SanXor2k12 Napisano Grudzień 9, 2012 Share Napisano Grudzień 9, 2012 Witam Tu SanXor2k12 po dłuższej nie obecności wracam na portal MLPPolska, czy przyszedłem tutaj znów ot tak jakby nigdy nic? Nie! Wróciłem wraz z moim pierwszym Fanfickiem Grimdarkowym. Świadom jestem kilkunastu błędów (interpunkcyjnych jak i stylistycznych) które zostaną w najbliższym czasie poprawione. Fanfic ma obecnie 7 części które powinny być raczej nazwane rozdziałami lub połączone ze sobą. Oto daję link do Pierwszej wraz z Drugą częścią:http://docs.google.com/document/d/16Lxh6DCItD18mtWhMkcOt1a1EyHAYfbObTETeDbLLDc/edit Część 3https://docs.google.com/document/d/1UwriJHyNYX-BBUqFtPXh9bU4UISX_7i3OAxmBPMJDHM/edit?usp=sharing Część 4 i 5https://docs.google.com/document/d/1t8Mf0hAFYY_yZXKpQjSfuS7Z4R5aH-KrOTKtfD_e1YE/edit?usp=sharing Część 6https://docs.google.com/document/d/1DW-y4eOjxnX7_lygggJZr-i7krnYBR_2kfQATNEVsHQ/edit?usp=sharing Część 7https://docs.google.com/document/d/13AgO7SEK-s3KGRq9TC-Iudcy_7yaY0xTH841ebdlNiE/edit?usp=sharing 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PumpkinWave Napisano Grudzień 13, 2012 Share Napisano Grudzień 13, 2012 Wrzucaj kolejne, tutaj znalazłem jeden błąd który rzucił mi się w oczy, a mianowicie w drugiej części dialogu nie zacząłeś od nowej linijki. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SanXor2k12 Napisano Luty 15, 2013 Autor Share Napisano Luty 15, 2013 Wrzucaj kolejne, tutaj znalazłem jeden błąd który rzucił mi się w oczy, a mianowicie w drugiej części dialogu nie zacząłeś od nowej linijki. Dzięki że zauważyłeś, ale nie mogę tego poprawić w niewyjaśnionych okolicznościach Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sk4 Napisano Luty 15, 2013 Share Napisano Luty 15, 2013 Straszneee... doskonale czuję klimat, i teraz już wiem żeby nie zbliżać się do Pinkie... Uugh... ale dreszczyk emocji, Grimdark to coś dla mnie. Wszystkie tortury dobrze opisane, czuję że nie będę spał tej nocy Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SanXor2k12 Napisano Luty 15, 2013 Autor Share Napisano Luty 15, 2013 Straszneee... doskonale czuję klimat, i teraz już wiem żeby nie zbliżać się do Pinkie... Uugh... ale dreszczyk emocji, Grimdark to coś dla mnie. Wszystkie tortury dobrze opisane, czuję że nie będę spał tej nocy Naprawde Ci się podoba Jestem w szoku Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sk4 Napisano Luty 17, 2013 Share Napisano Luty 17, 2013 Naprawdę ten fic mi się podobał. Było parę literówek, ale mogę na nie "przymknąć oko" Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WładcaCiemnościIWszelkiegoZła Napisano Luty 20, 2013 Share Napisano Luty 20, 2013 Będę brutalny. Fanfic jest słaby. Interpunkcja w nim prawie nie istnieje. Tortury Pinkameny wcale nie są wyszukane, choć powinny. Odcięcie palców i dłoni? Naprawdę? Eh... Moja ocena to : 3/10, nie zachwyca. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SanXor2k12 Napisano Luty 24, 2013 Autor Share Napisano Luty 24, 2013 Będę brutalny. Fanfic jest słaby. Interpunkcja w nim prawie nie istnieje. Tortury Pinkameny wcale nie są wyszukane, choć powinny. Odcięcie palców i dłoni? Naprawdę? Eh... Moja ocena to : 3/10, nie zachwyca. No nic dziękuje za opinie. Jakoś nie przyłożyłem większej uwagi, gdyż pisałem bo się nudziłem na przerwach, i myślałem jak zabić nauczycielkę. Może następnym razem będzie lepiej, W każdym razie dziękuje za ocenę. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiftone Napisano Marzec 19, 2013 Share Napisano Marzec 19, 2013 Oklepane, bo bazuje na dość znanym (i w sumie słabym) Cupcakes. Nie jest źle ale jest kilka niespójności, fanfick nawiązuje fabularnie do 'babeczek' i jest jakby sequelem, ale nie jest z nim zgodny czasowo, fakty także sie nie zgadzają. Ale tak czy siak warto przeczytać, nie jest za długi, a w sumie jest dość obrzydliwy by być gore na jakimś tam poziomie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fagglenorusie Napisano Marzec 24, 2013 Share Napisano Marzec 24, 2013 No... Jak na pierwszy fanfic.. Nie jest aż tak fatalnie, lecz jako takiego talentu do pisania niestety nie posiadasz. Jadłam kurczaka i ziemniaki - nie porzygałam się. I TO JEST MINUS. Czekam na takie coś, które mną wstrząśnie. Ale pewnie takie coś nigdy nie powstanie, bo mam za duże wymogi, a to co ja wymyślę, dla mnie w ogóle straszne nie jest. Tortury Pinkie i Bloom? Przereklamowane. W pierwszym rozdziale jest napisane że nowo przybyty to odpowiedział, a później jest 'odpowiedziałem'. Zdecyduj się .__. Nie mogłam się połapać co kto mówi. Pisz wypowiedź każdego bohatera od następnej linijki. To ułatwi. Tortury Pinkie są nudne. Ciągle Pinkie. Tylko Pinkie zabija. Tylko Pinkie może wpadać na tak szalone pomysły. A może dla odmiany Twilight? Fluttershy? Niee, Shy nie, bo już to było w PONY.MOV Straszneee... doskonale czuję klimat' date=' i teraz już wiem żeby nie zbliżać się do Pinkie... Uugh... ale dreszczyk emocji, Grimdark to coś dla mnie. Wszystkie tortury dobrze opisane, czuję że nie będę spał tej nocy[/quote'] Jeżeli to dla Ciebie (albo kogoś innego, w co wątpię) to sobie przeczytaj ten fanfic.SWEET APPLE MASSACRE PL Teraz do autora : Mogłeś bardziej opisać sceny rzekomej brutalności. Być może mogłoby być bardziej no takie... straszniejsze. Ocena : 2/10. Poćwicz interpunkcję i inne takie w ten deseń wpadające sprawy. I pisz dalej. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SanXor2k12 Napisano Marzec 24, 2013 Autor Share Napisano Marzec 24, 2013 Dziękuje za ocenę lepiej będzie jak FF już nie będę pisał i zajmę się czymś innym ale związanym z MLP Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Green Writer Napisano Sierpień 30, 2013 Share Napisano Sierpień 30, 2013 Pomysł fajny- sam planowałem takie coś napisać. Aż tu nagle- Już jest. Moim zdaniem trochę za słaby. Ale to tylko moje zdanie. Było trochę błędów językowych. Ale w sumie mógłbyś napisać jeszcze jeden fic (nie koniecznie gore/grimdark). Tylko musiałbyś się postarać trochę nad poprawnością pisowni. Ale tak to w sumie ok. Summa summarum ocena końcowa to 4.5/10 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shyness Napisano Wrzesień 10, 2013 Share Napisano Wrzesień 10, 2013 To jest niesamowite!!! Gridmarki to właśnie mój klimat Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kruczek Napisano Wrzesień 10, 2013 Share Napisano Wrzesień 10, 2013 To nie jest Grimdark. Brak słów, takie to tępe. O_o 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shyness Napisano Wrzesień 15, 2013 Share Napisano Wrzesień 15, 2013 To nie jest Grimdark. Brak słów, takie to tępe. O_o Daffy, nie bądź wredny, no nawet fajne! 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kruczek Napisano Wrzesień 15, 2013 Share Napisano Wrzesień 15, 2013 Daffy, nie bądź wredny, no nawet fajne! Przeczytaj definicję Grimdarku, potem oceniaj. ^^ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shyness Napisano Wrzesień 15, 2013 Share Napisano Wrzesień 15, 2013 Jeśli to nie gridmark to co robi w dziale do gridmarków? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kruczek Napisano Wrzesień 15, 2013 Share Napisano Wrzesień 15, 2013 Gore nie znaczy Grimdark. Po raz kolejny odsyłam do pojęć. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shyness Napisano Wrzesień 15, 2013 Share Napisano Wrzesień 15, 2013 Wiem, że gore to nie gridmark, nie pytałeś o gore. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kruczek Napisano Wrzesień 16, 2013 Share Napisano Wrzesień 16, 2013 Nie robiąc offtopu, to opowiadanie po prostu nie ma klimatu choćby tamtego Cupcakes, nie jest dobrze napisane i nie przypadło mi do gustu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unknown Napisano Lipiec 4, 2017 Share Napisano Lipiec 4, 2017 (edytowany) Autor pisze: "Świadom jestem kilkunastu błędów". Naliczyłem ich kilkaset. Jednak to nie błędy pogrążają tę historię, tylko kompletnie nieprzemyślana fabuła. 1. Gdyby ludzkość odkryła świat kucyków raczej nie byłaby tak pokojowo nastawiona. 2. Też kiedyś znalazłem włos w babeczce. Straszne. Ok nie był tęczowy, ale z powodu, że znalazłem włosa w pokarmie raczej nie robiłbym afery w stylu " wiesz co znalazłem w mojej babeczce?" 3. Kucyk ogłuszył człowieka. A ten jełop nie zauważył, że sięgnęła po patelnię. 4. Sceny tortur są słabe. Noże to temat oklepany, a potencjał szpil nie został wykorzystany. Podsumowanie: Pomysł jest dobry, ale widać, że autor jest amatorem, który pisał co najwyżej wypracowania na języku polskim. Twierdzi, że pisał to z nudów. Nie mam nic przeciwko temu, ale sugeruję nie publikować takich rzeczy "bo lubię”. Alternowane zakończenia to również zły pomysł. Proponuję byś nabrał najpierw nieco wprawy bo chłamu w necie jest sporo i nie ma sensu dokładać więcej. Edytowano Lipiec 29, 2017 przez Unknown Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się