Delfinek Keola Napisano Grudzień 1, 2012 Share Napisano Grudzień 1, 2012 (edytowany) Zapraszam do zapoznania się z tematem dyskusyjnym działu "Oceń poprzedni utwór", a także ze wskazówkami znajdującymi się w powyższym temacie.Regulamin działu -określa zasady zabawy Edytowano Styczeń 25, 2014 przez Cuddly doggy Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arctic Cat Napisano Grudzień 1, 2012 Share Napisano Grudzień 1, 2012 YAY! Jestem pierwszy. Polski zespół Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Piter Wan Kenobi Napisano Grudzień 1, 2012 Share Napisano Grudzień 1, 2012 Ooo Natural Dread Killaz, lubię ich szczerze mówiąc. Bardzo dobrze grają, naprawdę pozytywnie i z dobrym przekazem. Niby jest wiele ciekawych kapel reggae w Polsce, to za tą piosenkę dam 9/10. Z mojej strony też zespół z naszego kraju, łapcie: http://www.youtube.com/watch?v=iir7X50tRh0 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bukal Napisano Grudzień 24, 2012 Share Napisano Grudzień 24, 2012 O jak miło zespól z mojej okolicy, można chyba nawet powiedzieć zza płotu czy jakoś tak się mówi Co do piosenki - fajna dynamiczna przyjemna dla ucha, można się uśmiechnąć przy słuchaniu więc 10/10 To jeszcze jeden zespól z Polski: Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Piter Wan Kenobi Napisano Grudzień 24, 2012 Share Napisano Grudzień 24, 2012 Dobrze trafiłeś, kolejny dość znany zespół ale i tak ich bardzo lubię ^^. Jak dla mnie jeden z lepszych zespołów z tego gatunku jeśli chodzi o nasz kraj. Mają lepsze utwory, ten akurat średnio lubię jednak i tak dam te 8,3/10 ^^. Tym razem Bóg reggae, Bob Marley: Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bukal Napisano Grudzień 24, 2012 Share Napisano Grudzień 24, 2012 No powiedz mi czy za Marleya da się nie dać 10/10 . Jak dla mnie jak wszystkie jego piosenki nie do opisania A to moja ulubiona piosenka reggae i pierwsza którą usłyszałem: Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Piter Wan Kenobi Napisano Grudzień 28, 2012 Share Napisano Grudzień 28, 2012 Kocham ten utwór, jeden z moich ulubionych od NDK. Cholernie motywuje i ma bardzo dużo przekazu, a i poprawia humor. Fanem reggae nie jestem, ale bardzo szanuję ten gatunek muzyki, jak i samych rasta . Dobra nie rozpisuję się już, daję 100/10 ^^. Leniwiec tym razem: Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiscorsBass Napisano Grudzień 31, 2012 Share Napisano Grudzień 31, 2012 Przyjemne w słuchaniu, ale to w sumie można powiedzieć o niemal każdym utworze z kręgu ska+punk i reggae, zaś ten kawałek dla mnie niczym takim charakterystycznym się nie wyróżniał... 6.0/10 Z reggae znam nawet całkiem sporo zespołów, zaś z kombinacji ska-punk-reggae chyba tylko dwa, no i właśnie teraz chciałbym jeden z nich tu zaprezentować: plagiat199 i utwór "Moja dziewczyna" ;] http-~~-//www.youtube.com/watch?v=NizIoMKPVSg Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fender Napisano Grudzień 31, 2012 Share Napisano Grudzień 31, 2012 Dobre, dobre, klasa sama w sobie... brak słów na to, po prostu Plagiat ;D 8/10 Macie tu moje ulubione polskie reggae :] http://www.youtube.com/watch?v=fYhp-mYV2qk Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Piter Wan Kenobi Napisano Styczeń 2, 2013 Share Napisano Styczeń 2, 2013 A co ja bedem dużo gadał... Cudne, bardzo przyjemny utworek. Stare reggae jak najbardziej genialne, chociaż nowym też nie pogardzę ^^. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bukal Napisano Styczeń 3, 2013 Share Napisano Styczeń 3, 2013 Pierwszy raz słyszę coś od Ras Luta. Nie wiem co powiedzieć naprawdę świetny kawałek i muzycznie i tekstowo, chociaż czasem niektóre słowa na początku mi było trudno zrozumieć ale i tak 10/10. To ja zarzucę jeszcze jednym kawałkiem od Vavamuffinów: Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Piter Wan Kenobi Napisano Styczeń 30, 2013 Share Napisano Styczeń 30, 2013 Dobrze trafiłeś, po raz kolejny. Ten zespół ma dobre utwory, a tutaj tekst serio daje do myślenia. Daję 9,5/10. Skoro Polska to Polska . Łapcie i cieszcie się Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OjtamOjtam Napisano Luty 13, 2013 Share Napisano Luty 13, 2013 9/10 Jak to się wyraził mój znajomy - aż się chce SKAkać Poza tym skądś kojarzyłem ten utwór, tylko nigdzie go nie mogłem wyczaić ;> Polskie zespoły są naprawdę dobre. Nie pamiętam, kto tam na początku dał Leniwca, ale za niego też szacun! A tutaj Cała Góra Barwinków: Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plx Napisano Luty 15, 2013 Share Napisano Luty 15, 2013 8/10 Pierwszy raz ich słyszę, jest nieźle ; ) nie wiem, czy to można uznać za reggae, ale trudno Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Piter Wan Kenobi Napisano Luty 15, 2013 Share Napisano Luty 15, 2013 Nie jest to takie reggae do końca, ale i tak nawet śmiechowy numer. Tak czy siak, jeden minus jest.. Te wejście do piosenki mi się nie podoba. Za to obniżona ocena jest. 7/10- taka jest ocena. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bukal Napisano Luty 23, 2013 Share Napisano Luty 23, 2013 Fajny pozytywny kawałek, akurat jestem ostatnio zdenerwowany i ogólnie trochę wycieńczony i najwyraźniej takiej muzyki mi było potrzeba - od razu uśmiech na twarz i wraca mi chęć do ruszenia się sprzed komputera, jednak jakoś nie mogę dać maksymalnej ilości punktów bo czegoś mi brakuje więc 9,5/10 A co mi tam znowu Vavmuffinów dam Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Piter Wan Kenobi Napisano Luty 23, 2013 Share Napisano Luty 23, 2013 Vavamuffin Gratuluję zacnego gustu . Jak już mówiłem.. Bardzo ale to bardzo ich lubię, ciekawe teksty i dość mądre, spokojna muzyczka do pobujania akurat itp. A co mogę dać? 10/10 to raczej zrozumiałe, szczególnie gdy ten utwór jest jednym z lepszych. Łapcie . Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bukal Napisano Luty 27, 2013 Share Napisano Luty 27, 2013 Reggae słucham głównie dla tekstu i głównie to oceniam w tych utworach a tu oprócz tego jest fajna muzyka wokale też świetne 10/10 (dzisiaj dobry humor to mogę dać tyle ) Jeden z moich ulubionych kawałków od NDK Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Piter Wan Kenobi Napisano Marzec 7, 2013 Share Napisano Marzec 7, 2013 Łooo, świetny numer. Bardzo prawdziwy tekst, to jest bardzo ważne w muzyce, ogólnie ten album jest bardzo dobry ^^. Daję Ci 8,9/10. Trudne wyzwanie mam.. Ale sprawdźmy ten utwór: Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Śliwa Napisano Marzec 9, 2013 Share Napisano Marzec 9, 2013 3/10 :(( dałbym więcej ale jakoś ten kawałek do mnie nie przemawiaaa. Ode mnie też coś z dość fajnym tekstem, moim zdaniem muzyka też dobra no ale... de gustibus Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Piter Wan Kenobi Napisano Kwiecień 4, 2013 Share Napisano Kwiecień 4, 2013 Nie przepadam zbytnio za Kamilem, no jednak ta piosenka jest dobra. Całkiem mądry tekst a i wokal Mesajaha zacny. Teledysk w sumie też.. Masz 7/10. Nic z tego nie rozumiem, ale muzyka jest skoczna i pocieszna to się liczy Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiscorsBass Napisano Kwiecień 21, 2013 Share Napisano Kwiecień 21, 2013 Racja, skoczne i pocieszne, ale trochę nudne, motyw ten sam wciąż, może gdybym znał słowa, a tak... 6.7/10 Zaś teraz czas na coś z nieco innej beczki x] i z innego kraju, Polska, Habakuk i... Słoik! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Piter Wan Kenobi Napisano Maj 17, 2013 Share Napisano Maj 17, 2013 Pustki tutaj ostatnio, dlatego odkopuję ten temat bo warto. Discors, powiem Ci że wysoko zawiesiłeś poprzeczkę. Osobiście bardzo cenię sobie muzykę danego zespołu. Prawdą jest że grają już dość długo, tylko że to nie przeszkadza, wychodzi im to bardzo dobrze. Moim zdaniem kawałek jeden z lepszych. Tekst daje do myślenia, w pewnym stopniu jakby nie patrzeć jest prawdziwy. Początek naprawdę wysokich lotów, taki spokojny jest itp. W ogóle można się pobujać przy danej piosence. Hmm.. niech będzie 9,2/10. Łapcie: https://www.youtube.com/watch?v=AWv1S1pzWZ0 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiscorsBass Napisano Maj 27, 2013 Share Napisano Maj 27, 2013 (edytowany) Reggae pełna klasa! Do tego te fajne dźwięku już na początku! ^^ ale podobnie jak poprzednie... nudzi się szybko! >,< 6.6/10 Polska i reggae było, to teraz Stany, Kalifornia i ska/punk na pełnym gazie, yay! W bardzo przyzwoitym utworze ubarwionym prześliczną animacją! Polecam! Choćby dla samego filmiku, chociaż kawałek sam w sobie uroczy też na swój pokrętny sposób! ^^ Reel Big Fish - I Know You Too Well To Like You Anymore! :3 Ostrzegam, że odrobinę saucy, nie mówiąc już o bluzgach, ale są w ingliszu, so... so nopony really cares, right? xd Edytowano Maj 27, 2013 przez DiscorsBass Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Piter Wan Kenobi Napisano Sierpień 8, 2013 Share Napisano Sierpień 8, 2013 Co z Wami? Przez 2/3 miesiące nikt nie dał swojej propozycji? ;_______; Zatem wkraczam ja Zacznę od tego, że pierwszy raz mam przyjemność ich usłyszeć. Były niby bluzgi to fakt, teledysk momentami również bywał dziwny/śmieszny, zaś sama muzyka bardzo wysokich lotów, już same wejście pokazuje że jest moc! Szczerze mówiąc noga mi chodziła w rytm muzyki. Bardzo pozytywnie, dlatego ocena nie może być inna jak 9,4/10. Również bracia ze Stanów, grali nawet na tegorocznym Przystanku Woodstock: Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się