Nightmare Napisano Grudzień 16, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 16, 2012 Dzięki naszej Celestii, nie wiemy. I nikt nie może się do niej od tak zbliżyć. Musi być członkiem Dzieci Nightmare. Link do komentarza
Lunaris Napisano Grudzień 16, 2012 Share Napisano Grudzień 16, 2012 Moonlight: Mam pomysł. Pójdę do ruin lasu Everfree i zacznę ją nawoływać, że chcę do nich dołączyć. Dam komuś urządzenie do zlokalizowania mnie, a potem będziemy improwizować. Link do komentarza
Nightmare Napisano Grudzień 16, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 16, 2012 Niezły plan, ale wystarczy, że wykorzysta kilka zaklęć i zmieni twoją osobowość na zawsze lub cie sparaliżuje. Ja pójdę. To moja wina, więc NIECH NIKT MNIE NIE ŚLEDZI!!! Link do komentarza
Lunaris Napisano Grudzień 16, 2012 Share Napisano Grudzień 16, 2012 Moonlight: Ale głupi pomysł. Powinna nam zostawić coś do znalezienia jej, gdyby wyprali jej mózg. Poza tym niech się zdecyduje czy to jej wina czy Celestii. (Schyla się ku źrebakom.) Nie płaczcie, nic jej nie będzie. Będziemy ją śledzić. Tylko kogoś zawołam. (Wyjmuje kryształową kulę, ale za nim ją uruchomiła przed nią pojawia się sylwetka Podmieńca z rozczochraną grzywą.) Co się stało? Słyszałem wybuch i... Co ty tu robisz? Moonlight: Nightmare Moon powróciła. Widzisz magię, więc możesz znaleźć ślady magii klaczy MoonSun. Dzięki nim znajdziemy ją i Nightmare Moon. Silent: Dobrze (Podchodzi do miejsca gdzie leżała MoonSun. Nadaje magii widzialną formę.) Moonlight: (Rzuca zaklęcie.) Xianshi fangshi MoonSun. (Pokazuje się światełko małe jak świetlik. Unosi się obok Moonlight od strony lasu.) Chodźcie eee... jak macie na imię? Link do komentarza
Nightmare Napisano Grudzień 16, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 16, 2012 Mama nam kazała nie rozmawiać z nieznajomymi! Dzięki, papa! Link do komentarza
Lunaris Napisano Grudzień 16, 2012 Share Napisano Grudzień 16, 2012 Moonlight: Są nieostrożne! A teraz będziemy śledziły klaczki śledzące klacz! (Razem z Silentem biegną w stronę, w którą udały się klaczki.) Link do komentarza
Nightmare Napisano Grudzień 16, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 16, 2012 (to nie klaczki, przynajmniej jedno nie jest) Link do komentarza
Lunaris Napisano Grudzień 17, 2012 Share Napisano Grudzień 17, 2012 Moonlight: (Bez wachania rzuca czar na Nightmare Moon.) Muo ma de cziru! (Na szyi klaczy pojawia się znamię w kształcie półksiężyca, które zaczyna ją piec.) Silent: Magicam potestatem! (Zaklęcie przenika przez kulę i trafia w MoonSun i dodaje jej mocy, aby mogła ją zniszczyć. Jej oczy stają się zielone. Silent słabnie.) Link do komentarza
Lunaris Napisano Grudzień 18, 2012 Share Napisano Grudzień 18, 2012 Moonlight: Zmęczcie ją! Mam pomysł! (Z nieznanego jeszcze przez MoonSun powodu, odbite zaklęcie nie przeszkadza klaczy.) Silent: (Tworzy sznur z magii i obwiązuje nim przednie kopyta NMM. Wyjmuje zza pasa włucznię.) Link do komentarza
Nightmare Napisano Grudzień 18, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 18, 2012 ... Obudźcie się! Link do komentarza
Lunaris Napisano Grudzień 18, 2012 Share Napisano Grudzień 18, 2012 Moonlight: Gdzie my jesteśmy?! Gdyby MoonSun nie chciała działać na własną rękę nie doszłoby do tego! Silent: Cicho bądź! Tu może być coś oprócz nas. (Tworzy małą kulę światła, które odbija się od kryształów dając widoczność.) (PS: To Moonlight, nie Freezy, ale rozumiem twoją pomyłkę, gdyż obie są moimi ulubionymi (własnymi) OC-kami ;]) Link do komentarza
Nightmare Napisano Grudzień 18, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 18, 2012 Chyba jesteśmy w jaskiniach pod Canterlotem. A z tego, co słyszeliśmy, zbliżają się do nas ze 4 smoki. Link do komentarza
Lunaris Napisano Grudzień 19, 2012 Share Napisano Grudzień 19, 2012 Moonlight: Dobra, mam pomysł. Biegniemy na oślep, byle jak najdalej od tych ryków i niszczymy wszystko na swojej drodze, aż znajdziemy wyjście. (To był jedyny pomysł jaki przyszedł jej do głowy.) Nie damy rady tym kreaturom! Link do komentarza
Lunaris Napisano Grudzień 21, 2012 Share Napisano Grudzień 21, 2012 Moonlight: Ciiiiiiii. Udawaj, że nas tu nie ma i grzecznie wróć do mamusi. Link do komentarza
Lunaris Napisano Grudzień 22, 2012 Share Napisano Grudzień 22, 2012 Moonlight: (Bierze luźno leżący klejnot z zamiarem odwrócenia uwagi smoczka i zwabienia jego do reszty smoków, ale pewna myśl przychodzi jej do głowy.) Wiesz gdzie jest wyjście? Silent: (Próbuje oderwać smoczka od MoonSun.) Ty myślisz, że on Cię rozumie? Link do komentarza
Nightmare Napisano Grudzień 22, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 22, 2012 Nie wytrzymam! Idziemy za nim, bo jeśli stąd wyjdziemy, będę musiała nosić perukę! O co mu chodzi? Link do komentarza
Lunaris Napisano Grudzień 23, 2012 Share Napisano Grudzień 23, 2012 Silent: Może chce żebyśmy zaczarowali te oczy... Ale ja tego nie zrobię! Link do komentarza
Nightmare Napisano Grudzień 24, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 24, 2012 Hmm... Może... No jasne! Link do komentarza
Lunaris Napisano Grudzień 26, 2012 Share Napisano Grudzień 26, 2012 Silent: Chodziło mi o to, że to może być grobowiec Sombry, albo gorzej... klucz do przywrócenia mu pełnej formy! (Próbuje się złapać za głowę, ale że zwykle stoi na czterech nogach, uderzył pyskiem o ziemię. Wyleczył się i wstał.) Moonlight: Przesadzasz... nie wyobrażaj sobie. Sombra zginął (czy co tam się z nim stało) w Kryształowym Imperium! Link do komentarza
Nightmare Napisano Grudzień 26, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 26, 2012 Nie słyszeliście opowieści? Tej, jak Twilight otworzyła wejście do koszmaru za pomocą czarnej magii Sombry? Powrót do szkoły! Link do komentarza
Lunaris Napisano Grudzień 27, 2012 Share Napisano Grudzień 27, 2012 Silent: Tylko ostrożnie! To przecież czarna magia! Moonlight: (Słyszy coraz bliższe ryki i tupanie. Zaczyna się denerwować.) Szybciej! Link do komentarza
Nightmare Napisano Grudzień 27, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 27, 2012 Ech, jak tacy mądrzy to pomóżcie! Link do komentarza
Recommended Posts