie nie mają wspólnych cech (oprócz chęci podboju Equestrii, ale tego przecież chciał prawie każdy antagonista w serii) Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Starlight Sparkle Napisano Październik 2, 2018 Share Napisano Październik 2, 2018 Według mnie nie są podobni. Król Sombra jest złowrogi i czuć, że to ktoś z kim lepiej nie zadzierać i jeśli ma się możliwości to nie pozwolić mu działać swobodnie. Storm King natomiast to nie dość, że taki komediowy czarny charakter to jeszcze w przeciwieństwie do Sombry intelektem nie grzeszy. Poza tym Sombra był potężnym przeciwnikiem, a ten był mocny, bo miał armię bałwanów i zdobył magiczny kostur. Bez tego raczej nie wiele mógłby zdziałać... dziwię się, że ktoś go wybrał na władcę albo, że nikt go nie obalił. A co do filmu to był świetny. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts