Flower-Shy Napisano Marzec 14, 2013 Share Napisano Marzec 14, 2013 Jakby kto nie dopatrzył-to zwykły ziemski kuc, nie ma zdolności specjalnych. Żyła ona przed czasami panowania Celesti, więc nie ma ona nic wspólnego z współczesną Equestrią. Imię: Dusty Flower (ang. dust-pył, flower-kwiat) Płeć: Klacz Rodzaj: Kuc ziemi Stanowisko*: Strzelec/pilot Wiek: 17 lat Charakter: Małomówna, cicha, wrażliwa Zalety: Mimo tego, że wydaje się być w typie Fluttershy, potrafi walczyć o swoje i nigdy nie ulega. Wady: Jest porywcza, często robi coś bez namysłu. Talent: Ogółem nie ma specjalnego talentu. Jedyną rzucającą się w oczy umiejętnością jest jej zamiłowanie do lotnictwa. Bardzo dobrze umie pilotować samolotem, latać** CM[: Dwa dmuchawce z pyłkami Rodzina: Została sierotą Miejsce zamieszkania: Urodziła się i mieszkała w Ghastly Gorge Historia: Działo się to jeszcze przed panowaniem Celestii. Mała i wesoła klacka zwana Dusty Flower, urodziła się w jednym z nielicznych spokojnym zakątku Ghastly Gorge. Wraz z matką i ojcem mieszkała w małej, drewnianej chatce, tuż przy wąwozie. Gdy miała 5 lat jej ojciec wyjechał, by służyć wojsku. Nastały trudne czasy dla Equestrii-większość miast legła w gruzach. Samo Cloudsdale już nie istniało. Każdego pegaza, jakiego zchwytano brano do niewoli, by nie mógł więcej bronić niewinnych mieszkańców Equestrii. Wrogie armie innych krain wyniszczyły dom kuców. Jedynie nieliczni w ciemnych zakamarkach przetrwali. Po niespełna roku Dusty dowiedziała się, że jej ojciec nie wróci. Wpadła wtedy w rozpacz, nie wiedziała co ma robić. Wtedy poczuła ciepły dotyk-to jej matka przytuliła ją mocno do siebie mówiąc coś, co Dusty miała zapamiętać na całe życie: ,,Wygrany jest ten, kto polegnie z honorem. Nie ważne, czy przegrasz, dla mnie to i tak będzie zwycięztwo". Dusty otarła łzy z oczu. Następnego dnia, dla pocieszenia humoru matka zabrała ją na polanę, niedaleko ich domu. Było cicho i spokojnie, mała klaczka bawiła się z własnym cieniem i podskakiwała. Nagle jej wzrok przykuły dziwne, puszyste kwiatki, których pyłek unosił się w powietrzu. Zaczęła strącać z kwiatków pył i wesoło śmiać się. Matka patrzyła na nią z radością, to były prawdopodobnie najpiękniejsze dni w ich życiu. Dusty powąchała jeden z kwiatków, jednak jedyną reakcją było głośne ,,Aaa...Psik!" i wtedy... Ziemia się zatrzęsła, a z nieba dało się usłyszeć głośny szum i huk pocisków. -Zaczęło się.-powieziała z nutą przerażenia jej matka, ponieważ wiedziała, że te najpiękniejsze chwile właśnie się skończyły. Z nieba nagle runęły ogniste kule i w mgnieniu oka wszystko dosłownie runęło. Było ciemno i zimno. Mała Dusty obudziła się skulona, jej matka nadal ją mocno ściskała. Jedyne, co wtedy zobaczyła to unoszący się pyłek, pyłek dmuchawca i jasne światło. Usłyszała również głos: ,,Idź i nigdy się nie zatrzymuj, bo ten kto przegra z honorem tak naprawdę jest wygranym". Dusty od razu przypomniała sobie słowa, które tak bardzo wtedy przemówiły jej do serca i zrozumiała, że nigdy nie zobaczy już swojej matki. Po tych słowach nastała cisza, a Dusty Flower leżała aż do następnego poranka przy swojej mamie. Od tego czasu przysięgła sobie, że wygra wojnę z odwiecznym wrogiem Equestrii. Historia zdobycia CM: W czasie pobytu na polanie cały istniejący czas zdawał się być wiecznością, jakby retrospekcją, jedynie wyobrażeniem. Mała klaczka była bardzo rozumna, jak na dziecko. Podczas niewinnej zabawy dmuchawcami zrozumiała jedno-że musi odzyskać wolność dla swojej rodziny i całej Equestrii. Znaczek na jej boku pojawił się dopiero po całym wydarzeniu-gdy sama leżała półprzytomna i patrzyła na ruiny, jakie zostały z jej domu oraz tańczące w powietrzu pyłki. Myślała wtedy jedynie o słowach, które powiedziała jej matka i o swoim celu. Inne informacje: Wygląd matki: Białobeżowa klacz z ciemnobrązową grzywą i ogonem z jednym niebieskim pasemkiem na grzywie. Oczy miała koloru niebieskiego. Wiek matki: 24 lata Rodzaj: Kuc ziemi CM: Dwie spadające białe gwiazdy, ciągnące za sobą bladoniebieskie ogony. Wygląd ojca: Rudobrązowy kuc z brązową grzywą i ogonem. Oczy miał koloru zielonego. Wiek ojca: 27 lat Rodzaj: Pegaz CM: Nieznany *Stanowisko-Dusty w wieku 16 lat podjęła pracę w wojsku. **Latanie, pilotowanie-W czasie wojny, gdy pegazów nie było wymyślono mechaniczne skrzydła, by móc atakować z powietrza. Używano także niewielkich, jedno czasem dwuosobowych samolotów. Przepraszam za krótką historię o CM, ale co by tam więcej pisać? Ahh, chciałam jeszcze powiedzieć, że robię komiks. O czym? Nie zdradzę, jednak mądre osoby mogą się tego domyślić z historii Flower. Proszę o komentowanie i ocenianie :3 Link do komentarza
Flower-Shy Napisano Marzec 15, 2013 Autor Share Napisano Marzec 15, 2013 Proszę, tu mam jeszcze Dusty w wersji chibi, lub jeśli ktoś woli inaczej-jako małą klaczkę. Link do komentarza
Mrs.Octavia Napisano Marzec 15, 2013 Share Napisano Marzec 15, 2013 Bardzo ciekawe,bardzo mi się podoba pomysł że mieszkała przed panowaniem Tii ^^ Daje 28/10 Bardzo mi się podoba ^^ Link do komentarza
Chay Napisano Marzec 17, 2013 Share Napisano Marzec 17, 2013 Historia klaczy jest bardzo ciekawa, a motyw z wojskiem - cud, miód i orzeszki. Postać zasługuje na 6 z plusem. Nie mogę się doczekać komiksu. Link do komentarza
Pan E Napisano Marzec 18, 2013 Share Napisano Marzec 18, 2013 Postać urywa tylną część ciała 100/10 Keep up the good work . Link do komentarza
Daktyl Napisano Marzec 19, 2013 Share Napisano Marzec 19, 2013 Przed Celestią a taka technologia ?! Bardziej by to pasowało na czasy po panowaniu Celestii . Bo niby co by się stało z tymi wszystkimi wynalazkami skoro to rzekomo się działo przed czasami Celestii... Link do komentarza
Flower-Shy Napisano Marzec 26, 2013 Autor Share Napisano Marzec 26, 2013 Przed Celestią a taka technologia ?! Bardziej by to pasowało na czasy po panowaniu Celestii . Bo niby co by się stało z tymi wszystkimi wynalazkami skoro to rzekomo się działo przed czasami Celestii... Wiesz, skoro później wszystko załatwiano magią i czarami... Link do komentarza
Gość Piter Wan Kenobi Napisano Marzec 27, 2013 Share Napisano Marzec 27, 2013 Yhm, bardzo ciekawa historia i rozbudowana to jest ważne. Postać również świetnie wygląda itp. Aczkolwiek widziałem kilka minusów, no cóż zdarza się każdemu ;P. To tak w skrócie. Link do komentarza
Cornickos Napisano Marzec 31, 2013 Share Napisano Marzec 31, 2013 Wydaje mi się że to Celestia była skutkiem sojuszu 3 plemion więc nie ma mowy o Equestrii a zwłaszcza o Cloudsdale. Nawet gdy by Celestia zaczęła panować pewien czas po zjednoczeniu plemion to z kim miały by one walczyć? To taki jeden błąd logiczny który zauważyłem a po za tym OC'ek jest świetny - ta historia i ten rysunek - WOW - szacun siostro /) A jeszcze co do wojny - ta cała wysoka technologia, naboje, bomby, samoloty-troszke dziwne, ale były dziwniejsze OC(tak mi się zdaje). Wiesz' date=' skoro później wszystko załatwiano magią i czarami...[/quote']Jednorożce istniały zawsze jak pegazy czy kuce ziemne więc myśle że w tedy też można to było załatwiać magią Link do komentarza
Dragonia Napisano Czerwiec 15, 2013 Share Napisano Czerwiec 15, 2013 (edytowany) A dlaczego zabierali pegazy? Nie ogarniam... Rożki umią czarować, a magia to potęga! Ty mi musisz wytłumaczyć wszystko o czym myślałaś/łeś. Dlaczego czasy przed panowaniem Celestii? Chyba raczej czasy przed panowaniem Celestii i LUNY. Edytowano Czerwiec 15, 2013 przez Dragonia Link do komentarza
SPIDIvonMARDER Napisano Lipiec 10, 2013 Share Napisano Lipiec 10, 2013 Pomysły dotyczące wojny są kapitalne tylko wymagałaby trochę szerszego omówienia Co się z tym wszystkim stało? Jakie pozostały pamiątki Co miała z tym wspólnego Celestia? Wiem, ze ciężko taką historię zmieścić w OCeku, ale warto spróbować Tego mi troszkę brakowało w tym całym opisie. Postać ślicznie narysowana i generalnie bez zarzutu. Link do komentarza
Maisha Napisano Lipiec 10, 2013 Share Napisano Lipiec 10, 2013 Postać jest ciekawa, ale nie obejdzie sie bez wad: -Broń i samoloty? To prędzej po panowaniu Celestii. -Sierota, again. - Krótka historia. :C OC mi się naprawdę podoba, plus jeszcze to ze ma naturalne kolory a nie pstrokate. Link do komentarza
Recommended Posts