Nightmare Napisano Lipiec 20, 2013 Autor Share Napisano Lipiec 20, 2013 Problem był taki, że nie wiedzieliście pod którą kolumną było przejście. Każda miała inną mozaikę. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KougatKnave3 Napisano Lipiec 20, 2013 Share Napisano Lipiec 20, 2013 Przyglądam się im. W tych mozaikach musi być jakiś klucz, aż za dobrze znam tego typu mechanizmy z Indiany Jonsa. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Lipiec 20, 2013 Autor Share Napisano Lipiec 20, 2013 Każda z mozaik przedstawiała inne wydarzenie z historii Equestrii, o których uczyłeś się od Twi. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KougatKnave3 Napisano Lipiec 20, 2013 Share Napisano Lipiec 20, 2013 (edytowany) Szukam... wygnanie Luny. Coś mi mówi że to to. Edytowano Lipiec 20, 2013 przez peros81 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Lipiec 20, 2013 Autor Share Napisano Lipiec 20, 2013 Pod tą kolumną nie było nic. Przez godzinę ją badaliście i nic. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KougatKnave3 Napisano Lipiec 20, 2013 Share Napisano Lipiec 20, 2013 - Coś nam słabo idzie - powiedziałem, po czym się odwróciłem do klacz - Jakieś pomysły? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Lipiec 20, 2013 Autor Share Napisano Lipiec 20, 2013 - Jak na razie badaliśmy tylko kolumnę o początku Nightmare Moon, może spróbujemy z inną? - zapytała RD, znudzonym tonem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KougatKnave3 Napisano Lipiec 20, 2013 Share Napisano Lipiec 20, 2013 - Dobra - powiedziałem po czym podszedłem do następnej, w połowie drogi przystanąłem. - Może wy wrócicie do miasta, a ja dalej poszukam. Rainbow, zaglądaj tak co dwie godzinki. Może do tego czasu coś znajdę. Nie będziecie się nudzić. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Lipiec 20, 2013 Autor Share Napisano Lipiec 20, 2013 - Jasne - rzuciła i już jej nie było. Rarcia przez moment się wahała, ale nie długo. Podeszła do ciebie, pocałowała w policzek i odbiegła truchcikiem w stronę centrum. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KougatKnave3 Napisano Lipiec 20, 2013 Share Napisano Lipiec 20, 2013 Dooobra, to było dziwne. Wracam do przeszukiwania każdej kolumny. Zbuduje sobie nawet tutaj dom, postawie łóżko, i zamieszkam pod tymi cholernymi Filarami, póki wszystkich nie sprawdzę. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Lipiec 20, 2013 Autor Share Napisano Lipiec 20, 2013 Nic, nic, nic. Po dwóch godzinach poszukiwań przyleciała Dash. - A ty dalej tu? Jeeeeenyyyyy. Oparła się o kryształowe serce w kolumnie o ślubie. Coś zaskrzypiało i obok kolumny otworzyła się klapa. Promienie słoneczne odbijały się od kryształów w środku. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KougatKnave3 Napisano Lipiec 21, 2013 Share Napisano Lipiec 21, 2013 - RAINBOW! JESTEŚ GENIALNA! Idź po Rarity, jak wrócicie, to zaczynamy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Lipiec 21, 2013 Autor Share Napisano Lipiec 21, 2013 - Właśnie... Rarity powiedziała, żeby ci powiedzieć, że nagle przypomniała sobie o ważnym zamówieniu, więc nie może iść z nami - zajrzała do wnętrza jaskini. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KougatKnave3 Napisano Lipiec 21, 2013 Share Napisano Lipiec 21, 2013 - No to musimy tam wejść sami. Gotowa - powiedziałem wchodząc do środka. Może nawet lepiej że idziemy we dwójkę. Mniejsze ryzyko wykrycia. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Lipiec 21, 2013 Autor Share Napisano Lipiec 21, 2013 Dash wleciała do środka. - Ciemno tutaj! - wrzasnęła. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KougatKnave3 Napisano Lipiec 21, 2013 Share Napisano Lipiec 21, 2013 Dobra. Ryzyk fizyk. Postaram się wygenerować światło z mojego rogu. Skumulam energie w swoim rogu w postaci światła. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Lipiec 21, 2013 Autor Share Napisano Lipiec 21, 2013 Światełko zamigotało i zgasło, a ty poczułeś ból głowy, jakby ci ktoś przywalił. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KougatKnave3 Napisano Lipiec 21, 2013 Share Napisano Lipiec 21, 2013 - Cholera. To trudniejsze niż przypuszczałem. Rainbow, mogła byś przelecieć po pochodnie? Proszę. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Lipiec 21, 2013 Autor Share Napisano Lipiec 21, 2013 - Może lepiej wziąć latarnie? - zapytała, przelatując obok ciebie. Śmignęła przez miasto i po chwili wróciła z dwoma przedmiotami przypominającymi lampy naftowe. W środku były zamknięte świetliki. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KougatKnave3 Napisano Lipiec 21, 2013 Share Napisano Lipiec 21, 2013 - Może być. Idziemy - powiedziałem i poszedłem szukać drogi do cytadeli. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Lipiec 21, 2013 Autor Share Napisano Lipiec 21, 2013 Szliście przez kryształowe korytarze w prawie zupełnej ciszy, którą przerywało kapanie wody i stukot waszych kopyt. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KougatKnave3 Napisano Lipiec 21, 2013 Share Napisano Lipiec 21, 2013 - Więc... wybacz że nie mówiłem wam o wszystkim. O PRL, i o tym planowaniu Ataku na Equestrie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Lipiec 21, 2013 Autor Share Napisano Lipiec 21, 2013 - A tam, nie ma sprawy - rzuciła RD z uśmiechem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KougatKnave3 Napisano Lipiec 21, 2013 Share Napisano Lipiec 21, 2013 - Wiadomo ci że chce tutaj sprowadzić PRL do walki z amerykanami. Skoro oni mają kuce, to musimy się tym samym odpłacić. PRL nam pomoże bo u ludzi jest stara dobra zasada. Wróg mego wroga, jest mym przyjacielem. Tylko szkoda że w tamtym świecie, nie mamy sojuszników. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Lipiec 21, 2013 Autor Share Napisano Lipiec 21, 2013 - Taki problem. Jak mają ci uwierzyć, że jesteś tym, za kogo się uważasz, a nie jakiś randomowy kuc? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts