turbo638 Napisano Lipiec 21, 2022 Autor Share Napisano Lipiec 21, 2022 (edytowany) Pojawił się odcinek nr.19 Tyn razem Hitch próbuje zażegnać wojnę mieczy szoporożcami i pegaślimakami. Jako że w odcinku 16 postarali się i w polskiej wersji dali piosenkę po angielku z napisami, to tu postarali się jeszcze bardziej i dali sam instrumental... czyli sami musimy sobie zaśpiewać i przetłumaczyć bo napisów też nie ma Ta mini katapulta jest taka słodka Po angielsku w oryginale: Lost In Translation Spoiler w polskiej wersji językowej: Utracony Sens Po Tłumaczeniu Spoiler Edytowano Lipiec 28, 2022 przez turbo638 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turbo638 Napisano Lipiec 28, 2022 Autor Share Napisano Lipiec 28, 2022 Pojawił się odcinek nr.20 Tym razem bezrobotny iluzjonista próbuje sobie poradzić w świecie pełnym magii Po angielsku w oryginale: One Trick Pony Spoiler w polskiej wersji językowej: Hoofdini Spoiler Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turbo638 Napisano Sierpień 16, 2022 Autor Share Napisano Sierpień 16, 2022 Kolejne odcinki tym razem z obsuwą z mojej strony. Pojawił się odcinek nr.21 W tym odcinku Sunny poznaje pod bana tz. banana, zostaje sprowadzona na ziemie na oczach tłumu i zostaje memem ale Pipp pomaga jej wyjść z sytuacji z twarzą. Po angielsku w oryginale: My Bananas Spoiler w polskiej wersji językowej: Moje banany Spoiler odcinek nr.22 Zipp nie za bardzo chce zostać królową ale może dostać papugą. Po angielsku w oryginale: Zipp's Yes Day Spoiler w polskiej wersji językowej: Tak Dzień! Spoiler Niektóre tłumaczenia są tak beznadziejne, że nawet ja to widzę a angielski znam ledwo co. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turbo638 Napisano Sierpień 19, 2022 Autor Share Napisano Sierpień 19, 2022 Pojawił się odcinek nr.23 Sunny poznała legendę o starożytnym czyścicielu światów Domestosie i postanowiła zostać księżniczką czystości, założyła firmę Służba Oczyszczania Zatoki(S.O.Z.) i nastała czystość Po angielsku w oryginale: Another Pony's Trach Spoiler w polskiej wersji językowej: Kolejne Śmieci Kucyków! Spoiler 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turbo638 Napisano Sierpień 25, 2022 Autor Share Napisano Sierpień 25, 2022 Pojawił się odcinek nr.24 i jest słodki Można powiedzieć, że pojawił się ojciec Sunny i jak dla mnie jest to pierwszy odcinek który zostawił coś po sobie. Po angielsku w oryginale: Startscout code Spoiler w polskiej wersji językowej: A Star Scout Code Spoiler 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Król Etirenus Napisano Sierpień 25, 2022 Share Napisano Sierpień 25, 2022 (edytowany) Wydaje mi się, że te kryształy nawiązują do Kryształowego Królestwa które prawdopodobnie przestało istnieć. No i odcinek drugiej części rozgrywa się chyba na terenach (po dotarciu kucy) obejmujących tereny wspomnianego państwa. Ale to są przypuszczenia, i będą one weryfikowane. Edytowano Październik 8, 2022 przez Król Etirenus Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafael Napisano Sierpień 25, 2022 Share Napisano Sierpień 25, 2022 Szkoda ze te odcinki sa takie krotkie :[ i co tydzien 🥺 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turbo638 Napisano Wrzesień 2, 2022 Autor Share Napisano Wrzesień 2, 2022 W tym tygodniu będzie dożo zaginięć, na początek zgubił się odcinek nr. 25, wiec od razu mamy nr. 26. A w odcinku nasza królowa odkrywa, że Piesek zaginął i cała Equestria ruszą na poszukiwanie. W międzyczasie Derpy z poczty działa bardzo sprawnie i po jednej próbie dostarczenia paczki kieruje ją do nadawcy Na szczęście na poczcie jest Pipp, Zipp i królowa, paczka zostaje dostarczona a zguba się znajduje w jej środku. Morały z tej historii są dwa, jeśli jesteś królową to nie wysyłaj paczki pocztą tylko zleć to gwardziście a drugi morał jest taki żeby nie jeść kul do kąpieli bo będzie się mieć wiatry z bąbelkami Po angielsku w oryginale: Puphunt Spoiler w polskiej wersji językowej: Zaginął Pies! Spoiler 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turbo638 Napisano Wrzesień 8, 2022 Autor Share Napisano Wrzesień 8, 2022 Nowy tydzień, nowy odcinek ale nie następny a poprzedni czyli numer 25 W kucykowie szykuję się impreza i będzie super, ale co może być lepsze od jednej imprezy? Cztery imprezy, tak uważa 4 na 5 kucy biorących w tym udział A przypomniał mi się pewien obrazek który kiedyś zrobiłem Spoiler Po angielsku w oryginale: Pony Partay Spoiler w polskiej wersji językowej: Przyjęcie Kucyka Spoiler PS. Mam nadzieję, że w głównym serialu jeszcze się pojawi Sunnny na rolkach. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turbo638 Napisano Wrzesień 16, 2022 Autor Share Napisano Wrzesień 16, 2022 Pojawił się odcinek nr.27 W tym tygodniu padamy na kolana żeby przyjrzeć się kopytom ale nie po to by zrobić z nich przekąskę tylko żeby je pomalować. A jako, że w Kucykowie wszyscy są równi to gang malarzy kopytek obierze na cel wszystkie klacze i ogiery. Po angielsku w oryginale: All That Jazz Spoiler w polskiej wersji językowej: Inspiracje Jazz Spoiler Ps. Tłumaczenie tytułu odcinka level ekspert 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafael Napisano Październik 7, 2022 Share Napisano Październik 7, 2022 Nie ma juz nowych odcinkow ?? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turbo638 Napisano Październik 9, 2022 Autor Share Napisano Październik 9, 2022 (edytowany) Dnia 7.10.2022 o 13:01, Rafael napisał: Nie ma juz nowych odcinkow ?? Są nowe odcinki tylko myślałem, że już nikt tu nie wchodzi. odcinek nr.28 Po angielsku w oryginale: Pippsqueaks Forever Spoiler w polskiej wersji językowej: Hej, Pippersi! Spoiler odcinek nr.29 Po angielsku w oryginale: Dragon Dad Spoiler w polskiej wersji językowej: Smoczy Tata Spoiler odcinek nr.30 Po angielsku w oryginale: Nightmare Night Party Spoiler w polskiej wersji językowej: Duch z Mane Melody Spoiler Edytowano Październik 13, 2022 przez turbo638 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafael Napisano Październik 10, 2022 Share Napisano Październik 10, 2022 2 godziny temu, turbo638 napisał: Są nowe odcinki tylko myślałem, że już nikt tu nie wchodzi. Odkryj ukrytą treść No ja tu zagladam przynajmniej raz w tyg Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turbo638 Napisano Październik 13, 2022 Autor Share Napisano Październik 13, 2022 Pojawił się odcinek nr.31 W dzisiejszym odcinku Misty otwiera biznes stulecia oraz okazuje się, że Sparky ma magiczne nie tylko beknięcia Po angielsku w oryginale: Haunted House Spoiler w polskiej wersji językowej: Nawiedzony Dom Spoiler 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turbo638 Napisano Październik 20, 2022 Autor Share Napisano Październik 20, 2022 Pojawił się odcinek nr.32 W dzisiejszym odcinku poznamy sekretne życie zwierzaków prawie domowych, dowiemy się że kto jest stylistką ten opiekunką nie będzie oraz, że królikorożce...(materiał audiowizualny zawiera scenę uznaną za niestosowną dla młodszej widowni ) Po angielsku w oryginale: Baby Critters Spoiler w polskiej wersji językowej: Zabawy Zwierzaków Spoiler 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turbo638 Napisano Listopad 3, 2022 Autor Share Napisano Listopad 3, 2022 (edytowany) Pojawił się odcinek nr.33 Niech żyje Cupcakes Po angielsku w oryginale: Filly Filling Spoiler w polskiej wersji językowej: Placek z Kucykiem Spoiler Odcinek nr.34 W tym odcinku Pinkie Pie zastała cenionym wandalem w Zatoce Grzyw Po angielsku w oryginale: Sneaksy Strikes Again Spoiler w polskiej wersji językowej: Tajemniczy Artysta Spoiler Edytowano Listopad 17, 2022 przez turbo638 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafael Napisano Listopad 10, 2022 Share Napisano Listopad 10, 2022 Dnia 3.11.2022 o 14:10, turbo638 napisał: Zabawy Zwierzaków Ukryj treść serio 🤔 kto wpada na takie tlumaczenia tytulu ?? skoro tam zwierzakow nie ma 😅 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turbo638 Napisano Listopad 17, 2022 Autor Share Napisano Listopad 17, 2022 (edytowany) Dnia 10.11.2022 o 17:40, Rafael napisał: serio 🤔 kto wpada na takie tlumaczenia tytulu ?? skoro tam zwierzakow nie ma 😅 Tu to mój błąd, żeby posty wyglądały jednolicie przekopiowuję układ z poprzedniego posta i dopiero podmieniam teksty, tu jeden przeoczyłem. Przy okazji pojawił się odcinek nr.36 W dzisiejszym odcinku Pinkie czy tam Izzy zostaje alikornem... no prawie ale za to razem z Zipp budują podniebnego kampera który pojawi się w świątecznym specialu. W końcu po dłuższym czasie mamy polską piosenkę w polskiej wersji a nie z napisami A co do charakteru Izzy to już straciłem wszelką nadzieję... szkoda bo w filmie tak fajnie się zapowiadała. Po angielsku w oryginale: Take Flight In The Manestream Spoiler w polskiej wersji językowej: Nabierający Lot Spoiler Edytowano Listopad 17, 2022 przez turbo638 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafael Napisano Listopad 18, 2022 Share Napisano Listopad 18, 2022 wiec juz wiadomo skad sie wziela ta machina w zwiastunie rozdzialu trzeciego xD Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turbo638 Napisano Listopad 25, 2022 Autor Share Napisano Listopad 25, 2022 Pojawił się odcinek nr. 37 i zrobił spore zamieszanie, jego początkowy tytuł to "snow pun intended" czyli po naszemu "Zamierzony kalambur", jedno jak i drugie nie za bardzo pasuje do odcinka zimowego więc w oryginale zmienili tytuł na "Snow Sports in Equestria" a u nas nie Przy okazji upewniam się w przekonaniu kto był ojcem Posey... Smerf Maruda Po angielsku w oryginale: Snow Sports in Equestria Spoiler w polskiej wersji językowej: Zamierzony Kalambur (ciekawe czy kiedyś zmienią tytuł na "Sporty zimowe w Equestrii") Spoiler Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafael Napisano Styczeń 10, 2023 Share Napisano Styczeń 10, 2023 Są nowe odcinki ?? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Styczeń 10, 2023 Share Napisano Styczeń 10, 2023 8 godzin temu, Rafael napisał: Są nowe odcinki ?? Są. Wystarczyło poświęcić chwilę na wpisanie "MLP Tell your tale" na YouTube Playlista odcinków (ENG) Spoiler ENG: Bridlewood Spog - czyli kuce idą do błotnego spa Spoiler PL: Spog z Bridlewood Spoiler Odcinek tradycyjnie "festiwal cringe'u oraz dno i metr mułu" 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turbo638 Napisano Styczeń 12, 2023 Autor Share Napisano Styczeń 12, 2023 W ten czwartek nie będzie owego odcinka, będzie za tydzień, ogólnie teraz odcinek będzie wydawany najprawdopodobniej co 2 tygodnie. Ogólnie co do TYT miałem trochę większe nadzieje, że będzie to fajnym dopełnieniem zwykłego serialu a tu wyszło inaczej. Może ze 3-4 odcinki były ciekawe i rzeczywiście coś sobą reprezentowały a reszta była jakby na sztukę. Samo G5 chyba do końca nie wie jakie ma być, fajny film z ciekawymi postaciami, następnie w specialu obdarli postacie z charakteru by potem już w serialu nadać im inne charaktery. Np. Hitch który w filmie był "Strażnikiem Teksasu", w specialu był jak Scooby Doo żeby na koniec zostać nadopiekuńczym tatuśkiem, coś trochę jak Simba w Królu Lwie II. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się