Fender Napisano Luty 3, 2013 Share Napisano Luty 3, 2013 Hej Tym razem chcę wam zadać pytanie - czy są covery, które waszym zdaniem są lepsze od oryginału? Ja mam takich masę, ale wymienię kilka: Link do komentarza
Poranny Kapitan Scyfer Napisano Luty 3, 2013 Share Napisano Luty 3, 2013 Marilyn Manson - Sweet Dreams (cover Eurythmics) Nioch nioch nioch, przecudownie depresyjne dźwięki. No i Godsmack - Good Times, Bad Times (cover Led Zeppelin) Tu mnie pewnie ukrzyżujecie, ale wszystko jest kwestią gustu. GODSMACK KURCZĘ Link do komentarza
Bezik Napisano Luty 4, 2013 Share Napisano Luty 4, 2013 Disturbed - Land of Confusion, oraz Kanye West - Stronger. Tylko te dwa mi teraz na myśl przyszły. Link do komentarza
Therinius Napisano Luty 13, 2013 Share Napisano Luty 13, 2013 Elvenking - Heaven is a place on erth Albo... Shout lub Fade to black wspomnianego wcześniej disturbda -Van Canto - Oni robią covery wielu zespołów, tylko że akapella (z perkusją aby) min. Fear of the dark, primo victoria, wish master, the bards song. Link do komentarza
koszerny dawid Napisano Luty 17, 2013 Share Napisano Luty 17, 2013 the analogs - strzelby z brixton <--- better cover badder oryginal xD ---> the clash - guns from brixton Link do komentarza
Cipher 618 Napisano Luty 20, 2013 Share Napisano Luty 20, 2013 To ja trochę z innej beczki. Nie tyle covery co mashupy, łączenia różnych utworów i inne mixy (będę skracał tytuły, bo "niektóre" są trochę długie) Superstring vs. Insomnia Sanctuary vs. Kidsos (Dash Berlin Mashup) ATB with Dash Berlin - "Apollo Road" (w skrócie), Live @ ASOT 500 I coś wyjątkowego dla fanów Gwiezdnych Wojen - Alex M.O.R.P.H też je lubi ASOT500 (pierwsze 3 minuty - nie znalazłem innej wersji) ASOT 550 Link do komentarza
Gość Piter Wan Kenobi Napisano Luty 20, 2013 Share Napisano Luty 20, 2013 Jasne że są. Wiele jest takich przykładów, ale to co mi przyszło w danej chwili do głowy to.. Radogost- Wooden Pints- oryginał by Korpiklaani. Tyle jak na razie.. Link do komentarza
Cipher 618 Napisano Luty 21, 2013 Share Napisano Luty 21, 2013 Powiem tak... odpłynąłem do krainy marzeń "And I miss you like the dessert miss the rain" Link do komentarza
Astrozoolog Napisano Luty 28, 2013 Share Napisano Luty 28, 2013 Placebo - Running Up That Hill (oryginał Kate Bush) - bardziej mi odpowiada klimat tej wersji http://youtu.be/XTvgj2LWjMk Marilyn Manson - Tainted Love (oryginał Gloria Jones) - w jego wykonaniu piosenka nabrała pełni pikanterii http://youtu.be/kfF7QAPduOA Punk Covers - Somewhere Over The Rainbow (oryginał Judy Garland) - jakoś wolę taką wersję HIM - Wicked Game (oryginał Chris Isaak) - może dlatego, że pierwej usłyszałem tę piosenkę w jego wykonaniu Johnny Cash - Hurt (oryginał Nine Inch Nails) - przykład, jak piosenkarz może całkowicie zmienić wymowę wykonywanego utworu nie ingerując jednocześnie w jego tekst... Link do komentarza
Recommended Posts