Jump to content

Crisis: Equestria - rozdziały bonusowe [Romance][Sol][Crisis][NZ][PL]

Recommended Posts

To są bonusowe rozdziały do fanfika Crisis Equestria. Sam fanfik można znaleźć w dziale MLN (stąd brak linku do forum), czy na FGE. Zawierają pewne spoilery z fików: Crisis: Equestria, oraz Crisis: a Royal Affair. Jednak niewielkie. 

Fanfik skupia się na losach Królowej Blackburn oraz Lockwooda i trochę je rozbudowuje. Nie zabraknie też kilku innych, znanych z Crisisa postaci. 

Rozdział XXVIIIS: Interludium

Rozdział XL⠭ : Immortalizacja

Rozdział XLS⠂: Inamoracja

Oryginał

Spoiler

0uhv-1578007752-457226-full

Edited by Sun

@Sun

Chwileczkę, rozdział 28.5 został napisany relatywnie niedawno? Czy po prostu aTOM tego nie tłumaczył? Bo pamiętam że oryginał po angielsku skończyłem jakoś na początku tego roku i tego rozdziału se nie przypominam :d

5 godzin temu, Cahan napisał:

Brak tagów obowiązkowych, czas na poprawę wynosi 2 dni.

Ech ta skleroza. Chyba już dobrze. 

1 godzinę temu, Vulture napisał:

@Sun

Chwileczkę, rozdział 28.5 został napisany relatywnie niedawno? Czy po prostu aTOM tego nie tłumaczył? Bo pamiętam że oryginał po angielsku skończyłem jakoś na początku tego roku i tego rozdziału se nie przypominam :d

Tak, rozdziały bonusowe wyszły względnie niedawno (styczeń 2020) i są osobnym fikiem na fimfiction. Swoją drogą, Ganon mocno rozbudował swoje uniwersum od swojego powrotu

• 2 months later...

I kolejny rozdział wpada

Rozdział XL⠭ : Immortalizacja

Tym razem akcja dzieje się już po zakończeniu Crisisa. Jednak, moim zdaniem, nie spoileruje nic z fabuły oryginalnego Crisisa. 

A jeśli ktoś się zastanawia, co to za dziwne oznaczenia numerów rozdziałów, to spieszę z wyjaśnieniem. Są to rzymskie ułamki (o podstawie 12). Przynajmniej jedna z wersji zapisu, jeśli dobrze mi się udało wyszukać w internecie. Chciałem zachować system numeracji zgodny z oryginałem Crisisa. 

• 3 months later...