Cipher 618 Napisano Listopad 13, 2012 Share Napisano Listopad 13, 2012 Może jestem ślepy... Starość nie radość, co DJ? Nie teraz Shylitude. Kto nie grał niech czyta: Zacznijmy od początku - może jestem ślepy ale nie zauważyłem wątku poświęconego tej rewelacyjnej grze. Ja wiem, że Diablo "mięsny jeż" 3 jest (podobno) lepsze, ale dość wymagające (cierpliwości także). Torchlight to H&S idealny dla każdego: od "niedzielniaka" do "hardcoreowca". Fabułę sobie daruję, bo jest prosta jak metr sznurka i dość szybko przestaje mieć znaczenie. Podejmując się zadania wystarczy przeklikać dialog, a cele misji i skrócony opis "gdzie iść i komu zrobić kuku" pojawi się na ekranie. Nawet tworzenie postaci ograniczono do minimum: możemy wybrać jedną z kilku klasycznych: tępy osiłek, "mag", inżynier i kilka innych. Do tej pory zagrywałem się w jedynkę, betę dwójki i samą dwójkę. I ciągle do niej wracam. A w co ty nie grałeś? Co? Shy, zgadnij kto cię szukał? *shylitude natychmiast przeniósł się do Ponyville wskakując w lustro* A wracając do tematu. Obserwowanie jak postać zmienia się z "popychadła" do czegoś w rodzaju dziecka Sarumana i Imperatora Palpatine wciąga jak diabli. Czasami można stać w miejscu i przy wsparciu zwierzaka bombardować przeciwników kolejnymi czarami. Nic tylko krzyknąć "YOU SHALL NOT PASS!". Torchlight - jest słabszy ze względu na tylko jedną lokację - poruszamy się coraz głębiej w obrębie jednej lokacji nie zwracając uwagi na fabułę. Grałem przygłupem od broni białej posiłkując się odrobina magii i psem jako kompanem. Świetnie się bawiłem, ale dwójka to to nie jest Torchlight 2 - to już otwarty świat, więcej miast i ciekawsze postaci do wyboru No dobra, ale po co komu taki towarzysz? Nie tylko podgryza kostki, ale i pomaga w walce (można go nauczyć magii - jakiej tylko chcecie, a nawet transmutować na kilka minut, np w plującego jadem pająka). Ale to nie koniec. Wyobraźcie sobie że macie ekwipunek pełen zbędnych gratów (normalka w H&S). Co robić? Teleportacja do najbliższego miasta lub przydługi spacer do handlarza? Nudne to i głupie. Ale nie w Torchlight. Wystarczy, że oddacie je dla psa, kota, sokoła etc, dodatkowo zamawiając listę zakupów (apteczki, manę etc) i wysyłacie milusińskiego do miasta. Po +/- dwóch minutach zamówienie zostanie zrealizowane Że zero realizmu, ale jakie ułatwienie! O grze mógłbym pisać i pisać, ale powiem krótko - warta wydania tych 18 euro czy XYzł za wersję pudełkową (bo z tego co wiem to jest). Ba już niedługo pojawią się świąteczne wyprzedaże i cała seria będzie do kupienia za grosze. BARDZO MOCNO POLECAM! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adisso Napisano Listopad 13, 2012 Share Napisano Listopad 13, 2012 Hmm, posiadam obie części, w torchlighta 1 grałem ze 3 godziny i mi się znudził, w drugą część też grałem, tym razem trochę dłużej ale też mi się powoli znudziło, ale powiem szczerze że pograć przez multi byłbym bardzo chętny, mój steam http://steamcommunity.com/id/adisso , jeśli ktoś także ma ochotę pograć niech mnie doda ;p Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Elsword Napisano Listopad 13, 2012 Share Napisano Listopad 13, 2012 Grałem tą grę wygrałem 1 cz. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Listopad 30, 2012 Autor Share Napisano Listopad 30, 2012 Pojawiła się aktualizacja do Torchlight 2, która standardowo poprawia stare błędy, dodaje nowe a także wprowadza: - polską wersję językową (napisy w grze oraz dubbing w filmikach) - dwa nowe zwierzaki: sowę oraz borsuka - trochę nowego żelastwa do zebrania i sprzedania Jeśli ktoś się uprze to może zagrać jako mag, za zwierzaka biorąc sowę i mieć namiastkę Twilight Sparkle. Albo inżyniera + psa co da Applejack. Ale to straaasznie naciągane. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dyrt_Lord Napisano Listopad 30, 2012 Share Napisano Listopad 30, 2012 Powiem tak. Ta gra ocieka zajebistością. Grałem w pierwszą część i czekam aż wyjdzie pódełkowa bo chciałbym mieć w kartoniehanki. Jak dla mnie lepsza od diablo. Ale co ja tam mogę się znać . Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Askr Napisano Listopad 30, 2012 Share Napisano Listopad 30, 2012 Powiem tak. Ta gra ocieka zajebistością. Grałem w pierwszą część i czekam aż wyjdzie pódełkowa bo chciałbym mieć w kartoniehanki. Jak dla mnie lepsza od diablo. Ale co ja tam mogę się znać . Nie ma się co dziwić, podobno ludzie którzy ją robią pracowali w Blizzardzie nad Diablo 1&2. Nie kosztuje bajońskich sum (dorwałem ją za 9 € na steamie jak były te promocje), i sam ostatnio pomyślałem że to lepsze Diablo niż Diablo 3... choć zaznaczam że mój jedyny kontakt z D3 to półtorej godziny grania u kumpla, a potem już tylko jego narzekania. Mechanikiem gra mi się póki co najfajniej - dwuręczny młot na zmianę z armatą! Jedna rzecz - AoE jest niezbędne. Bossa pierwszego aktu bym za Chiny nie przeszedł bez tej umiejętności co się ją dostaje na starcie - to uderzenie młotkiem o ziemię. Jedyny mankament to to, że na poziomie trudności Veteran jest trochę za łatwo, nowego mechanika nie chce mi się zaczynać, a opcji zmiany poziomu trudności jakoś nie zauważyłem... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts