Matalos Napisano Luty 24, 2013 Share Napisano Luty 24, 2013 Więc, jako że ostatnimi czasu kusi mnie, żeby pisać jakieś sceny bitewne... To napisałem cuś. Z Warhammera 40.000. Krótkie starcie, brak zobowiązującej fabuły... Jak będę miał coś więcej z tym uniwersum związane, to tu zamieszczę. A na razie trzymajcie to: https://docs.google.com/document/d/1IyuFQcneLGBkmm_be5h3V3d8lqrHNjJbgH9OzhGoLkI/edit Link do komentarza
PumpkinWave Napisano Luty 24, 2013 Share Napisano Luty 24, 2013 Dobre, bardzo dobre! Napisz takich więcej będzie ciekawie. Poza jednym błędem zaznaczonym przez gandzię, nie znalazłem nic. Link do komentarza
Gandzia Napisano Luty 24, 2013 Share Napisano Luty 24, 2013 Więc tak - lubię Warhammera, więc i to opowiadanie mi się spodobało. Całkiem niezła scena batalistyczna. Było trochę błędów, ale na szczęście sobie z nimi poradziłeś. Planujesz napisanie czegoś jeszcze w mhrocznym i epyckim świecie 41 milenium? Link do komentarza
Matalos Napisano Luty 24, 2013 Autor Share Napisano Luty 24, 2013 Na razie mam kilka luźnych pomysłów. Czy coś z tego wyniknie... Przekonacie się. Ale na pewno będą to coraz to większe starcia, pełne patosu, epickości itd. Link do komentarza
MasterOFPonies Napisano Marzec 19, 2013 Share Napisano Marzec 19, 2013 Czekam na kolejne rozdziały, bardzo ciekawy pomysł Link do komentarza
Verlax Napisano Kwiecień 11, 2013 Share Napisano Kwiecień 11, 2013 Nie powiem, bardzo dobrze napisana scena batalistyczna. Problem tylko leży w samej idei, wszystko tutaj jest tak "Typowe", że aż to boli. "Bohaterski" Komisarz, "Bohaterscy" Gwardziści, oczywiście przegrywający w wspaniałym stylu i "Bohaterscy" Kosmiczni Marines zawsze przybywający dokładnie kiedy ich trzeba, przy okazji kradnąc całą chwałę. No i dość poważny błąd, to brak sprecyzowania o jakich konkretnie Kosmicznych Marines chodzi. Równie dobrze mogą to być renegaci ( jest kilka takich Zakonów ). Komisarzowi również brakuje mocno jakichkolwiek cech charakterystycznych. Nie jest to realistyczny i pełny charyzmy Gaunt, dowcipny Ciaphais Cain czy ekstremalnie patetyczny Yarrick. Link do komentarza
Recommended Posts