KougatKnave3 Napisano Maj 16, 2014 Share Napisano Maj 16, 2014 Ja wciąż na biurku opieram się o nie i trzymam się za łeb... tyle poświęcenia... myślałem, że mi podziękuję... nawet nie wiedziałem jak bardzo się myliłem... Walczyłem... tworzyłem i troiłem się, by wszystko było jak teraz... a on nawet nie podziękował za przywróceniem życia... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Maj 16, 2014 Autor Share Napisano Maj 16, 2014 Powoli robiło się cicho w domu. Nagle przyszła do ciebie Deli. - Tata? Spatki? - zapytała. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KougatKnave3 Napisano Maj 16, 2014 Share Napisano Maj 16, 2014 - Wiem... tatuś musiał coś załatwić... chodźmy spać - powiedziałem. Idę i kładę się na łóżku i obejmuje Twi i Deli... bo znając życie, ona też się położy koło mnie... następnie zasypiam... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Maj 16, 2014 Autor Share Napisano Maj 16, 2014 Po chwili stałeś już w domu. Dookoła ciebie szalały płomienie. Gdyby nie woda, którą ktoś wylał na podłogę, już byłbyś kupką popiołu. Usłyszałeś krzyk i płacz w sypialni. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KougatKnave3 Napisano Maj 16, 2014 Share Napisano Maj 16, 2014 Biegnę w tamtym kierunku gasząc wszystko na swojej drodzę... Nie... Nie... Nie... NIE!! Co się dzieje! Muszę szybko działać. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Maj 16, 2014 Autor Share Napisano Maj 16, 2014 Cała sypialnia była w ogniu. Pośrodku leżał kocyk, a pod nim coś się ruszało i płakało. Co dziwne, ani kocyk, ani kawałek podłogi dookoła niego nie płonął. W kącie coś się fajczyło. W powietrzu czułeś swąd palonego futra. Okno było otwarte na oścież. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KougatKnave3 Napisano Maj 16, 2014 Share Napisano Maj 16, 2014 Staram się ugasić cały pokój... następnie jak się uda to patrzę co się tam w koncie paliło... nie wiem, ale mam przeczucie, że to widok który mnie załamie... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Maj 16, 2014 Autor Share Napisano Maj 16, 2014 Tego ognia nie mogłeś zbyt łatwo ugasić. W kącie leżało zwęglone ciało małej alicorn. Pod kocem wciąż coś kwiliło. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KougatKnave3 Napisano Maj 16, 2014 Share Napisano Maj 16, 2014 (edytowany) Westchnąłem z rozpaczą... wiedząc, że nie udało mi się jej uratować... podbiegam do koca i sprawdzam co tam jest... Edytowano Maj 16, 2014 przez peros81 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Maj 16, 2014 Autor Share Napisano Maj 16, 2014 Gdy zbliżyłeś się do koca, coś wyjrzało spod niego. Wyjrzało jedno oko małego, ciemnoniebieskiego źrebaka. Jego grzywa płonęła, jemu zdawało się to nie przeszkadzać, a oko było czerwone. Nie miał rogu na czole. na twój widok schował się z powrotem i zapłakał. Podłoga dookoła ciebie wybuchła ogniem. Wtedy obudziłeś się w łóżku przy Twi, zlany potem. Przed oczami wciąż widziałeś źrebaka spod koca. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KougatKnave3 Napisano Maj 16, 2014 Share Napisano Maj 16, 2014 Dychałem nie wiedząc co powiedzieć... Jak Nightmare Moon maczała w tym palce... znaczy kopyta... to nie ręczę za siebie... sprawdzam która godzina... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Maj 16, 2014 Autor Share Napisano Maj 16, 2014 Jest trzecia w nocy. Słyszałeś mentalne chrapanie Nightmare Moon. W pobliżu, na parapecie siedział Papillonowaty motyl. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KougatKnave3 Napisano Maj 16, 2014 Share Napisano Maj 16, 2014 Spoglądam na niego... pewnie ma coś mi do przekazania. Delikatnie wstaje z łóżka i podchodzę do tego motyla... mam nadzieje, że nie spierdoli... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Maj 16, 2014 Autor Share Napisano Maj 16, 2014 Motyl wyglądał, jakby miał zaraz paść ze zmęczenia. Chyba pilnuje was całą noc. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KougatKnave3 Napisano Maj 16, 2014 Share Napisano Maj 16, 2014 Robię tak by sobie usiadł... on nas pilnuje? Matko... mama na serio się martwi... więc daje motylkowi trochę wody... jeśli może, bo znając życie to jakiś Crystalianin... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Maj 16, 2014 Autor Share Napisano Maj 16, 2014 Nie zwypił wody, ale przyjął z wdzięcznością trochę miodu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KougatKnave3 Napisano Maj 16, 2014 Share Napisano Maj 16, 2014 Kładę go, by mógł sobie odpocząć... - Mama cię przysłała... tak? - spytałem się... nie zdziwiłbym się, gdyby potwierdził... inaczej co by tutaj robił? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Maj 16, 2014 Autor Share Napisano Maj 16, 2014 Trzepot skrzydełkami i krótki gwizd. Tyle z odpowiedzi. Motyl lizał miód ze spodka. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KougatKnave3 Napisano Maj 16, 2014 Share Napisano Maj 16, 2014 - Odpocznij sobie... ja wrócę do spania - powiedziałem i ruszyłem do sypialni by wrócić do spania... mam nadzieje, że sen się nie powtórzy... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Maj 16, 2014 Autor Share Napisano Maj 16, 2014 Sen się powturzył. Tym razem zginęła cała rodzina. Około piątej obudziła cię Twi. W jej oczach widać było zaniepokojenie i troskę. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KougatKnave3 Napisano Maj 16, 2014 Share Napisano Maj 16, 2014 Spoglądam na nią... wiem, że pewnie się obudziła bo przeżywałem ten sen... co on oznacza? Sam nie wiem, ale trzeba będzie zabezpieczyć dom... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Maj 16, 2014 Autor Share Napisano Maj 16, 2014 - Coś się stało? - zapytała. Nightmare moon zaczęła narzekać, że ktoś ją obudził, a śnił jej się taki piękny mordor... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KougatKnave3 Napisano Maj 16, 2014 Share Napisano Maj 16, 2014 - Nic... po prostu koszmar miałem... - powiedziałem na nią z troską... - A ty? Jak się czujesz? - spytałem się... pewnie ją obudziłem... inaczej, tak wcześniej by nie wstała... heh, ciekawe czy Mama i Tata porozmawiali ze sobą... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Maj 16, 2014 Autor Share Napisano Maj 16, 2014 - Dobrze - powiedziała i okryła się kołdrą. Zauważyłeś, że motylek wiernie stoi na straży. Deli śpi przy twojej głowie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KougatKnave3 Napisano Maj 16, 2014 Share Napisano Maj 16, 2014 Więc ustawiam sobie pobudkę na 7 bo o 9 trzeba do restauracji iść... za bardzo zmęczony nie jestem, więc nie powinienem zaspać... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts