Nightmare Napisano Marzec 29, 2013 Autor Share Napisano Marzec 29, 2013 - Jestem wszystkim i niczym, jestem śmiercią i życiem, harmonią i chaosem - powiedziała postać. Link do komentarza
Unbridle Napisano Marzec 29, 2013 Share Napisano Marzec 29, 2013 - To mi brzmi na jakąś zagadkę - powiedziała Leeth kiedy nagle znalazła zwój, którego szukała - Znalazłam! - Cieszę się... - powiedziała Księżniczka Celestia, która pojawiła się razem z Twilight, która nie mogła przyjść tu z innymi. Link do komentarza
Nightmare Napisano Marzec 29, 2013 Autor Share Napisano Marzec 29, 2013 - Ceeeelestiaaa - postać wydała jakby syk i zamknęła oczy. Nie było jej widać. Link do komentarza
Unbridle Napisano Marzec 29, 2013 Share Napisano Marzec 29, 2013 - Proszę Cię... Wyjdź. - powiedziała Księżniczka Celestia łagodnym, ale poważnym i zdecydowanym tonem. Link do komentarza
Nightmare Napisano Marzec 29, 2013 Autor Share Napisano Marzec 29, 2013 Nikogo w cieniu nie było. Żadnej postaci, czy choćby śladu. Link do komentarza
Unbridle Napisano Marzec 29, 2013 Share Napisano Marzec 29, 2013 Księżniczka Celestia stała przez chwilę wpatrując się w miejsc gdzie przed chwilą znajdowała się tajemnicza postać. - Księżniczko... Możemy już iść? Goście się niecierpliwią. - powiedziała Leeth. Link do komentarza
Nightmare Napisano Marzec 29, 2013 Autor Share Napisano Marzec 29, 2013 (takie małe wyjaśnienie: Wyglądało to, jakby po prostu w cieniu zawisły oczy, nie było widać kształtu) Link do komentarza
Unbridle Napisano Kwiecień 4, 2013 Share Napisano Kwiecień 4, 2013 Wszyscy poszli. Jedynie Księżniczka Celestia patrzyła przez chwilę w kąt gdzie pojawiły się oczy i poszła razem z innymi kucykami. - Leeth... Co ten ktoś od ciebie chciał? - spytała AJ. - Chciało mi pomóc, ale zbyt dużo przygód ostatnio przeżyłam i wolę zachować ostrożność. - odpowiedziała Leeth idąc obok Twilight, która zmierzała w stronę zamku. Link do komentarza
Nightmare Napisano Kwiecień 4, 2013 Autor Share Napisano Kwiecień 4, 2013 Tymczasem oczy pojawiały się w każdym cieniu, obok jakiego przechodziły, ale znikały, gdy ktoś się obrócił. Link do komentarza
Unbridle Napisano Kwiecień 4, 2013 Share Napisano Kwiecień 4, 2013 - Dziwni się czuję. - powiedziała Księżniczka Luna. - Co się stało Księżniczko? - spytała Leeth. - Czuję jakby ktoś Nas obserwował. - odpowiedziała Luna - Ale pewnie tylko mi się zdaje. Chodźmy dalej. - Jak Księżniczka woli. - powiedziały chórem klaczki. Link do komentarza
Nightmare Napisano Kwiecień 4, 2013 Autor Share Napisano Kwiecień 4, 2013 (czemu zmieniłaś nick?) Oczy wciąż pojawiały się w cieniu. Nic nie robiły innego. Tylko obserwowały. Link do komentarza
Unbridle Napisano Kwiecień 5, 2013 Share Napisano Kwiecień 5, 2013 [bo po prostu jestem przywiązana do bycia Unkiem. Za pół roku może zmienię.] Leeth szła powoli. Chyba najwolniej z całej gromadki. Rozglądała się na wszystkie strony, ale nie widziała nic. Wzięła głęboki oddech i dogoniła resztę. - Leeth. Pośpiesz się! W takim tempie nie dojdziemy do zamku nawet za 1000 lat! - krzyczała RD. - Nie pośpieszaj jej Rainbow. Dużo doświadczyła w swoim kucykowym życiu. - szepnęła Księżniczka Luna. Link do komentarza
Nightmare Napisano Kwiecień 5, 2013 Autor Share Napisano Kwiecień 5, 2013 Czerwone oczy śledziły je nawet w zamku. Link do komentarza
Unbridle Napisano Kwiecień 5, 2013 Share Napisano Kwiecień 5, 2013 - Mam tego dosyć! - krzyknęła Leeth i rozprowadziła światło tak jasne, że nie było w Equestrii żadnego cienia. - Leeth! To mnie razi! - krzyknęła Pinkie, która przez cały ten czas była dość cicho jak na nią. Link do komentarza
Nightmare Napisano Kwiecień 5, 2013 Autor Share Napisano Kwiecień 5, 2013 (eee... to trochę za duża siła i jak w całej Equestrii, jak Equestria ma swoje ocienione domy itp?) Oczy nie pojawiły się w świetle tylko w cieniu. Światło nie rozwiało jednego cienia, tuż obok. Nie było widać oczu, ani kształtu, ale cień był, tak jak światło Leeth. Link do komentarza
Unbridle Napisano Kwiecień 5, 2013 Share Napisano Kwiecień 5, 2013 Leeth zdenerwowała się i krzyknęła głośno : - Wyjdź! Nie boje się ciebie! - Leeth. Uspokój się! - mówiła Twilight, którą ominęła poprzednia sytuacja. Link do komentarza
Nightmare Napisano Kwiecień 5, 2013 Autor Share Napisano Kwiecień 5, 2013 Kiedy Twilight spojrzała w tamten kąt, cień zniknął tak, że go nie zauważyła. Nie pojawił się więcej. Link do komentarza
Unbridle Napisano Kwiecień 5, 2013 Share Napisano Kwiecień 5, 2013 - Jesteś po prostu przewrażliwiona i tyle. - powtarzała ciągle Twilight idąc tuż przy Leeth. - Przewrażliwiona? Ja? Nigdy w życiu! - upierała się Leeth i przyśpieszyła kroku. - Powinnaś odpocząć. - powiedziała Twilight torując drogę Leeth. - Jeszcze ci pokaże Twilight, że to coś tu jest i nas śledzi! Ja o tym wiem! - krzyknęła Leeth Korniszon i teleportowała się dalej. Link do komentarza
Nightmare Napisano Kwiecień 5, 2013 Autor Share Napisano Kwiecień 5, 2013 Cień nie pokazywał się, oczy również. Link do komentarza
Unbridle Napisano Kwiecień 6, 2013 Share Napisano Kwiecień 6, 2013 Leeth uspokoiła się po chwili i poszła z Twilight i Księżniczką Celestią do biblioteki. Była to dla nich chwila wytchnienia. Chwila, w której zapominały o wszystkim co działo się dokoła nich. Czytały książki, rozmawiały o nich i nikt i nic nie mogło przerwać im tego szczęścia. Link do komentarza
Nightmare Napisano Kwiecień 6, 2013 Autor Share Napisano Kwiecień 6, 2013 Oczy wciąż obserwowały je z ukrycia, do nadejścia nocy. Link do komentarza
Unbridle Napisano Kwiecień 6, 2013 Share Napisano Kwiecień 6, 2013 Wszyscy tej nocy nocowali w zamku. Leeth miała dzielić komnatę z Twilight i Rarity. Klaczki położyły się spać, ale Leeth nie mogła zasnąć. - Leeth... - szepnęła Rarity. - Tak? - odpowiedziała szeptem na szept Leeth. - Wiem, że nie zasnęłaś, ale musisz zasnąć. Jutro wracasz do domu. - Masz rację. Muszę się wyspać. - szepnęła i obie klaczki zasnęły. Link do komentarza
Nightmare Napisano Kwiecień 6, 2013 Autor Share Napisano Kwiecień 6, 2013 (znowu wkraczam, w nowej, ulepszonej wersji) Przez okno wleciał fioletowy nietoperz i zawisł pod sufitem. Miał zielone włosy na głowie z limetkowym pasemkiem. Link do komentarza
Unbridle Napisano Kwiecień 7, 2013 Share Napisano Kwiecień 7, 2013 Leeth obudziła się, zamknęła okno i poszła spać. Następnym rankiem już spakowana szykowała się do wyjazdu. Link do komentarza
Adm1RED Napisano Kwiecień 7, 2013 Share Napisano Kwiecień 7, 2013 ( porwali mnie xD ) Wave się zgubił całą noc błądził w lesie Everfree,nie mógł latać bo kiedy chciał lądować to go coś uderzyło i złamał skrzydło. - Ze mną są same kłopoty. Powiedział sobie ukrywając się w pustym drzewie. Link do komentarza
Recommended Posts