Nightmare Napisano Grudzień 26, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 26, 2012 Nagle coś zgasiło twoje płomienie, a potężna fala energii wyrzuciła cię z polany. Błyskawice-smoki wróciły do chmur, a nad zwierzętami zawisł cienisty wilk drzewny. Rykiem wystraszył zwierzaki i zagnał je do kwiatów. Dopiero teraz sobie o nich przypomniały i znów rozpoczęły walkę na śmierć i kwiat. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiej007 Napisano Grudzień 26, 2012 Share Napisano Grudzień 26, 2012 Próbowałam nadal stworzyć ogień mroku. To był jedyny sposób by pokonać tego wilka i dać tym zwierzętom wolność. Zasługiwały na wolność tak samo jak Shadow. Miałam teraz wielką motywacje. Całe swoje skupienie było w tym ciemnym płomieniu Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Grudzień 27, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 27, 2012 Strzeliłaś tym płomieniem. Jednak spalił on jedynie jedną łapę wilka. Jego zdeformowany grzbiet zafalował i odrobinę się zmniejszył. Trochę cienia bowiem uleciało z niego i uformowało nową łapę. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiej007 Napisano Grudzień 27, 2012 Share Napisano Grudzień 27, 2012 Wyglądało na to że wilk ten posiadał regeneracje. Postanowiłam nie bawić się ogniem normalnie... postanowiłam rzucić całym ogniem jaki mam Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Grudzień 27, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 27, 2012 Cienisty ogień ucinał i spalał części ciała wilka, a z każdym spaleniem zmniejszała mu się deformacja na grzbiecie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiej007 Napisano Grudzień 27, 2012 Share Napisano Grudzień 27, 2012 Wiedziałam że muszę go spalić całkowicie, myślałam że jak skończy mu się ta deformacja na grzbiecie to będzie można go spalić. Zaryzykowałam większy stopień używania cienistego ognia. Stworzyłam z niego ognistą powłokę i ponownie ruszyłam na wilka Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Grudzień 27, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 27, 2012 Stwór wzbił się w powietrze. Zdążyłaś uderzyć jego łapę. Nie odnowiła się. Nie było deformacji na grzbiecie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiej007 Napisano Grudzień 27, 2012 Share Napisano Grudzień 27, 2012 Kiedy zobaczyłam że już się nie regeneruje uśmiechnęłam się złowrogo przez cienistą ognistą powłokę i zaczęłam nadal go atakować Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Grudzień 27, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 27, 2012 Niestety on miał skrzydła. Przeleciał przez kilka zwierząt. Ich ciała, martwe, zamieniły się w cienie i zdeformowały grzbiet. Łapa się zregenerowała. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiej007 Napisano Grudzień 27, 2012 Share Napisano Grudzień 27, 2012 Zdenerwowało mnie to że zaczął latać lecz ja też postanowiłam pokazać małą sztuczkę. Moja ognista powłoka przestała przypominać wielkiego jednorożca z ognia i zmieniła się w wielką kule cienistego ognia unoszącą się nad ziemią. Teraz mogłam walczyć z nim bez przeszkód że ten zacznie uciekać mi lotem. Zaatakowałam ponownie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Grudzień 27, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 27, 2012 Niestety, kiedy tracił deformacje na grzbiecie, zabijał zwierzęta. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiej007 Napisano Grudzień 27, 2012 Share Napisano Grudzień 27, 2012 Przestałam atakować i oddaliłam się na bezpieczną odległość. Wiedziałam jak go zabić lecz musiałam załatwić sposób w jaki się regeneruje. -Fire jak widzisz wiem jak pokonać tego wilka ale tak długo jak tutaj są zwierzęta on będzie je zabijał i się regenerował. Mamy dwa wyjścia. Albo walczymy dalej aż wybiją się wszystkie zwierzęta albo jakoś musimy je uwolnić. Masz jakieś pomysły co do tej drugiej opcji? I nie patrz tak na mnie... jestem jeszcze małą klaczką Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Grudzień 27, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 27, 2012 Fire pomyślał trochę i narysował na ziemi znaczek jej brata. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiej007 Napisano Grudzień 28, 2012 Share Napisano Grudzień 28, 2012 -Tak wiem przydałby się tu Shadow ale nie pamiętam za bardzo lekcji o cieniach. Było ich bardzo mało. Większość moich lekcji to było związane z ogniem. Zaraz... no tak! Sfera ognia! Jeśli udałoby mi się ją zdominować tak jak Shadow zdominował sferę cieni mogłabym sprawić że ognień byłby na moje rozkazy. Mogłabym wtedy używając ognia stopić obrączki zwierząt bez robienia im krzywdy i bez problemu pokonać tego cienistego wilka. Wiesz gdzie tu jest jakaś jaskinia? Muszę mieć miejsce w którym mogłabym się skupić. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Grudzień 28, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 28, 2012 Fire znowu wykonał facehoofa i obok znaczka narysował łańcuch. potem przeciął rysunek szponem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiej007 Napisano Grudzień 28, 2012 Share Napisano Grudzień 28, 2012 -Wiem... wiem to zbyt skomplikowane, ale i tak muszę opanować sferę ognia. Czyli chcesz żebym zniszczyła te obrączki? Jak? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Grudzień 28, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 28, 2012 Facehoof smoka znowu się powtórzył. Podleciał z tobą i pokazał szponem Canterlot. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiej007 Napisano Grudzień 28, 2012 Share Napisano Grudzień 28, 2012 -Chcesz bym ocaliła Shadowa? Nie uda mi się... jestem za słaba. Muszę okiełznać sferę ognia wtedy będę wystarczająco silna by ocalić mojego brata. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Grudzień 28, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 28, 2012 Ale zanim zdążyłaś się zorientować, Fire już pędził do zamku. Kiedy był już blisko strzelił ognistą błyskawicą w wierzę Celestii. Niezbyt wysoko, ale kilka korytarzy zawaliło się blokując dostęp do komnaty księżniczki. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiej007 Napisano Grudzień 28, 2012 Share Napisano Grudzień 28, 2012 -Po prostu wspaniale... teraz Celestia będzie szukała mojego smoka. Oddaliłam się od drzewa i okryłam się ognistą powłoką. Byłam skupiona wyłącznie na ogniu. Powoli zamieniałam ten ogień z magicznego na normalny. Musiałam stać się jednością z ogniem jak Shadow z mrokiem Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Grudzień 28, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 28, 2012 Fire lekko tobą potrząsnął i pokazał zamek. Światła zniknęły, a wszyscy strażnicy pobiegli do wieży Celestii. Wybiegli nawet ci, którzy pilnowali Shadowa. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiej007 Napisano Grudzień 28, 2012 Share Napisano Grudzień 28, 2012 -Ech.... No zgoda ale nie zdarzę tam jeśli nie podrzucisz mnie na grzbiecie. -powiedziałam przerywając skupienie po czym wskoczyłam na grzbiet smoka Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Grudzień 28, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 28, 2012 Smok wystrzelił jak pocisk do dziury w ziemi. Minęło kilka chwil lotu i znów staliście przed celą Shadowa. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiej007 Napisano Grudzień 28, 2012 Share Napisano Grudzień 28, 2012 Wzięłam zamach i postanowiłam tym razem dać sobie spokój z kratami i spróbowałam zniszczyć kulą ognia ścianę celi Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Grudzień 28, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 28, 2012 Już miałaś wypuścić kulę, kiedy dostrzegłaś, że coś leży na ziemi. Klucze do cel. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts