wiej007 Napisano Kwiecień 7, 2013 Share Napisano Kwiecień 7, 2013 Nadal chodziłam po komnacie z zafascynowaniem. To miejcie było takie ładne... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Kwiecień 7, 2013 Autor Share Napisano Kwiecień 7, 2013 - Pomóc ci w czymś? - zapytała Violet od strony drzwi. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiej007 Napisano Kwiecień 7, 2013 Share Napisano Kwiecień 7, 2013 -He? -powiedziałam odwracając się do Violet- Oj, nie... zwiedzam tylko zamek. Dopiero teraz mam okazję bo prawie przez tydzień byłam zanurzona w lawie by opanować swoją sferę. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Kwiecień 7, 2013 Autor Share Napisano Kwiecień 7, 2013 - I ci się udało, z tego, co wiem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiej007 Napisano Kwiecień 7, 2013 Share Napisano Kwiecień 7, 2013 -Tak, mnie to cieszy tak samo jak mojego brata. W końcu czuje się tym czym prawie jestem. -uniosłam swoje kopytko i popatrzyłam na nie, sprawiłam że płonęło- Żywym ogniem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Kwiecień 7, 2013 Autor Share Napisano Kwiecień 7, 2013 - To prawda. Gratuluję. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiej007 Napisano Kwiecień 7, 2013 Share Napisano Kwiecień 7, 2013 Sprawiłam że moje kopytko ponownie stało się normalne. -Tak swoją drogą... na ile części podzielone jest to twoje królestwo? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Kwiecień 7, 2013 Autor Share Napisano Kwiecień 7, 2013 - Konkretnie nie wiem, ale na pewno są cztery części żywiołów, jedna cienia i jedna światła. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiej007 Napisano Kwiecień 7, 2013 Share Napisano Kwiecień 7, 2013 -Wiesz Violet... -powiedziałam chodząc po sali- Coś mi nie daje spokoju... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Kwiecień 7, 2013 Autor Share Napisano Kwiecień 7, 2013 - Co mianowicie? - zapytała. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiej007 Napisano Kwiecień 7, 2013 Share Napisano Kwiecień 7, 2013 -Veritas i Ignis byli alicornami... lecz całe potomstwo jakie mieli... to pierwsze i to dalsze... zawsze było kucykami ziemnymi, jednorożcami lub pegazami. A ty, jesteś alicornem. To nie daje mi spokoju. Tak jakbyś... była z nimi spokrewniona bo inaczej byś o nich nie wiedziała ale w inny sposób. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Kwiecień 7, 2013 Autor Share Napisano Kwiecień 7, 2013 - To nie jest odpowiednie miejsce na tą rozmowę - szepnęła, kiedy do sali wszedł jednorożec z pegazicą. - Idź tamtym korytarzem, przy drugim rozwidleniu na lewo, potem prosto. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiej007 Napisano Kwiecień 8, 2013 Share Napisano Kwiecień 8, 2013 Wyszłam z sali po czym poszłam zgodnie ze wskazówkami Violet Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Kwiecień 8, 2013 Autor Share Napisano Kwiecień 8, 2013 Przed twoimi oczami stanęły wielkie złote drzwi z klamką wykonaną z ametystu. Nad nimi był wielki napis z lapis-lazuli. "Archiwa królewskie". Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiej007 Napisano Kwiecień 8, 2013 Share Napisano Kwiecień 8, 2013 Postanowiłam wejść do archiwów. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Kwiecień 8, 2013 Autor Share Napisano Kwiecień 8, 2013 Wszędzie były dębowe półki z mnóstwem ksiąg i zwojów. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiej007 Napisano Kwiecień 8, 2013 Share Napisano Kwiecień 8, 2013 Postanowiłam po prostu poczekać. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Kwiecień 8, 2013 Autor Share Napisano Kwiecień 8, 2013 Violet nie nadchodziła, a twój wzrok przykuła księga leżąca na katedrze. Historia Królestwa Magii. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiej007 Napisano Kwiecień 8, 2013 Share Napisano Kwiecień 8, 2013 Z ciekawości podeszłam do niej i otworzyłam. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Kwiecień 8, 2013 Autor Share Napisano Kwiecień 8, 2013 Magiczna zakładka od razu otworzyła na ostatnio czytanej stronie. "...Violet, siostra sławnych alicornów z rodziny Dark..." rzucało się w oczy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiej007 Napisano Kwiecień 8, 2013 Share Napisano Kwiecień 8, 2013 -A więc jednak...- powiedziałam do siebie i czytałam dalej. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Kwiecień 8, 2013 Autor Share Napisano Kwiecień 8, 2013 Później było kilka wzmianek o rozwijaniu się królestwa, o licznych kopalniach, o energii magicznej zamkniętej w monetach jako waluta... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiej007 Napisano Kwiecień 8, 2013 Share Napisano Kwiecień 8, 2013 Postanowiłam szukać jej dokładnego powiązania z Veritasem i Ignisem. Czy też brała udział w ich wojnie znanej Wojną Krwi. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Kwiecień 8, 2013 Autor Share Napisano Kwiecień 8, 2013 O tej wojnie nie było nawet wzmianki. Więcej informacji o Veritasie i Ignisie nie było. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiej007 Napisano Kwiecień 8, 2013 Share Napisano Kwiecień 8, 2013 Postanowiłam sprawdzić czy w spisie archiwów nie ma czegoś o "Wojnie Krwi" i Violet Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts