inka2001 Napisano Marzec 30, 2013 Share Napisano Marzec 30, 2013 Cześć! Będę odrysowywała rysunki kucyków. Możecie dodawać obrazki a ja będę próbowała odrysować je w paincie. Np. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fagglenorusie Napisano Marzec 31, 2013 Share Napisano Marzec 31, 2013 Hehe, no wiesz ... W Paincie? Może zaopatrz się przynajmniej w gimpa(gnusiek ), albo PS'a...(można pobrać wersję demo) Używaj wypełniana kubełkiem, nie koloruj, wypełniaj. Nie chcę cię urazić... ale jest okropnie. Paint jest raczej do...do...no nie wiem do czego, ale na pewno nie do rysowania. (no chyba że ktoś ma taki talent i nawet z kupy może zrobić arcydzieło. xd) Odrysowywanie? Se co? Taka mała rada : Najpierw naucz się na kartce, potem na kompie 8.8 Albo tak jak ja : Nie umiesz nic, zaczynasz digital i ci coś wychodzi. xd (Ale ze mnie to przykładu nie bierz... Na prawdę x_x) Może na tablecie graficznym, co? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inka2001 Napisano Marzec 31, 2013 Autor Share Napisano Marzec 31, 2013 Hehe, no wiesz ... W Paincie? Może zaopatrz się przynajmniej w gimpa(gnusiek ), albo PS'a...(można pobrać wersję demo) Używaj wypełniana kubełkiem, nie koloruj, wypełniaj. Nie chcę cię urazić... ale jest okropnie. Paint jest raczej do...do...no nie wiem do czego, ale na pewno nie do rysowania. (no chyba że ktoś ma taki talent i nawet z kupy może zrobić arcydzieło. xd) Odrysowywanie? Se co? Taka mała rada : Najpierw naucz się na kartce, potem na kompie 8.8 Albo tak jak ja : Nie umiesz nic, zaczynasz digital i ci coś wychodzi. xd (Ale ze mnie to przykładu nie bierz... Na prawdę x_x) Może na tablecie graficznym, co? Wiem, że jest okropne, ale to było na szybko. Mam gimpa, ale nie umiem się nim obsługiwać. A pro po tableta nie mam go. Mam laptop. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiftone Napisano Marzec 31, 2013 Share Napisano Marzec 31, 2013 Paint? Really? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inka2001 Napisano Marzec 31, 2013 Autor Share Napisano Marzec 31, 2013 Paint? Really? Yes. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harpen Napisano Marzec 31, 2013 Share Napisano Marzec 31, 2013 A może jednak Gimp(er)? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inka2001 Napisano Marzec 31, 2013 Autor Share Napisano Marzec 31, 2013 A może jednak Gimp(er)? Mówiłam ze nie umiem się nim obsługiwać. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harpen Napisano Marzec 31, 2013 Share Napisano Marzec 31, 2013 Obsługa tego programu to żadna sztuka Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inka2001 Napisano Marzec 31, 2013 Autor Share Napisano Marzec 31, 2013 Obsługa tego programu to żadna sztuka Tak, niestety nie dla mnie. Musiałabym mieć kogoś kto mi wszystko wytłumaczy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiftone Napisano Marzec 31, 2013 Share Napisano Marzec 31, 2013 polecam Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inka2001 Napisano Marzec 31, 2013 Autor Share Napisano Marzec 31, 2013 polecam Dzięki, ale chciałam żeby też zrobić rysunki w paincie. Wypróbuję filmik. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Marzec 31, 2013 Share Napisano Marzec 31, 2013 Gimp to, gimp tamto, gimp s... stop! U mnie gimp po prostu nie działa. Nigdy nie działał. A gdy ruszy swoje szanowne zera i jedynki to po góra 5 min popełnia samobójstwo poprzez samozawieszenie. Może to wina 64bit systemu? (trzy komputery i to samo) Poza tym. Rysowanie myszką jest dla mnie równie wygodne jak granie w strzelankę na kierownicy. A co do rysunku - żebyście widzieli moje "prace"... oj ale by był ubaw Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inka2001 Napisano Marzec 31, 2013 Autor Share Napisano Marzec 31, 2013 Gimp to, gimp tamto, gimp s... stop! U mnie gimp po prostu nie działa. Nigdy nie działał. A gdy ruszy swoje szanowne zera i jedynki postanowi popełnić samobójstwo poprzez samozawieszenie. Może to wina 64bit systemu? A co do rysunku - żebyście widzieli moje "prace"... oj ale by był ubaw Daj jakieś zdjęcie to spróbuję je odrysować. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pisklakozaur Napisano Marzec 31, 2013 Share Napisano Marzec 31, 2013 Gimp to, gimp tamto, gimp s... stop! U mnie gimp po prostu nie działa. Nigdy nie działał. A gdy ruszy swoje szanowne zera i jedynki to po góra 5 min popełnia samobójstwo poprzez samozawieszenie. Może to wina 64bit systemu? (trzy komputery i to samo) Poza tym. Rysowanie myszką jest dla mnie równie wygodne jak granie w strzelankę na kierownicy. A co do rysunku - żebyście widzieli moje "prace"... oj ale by był ubaw Mam windowsa 7 64bity i chodzi dobrze Może masz starszą wersję gimpa ? Nie wiem... Ja rysuję myszką, piksel po pikselu, rzeczywiście jak strzelanka na kierownicy Ale rysuję dalej Co do pomocy w gimpie... Możesz się pytać! Jak zaczynałem, to była czarna magia Warstwy, głupie zaznaczenia, dziwne narzędzia.... Teraz wiem co i jak i po co to było Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fagglenorusie Napisano Marzec 31, 2013 Share Napisano Marzec 31, 2013 Jam nie muszę rozumieć gimpa, gimp musi rozumieć mnie. Działa według moich zasad, a nie ja według jego. xd Szlachta tak ma. Gimp to' date=' gimp tamto, gimp s... stop! U mnie gimp po prostu nie działa. Nigdy nie działał. A gdy ruszy swoje szanowne zera i jedynki to po góra 5 min popełnia samobójstwo poprzez samozawieszenie.[/quote'] Jej! Samobójstwo gnusia *.* Emm..., ale i tak twierdzę że lepsze jest samobójstwo Skalmara (on ma flaki, a gimp nie .__.) Nie, ja mam 64 bitowy system, a gimp działa bez problemowo. (no chyba że skalowanie 9 miliardów pixeli na 8 miliardów pixeli...Wtedy wyskoczył by blue screen, lecz wcale nie posiadam Windowsa2000;>) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inka2001 Napisano Marzec 31, 2013 Autor Share Napisano Marzec 31, 2013 Mam windowsa 7 64bity i chodzi dobrze Może masz starszą wersję gimpa ? Nie wiem... Ja rysuję myszką, piksel po pikselu, rzeczywiście jak strzelanka na kierownicy Ale rysuję dalej Co do pomocy w gimpie... Możesz się pytać! Jak zaczynałem, to była czarna magia Warstwy, głupie zaznaczenia, dziwne narzędzia.... Teraz wiem co i jak i po co to było Musiałabym się pytać o wszystko. Teraz odrysowywałam pinkie pie: Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fagglenorusie Napisano Marzec 31, 2013 Share Napisano Marzec 31, 2013 Teraz odrysowywałam Pinkie Pie: http://i.imgur.com/PMLiXz4.png Lepiej (niewidocznie.xd) od poprzedniego obrazka, ale nadal nie to. Rysuj więcej, a może (nikt nie wie, jak to z Paintem jest) będzie lepiej. :3 Usuwaj obrazki z cytatów ~Hayate Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flutteragon Napisano Kwiecień 1, 2013 Share Napisano Kwiecień 1, 2013 W paincie powiadasz...? Ja spróbuje coś nabazgrolić i pokaże ci c: Też narysuje Rd albo Pinkie c: Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inka2001 Napisano Kwiecień 1, 2013 Autor Share Napisano Kwiecień 1, 2013 W paincie powiadasz...? Ja spróbuje coś nabazgrolić i pokaże ci c: Też narysuje Rd albo Pinkie c: Ok ale na PW Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Kwiecień 1, 2013 Share Napisano Kwiecień 1, 2013 Swego czasu rysowałem rysikiem w programie Colors 3D, ale ma dość... drogie wymagania - konsolę Nintendo 3DS. Jak dla amatora to świetna rzecz. Trójwymiar (5 warstw głębi!). Teraz czekam na premierę Colors na Vitę. Później kupić rysik i straszyć ludzi rysunkami. A co do moich bazgrołów to uchowało się tylko niebo, które w 2D wygląda fatalnie Powtarzam - w 3D chmury mają głębię (jak filmy w kinie). Daj jakieś zdjęcie to spróbuję je odrysować. Odrysować coś mojego? Jeśli chcesz to weź na warsztat OCka - link ponizej Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inka2001 Napisano Kwiecień 1, 2013 Autor Share Napisano Kwiecień 1, 2013 Biorę się do rysowania! Odrysowała OC djsound 'a: Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silver Shield Napisano Kwiecień 1, 2013 Share Napisano Kwiecień 1, 2013 Wiesz.... Jeśli chodzi o paint, polecę ci funkcję zwaną "krzywa". Lepiej to wygląda wizualnie, niż rysowanie od ręki Ja również rysuję w paincie, i używam tej funkcji, co widać w moim temacie Moje Eksperymenty z Paintem ps. poproszę o narysowanie mojego OC Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inka2001 Napisano Kwiecień 1, 2013 Autor Share Napisano Kwiecień 1, 2013 Wiesz.... Jeśli chodzi o paint, polecę ci funkcję zwaną "krzywa". Lepiej to wygląda wizualnie, niż rysowanie od ręki Ja również rysuję w paincie, i używam tej funkcji, co widać w moim temacie Moje Eksperymenty z Paintem ps. poproszę o narysowanie mojego OC Dzięki za pomoc, na razie będę się uczyła od ręki, jak dalej mi nie będzie wychodzić, to wyprubuje tą opcję. Co do OC zrobię to. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ryś Raindrops Napisano Kwiecień 1, 2013 Share Napisano Kwiecień 1, 2013 Cóż... rysunki nie są najlepsze, ale proszę was, Paint wcale nie jest taki zły. Jak ktoś umie dobrze rysować to będzie mu wychodzić nawet w Paincie. A co do twoich rysunków, poćwicz jeszcze proporcję, a jak będziesz więcej ćwiczyć na pewno będzie lepiej Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silver Shield Napisano Kwiecień 1, 2013 Share Napisano Kwiecień 1, 2013 Dzięki za pomoc, na razie będę się uczyła od ręki, jak dalej mi nie będzie wychodzić, to wyprubuje tą opcję. Co do OC zrobię to. Życzę jak najlepszego rozwoju twojej twórczości. Link do OC Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts