Fagglenorusie Napisano Kwiecień 5, 2013 Share Napisano Kwiecień 5, 2013 Hejo wam. ;> Nie mam pojęcia w jaki dział to wstawić, więc wstawiam w offtopa. Chcę sobie kupić tablet graficzny(zwykły to ja mam, ale na nim się nie da rysować. :3) , ale nie mam pojęcia jaki. Chciałabym żebyście tu wymienili tablety graficzne, które przypadły wam do gustu. Proszę także o ich wady i zalety. To musi być szczere! Też chcę abyście jeszcze wymienili cenę i sklep w którym dostępny jest ów tablet. Sklep ma być w BYDGOSZCZY. Koniecznie, bo odbieram w sklepie. ;] W Media Markcie (mój ulubiony sklep rzeczy elektronicznych) nie ma zbyt dużego wyboru, a ja nie chcę wyrzucać kasy w błoto. (Jest tam tylko WACOM Babmboo3 Pen&Touch) I żeby nie wykraczał granicy tysiąca złotych. Link do komentarza
Servant Saber Napisano Kwiecień 7, 2013 Share Napisano Kwiecień 7, 2013 Ja posiadam Pentagrama OpenWide P2004 i powiem, że jak dla mnie świetny. Faktem jest, że to stary model, bo bodaj z roku 2005/2006 ale nie kłóci się z nowszym oprogramowaniem graficznym. A wybór tabletu zależy od kilku czynników: - ilości pieniędzy możliwych do przeznaczenia na ten cel - rozdzielczości ekranu na jakim pracujesz - czy to tylko do hobby czy do profesjonalnej roboty - prędkość odczytu, wysokość odczytu, dokładność etc. Dla początkujących wystarczy jakiś mały Bamboo rozmiaru A6, zwykle takiego można wyhaczyć za ~200zł. Moim zdaniem taki WACOM Babmboo3 Pen&Touch jaki jest tam u Ciebie w sklepie powinien Ci wystarczyć, aczkolwiek to moja opinia. xP Link do komentarza
Fagglenorusie Napisano Kwiecień 7, 2013 Autor Share Napisano Kwiecień 7, 2013 Aż te Pentagramy. Niby taka nazwa, ale firma jest (bodajże) świetna. Co do WACOM'u, to oczywiście że masz rację. W opisie tego tabletu było (jest) napisane : dobre dla początkujących jak i również zaawansowanych użytkowników (jam początkująca.xd) Jest też taka funkcja, żeby coś tam zrobić(chyba także rysować.xd), nie jest potrzebne jest piórko(ale jest w zestawie), można palcem. Link do komentarza
WładcaCiemnościIWszelkiegoZła Napisano Kwiecień 7, 2013 Share Napisano Kwiecień 7, 2013 WACOMy są świetne, przyjdź nocą na SB to każdy (Xu, Hedzio, paru innych) ci to powie Sam się na tym nie znam, ale tego WACOMa mogę Ci szczerze i z całego serca polecić. Link do komentarza
Naogim Napisano Kwiecień 7, 2013 Share Napisano Kwiecień 7, 2013 Ja posiadam Wacom Bamboo Fun Pen & Touch. Dostępny jest dwóch rozmiarach - A5 i A6 i jest łatwy w obsłudze. Link do komentarza
Fagglenorusie Napisano Kwiecień 7, 2013 Autor Share Napisano Kwiecień 7, 2013 Łatwy w obsłudze to nie wystarczy, niestety. Link do komentarza
Servant Saber Napisano Kwiecień 7, 2013 Share Napisano Kwiecień 7, 2013 Jak tylko do rysowania poniaczy to wystarczy Ci taki Wacomik. Potem jeżeli będziesz chciała ciągnąć bazgranie w digitalu to zainwestujesz w coś lepszego. Link do komentarza
Redaveness Napisano Kwiecień 7, 2013 Share Napisano Kwiecień 7, 2013 Też chciałbym Tablet Graficzny, ale na razie składam na aparat... Jeżeli chodzi o Wacomy to sam bym kupił tablet właśnie tej firmy. Myślałem kiedyś nad tabletem WACOM INTUOS 5 (M) nieco ponad 1 tyś. kosztuje, ale z doświadczenia wiem, że na swoją pasję warto wydać każdego, nawet ostatniego grosza. EDIT: Marzy mi się by tworzyć własne filmy animowane. Właśnie kończę pracę nad budową własnego najcudowniejszego niskobudżetowego mobilnego studia nagraniowego... ^^ czyli powiedzmy mam fonię, ale upragnionej wizji jeszcze brak. :/ Link do komentarza
Naogim Napisano Kwiecień 7, 2013 Share Napisano Kwiecień 7, 2013 Łatwy w obsłudze to nie wystarczy' date=' niestety. [/quote'] No to może fakt, że są idealne dla osób początkujących? Ja kiedy kupiłem sobie tego tableta dopiero zaczynałem. Link do komentarza
Swiftone Napisano Kwiecień 7, 2013 Share Napisano Kwiecień 7, 2013 Wacom. Pentagramów nie polecam, nie kupuj także Geniusów, no i najlepiej już przyszłościowo A5. Link do komentarza
Fagglenorusie Napisano Kwiecień 7, 2013 Autor Share Napisano Kwiecień 7, 2013 @Aglet: Nie, chcę również mangę. Manga...Anime...To moje życie. No i MLP też. I inne rzeczy też, ale mniej. Uh, ciekawe kogo to interesuje. @Redaveness: Animację? To będzie raczej męczące, chyba że animacja ma trwać minutę. Ja mam zawsze pełno pomysłów. Jestem geniuszem. O, i powodzenia w zbieraniu na aparat, może będzie promocja : 'Aparat i Tablet graficzny <- TABLET GRATIS!' @Naogim: Ależ ja jestem średniozaawansowaną początkującą. Czyli że ty...Masz już pewnego rodzaju swoją kreskę? @Cola: Krótka i zwięzła odpowiedź. Ja tak nie potrafię. Dziękuję za odpowiedzi. Link do komentarza
Naogim Napisano Kwiecień 7, 2013 Share Napisano Kwiecień 7, 2013 W komplecie z tabletem Wacom Bamboo Fun Pen & Touch dostajesz bezbateryjne pióro z 3 zapasowymi końcówkami, kabel USB, płyta CD ze sterownikami, samouczkiem i instrukcją online, podręcznik szybkiej instalacji no i ulotkę z kodem uprawniającym do pobrania oprogramowania. Link do komentarza
Fagglenorusie Napisano Kwiecień 7, 2013 Autor Share Napisano Kwiecień 7, 2013 Naogim...Dziękuję za precyzję. ^^ Link do komentarza
Dżuma Napisano Kwiecień 7, 2013 Share Napisano Kwiecień 7, 2013 Ja mam mało znany tablet firmy Manhattan. Według mnie sprawuje się bardzo dobrze. Za mniej niż 500 zł kupiłam go w formacie A4. Dostajemy w zestawie piórko bezprzewodowe na jedną baterię AAA oraz myszkę bezprzewodową na 2 baterie AAA. Oprogramowanie, instrukcje oraz program Corel Paint i 30 dniowy trial PS CS4. Polecam go, ale z tego co wiem jest mało popularny. Znam tylko 1 osobę z nim, a sama znalazłam kiedyś tylko 1 ofertę na allegro z nim. + rysiki oczywiście też są Link do komentarza
Naogim Napisano Kwiecień 7, 2013 Share Napisano Kwiecień 7, 2013 @Animal Wolę mojego tableta. Bo wraz z programami cyfrowej obróbki obrazów i malowania można pobrać za darmo z Internetu Adobe Photoshop Elements oraz ArtRage. Posiada dwa czujniki do wprowadzania danych piórem, posiada pióro bezbateryjne (o czym już wspominałem), zwiększona rozdzielczość i jest przystosowany do osób prawo i leworęcznych co ułatwia rysowanie. Link do komentarza
Dżuma Napisano Kwiecień 7, 2013 Share Napisano Kwiecień 7, 2013 Spoczko nic nie mówię tylko opisałam to co mój tablet ma Link do komentarza
Redaveness Napisano Kwiecień 7, 2013 Share Napisano Kwiecień 7, 2013 @Redaveness: Animację? To będzie raczej męczące, chyba że animacja ma trwać minutę. Ja mam zawsze pełno pomysłów. Jestem geniuszem. O, i powodzenia w zbieraniu na aparat, może będzie promocja : 'Aparat i Tablet graficzny <- TABLET GRATIS!' Animacje oczywiście we flashu. Tam wszystko idzie dużo szybciej i sprawniej. Wolałbym promocję: 'Aparat i Tablet graficzny <- APARAT ZA 3 KAFLE GRATIS!' Życzę Ci byś wzniosła się na wyżyny twórczości dzięki temu nowemu tabletowi. (: Link do komentarza
Fagglenorusie Napisano Kwiecień 9, 2013 Autor Share Napisano Kwiecień 9, 2013 @Animal: Faktycznie...Ale na pewno życiodajny net ma jakieś zdjęcia Manhattan'a ;> @Redaveness: Flash? Nie mam pojęcia, co to jest. No chyba że 'Adobe Flash Player'. Jope? Kafle? Zresztą... Piekielnie dobry lokaj jest lepszy od kafli... I tak pewnie nie wiesz, o co mi chodzi. Tak jak prawie wszyscy. Dziękuję, ale na pewno tak nie będzie, ale (jak już pisałam) dzięki, chociażby za Twoje chęci. Nie cytuję, ponieważ mam brak chęci. Może kiedyś zacznę...Nie mam pojęcia. Link do komentarza
Recommended Posts