Wizio Napisano Kwiecień 8, 2013 Share Napisano Kwiecień 8, 2013 Ostatnio wraz z asiekierką myśleliśmy nad zrobieniem paru rzeczy, które pomogłyby graczom serwera ogarnąć RP oraz oraz mody, które są. Do tego posłuży Uniwersytet Canterlocki. Tam będą prowadzone lekcje, na temat modów, które są aktualnie wprowadzone. Będą tam nauki od podstaw oraz sprawdziany z danego tematu. Osoba, która nie zda zostaje wywalona, gdyż nie robi postępów, ani się nie angażuje w to. Głównie chodzi o: Railcraft, RedPower 2 oraz ComputerCraft, które są duże i sprawiają wiele do główkowania. Drugim natomiast pomysłem jest szkółka RP, która będzie znajdować się w Ponyville. Tam będą MUSIELI uczęszczać gracze, którzy są zieloni w Role Playu. Nauczą się tam tego co będzie wymagane, aby normalnie grać na serwerze. PS: Chciałbym, abyście w komentarzach napisali co myślicie o tych pomysłach i czy warto zaprzątać sobie nimi głowę. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiej007 Napisano Kwiecień 8, 2013 Share Napisano Kwiecień 8, 2013 Moim zdaniem warto to zrobić. Ogar w RP by się przydał oraz w modach. Ja zawsze mogę pomóc ^ ^ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roswell712 Napisano Kwiecień 8, 2013 Share Napisano Kwiecień 8, 2013 Pomysł jest dobry, jeżeli tylko komuś się będzie chciało w tym uczestniczyć i podejdzie do tego na poważnie. Jak dla mnie to możecie robić te wasze szkółki, nie przeszkadza mi to. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asie Napisano Kwiecień 8, 2013 Share Napisano Kwiecień 8, 2013 Popieram. Osobiscie bede prowadzic klasy techniczne (RP2, ComputerCraft) i przyjmuje wstepne zapisy. Co do Canterlotu, Negar buduj bo mi sie nie chce wklejac duzo roboty. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imka2000 Napisano Kwiecień 8, 2013 Share Napisano Kwiecień 8, 2013 Szkółka rp - Ekhem... no... ja popieram..ale.. nauczycielki chyba będą potrzebne nie? ^^ z doświadczeniem i w ogóle ._. Canterlot - Ale ten z 1 mapy jest najlepszy, tyle jeszcze wspomnień i w ogóle ;_; Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gubryś Napisano Kwiecień 8, 2013 Share Napisano Kwiecień 8, 2013 ja n9ie ogarniam troszkę modów, przyda mi się Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asie Napisano Kwiecień 8, 2013 Share Napisano Kwiecień 8, 2013 Szkółka rp - Ekhem... no... ja popieram..ale.. nauczycielki chyba będą potrzebne nie? ^^ z doświadczeniem i w ogóle ._. Canterlot - Ale ten z 1 mapy jest najlepszy, tyle jeszcze wspomnień i w ogóle ;_; Chcielismy go dac, ale gadamy z Negarem co dalej. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gost Napisano Kwiecień 8, 2013 Share Napisano Kwiecień 8, 2013 Mi to lotto. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imka2000 Napisano Kwiecień 8, 2013 Share Napisano Kwiecień 8, 2013 *Podpowiada Negowi jako mistyczny głos w jego głowie* skopiować skopiować Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gost Napisano Kwiecień 8, 2013 Share Napisano Kwiecień 8, 2013 No już napisałem, że mi to obojętne. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imka2000 Napisano Kwiecień 8, 2013 Share Napisano Kwiecień 8, 2013 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asie Napisano Kwiecień 9, 2013 Share Napisano Kwiecień 9, 2013 1.Szkoła modów jest bez sensu, bo po pierwsze nikomu nie będzie się chciało tego uczyć( tak, przykro mi być tak dosłownym, ale zarzucam wam słomiany zapał). Popieram jednak - rzeczowe argumenta. Co do obecnej mapy, na razie zadnych znacznych zmian nie planujemy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawias Napisano Kwiecień 10, 2013 Share Napisano Kwiecień 10, 2013 Bohen, świetnie, że odwołałeś się do tradycji i do 1 FC. Najlepsze czasy Zresztą uważam, że wszystko, co "klasyczne" jest lepsze od nowinek. Tutaj (może nie na temat kucyków) przypomnę trochę starszym kolegom o Quake'u, jeśli grali. Porównajcie QuakeWorld Team Fortress z tym dzisiejszym wymysłem, który nazywamy Team Fortress 2. W końcu z jakiegoś powodu ta dwójka się znalazła na końcu, co nie? A w ogóle TF2 powinno być trójką, bo oprócz Quake'owego moda był TF Classic od Valve. Ale to tylko dla zaciekawionych w tym temacie. (Buu, Nawias zrobił offtop) (A kto założył rozmówki offtopic? na forum FC?) (A no tak, ty nie umiesz o niczym innym pisać jak o pobocznych sprawach więc wypad z tego działu) Pomysł ze szkołami uważam za bezużyteczny w postaci budynków na serwerze, bo kto chciałby po powrocie ze szkoły znów się uczyć CHOLEWKA? A, no tak.... Można zrobić poradniki albo wątki. (Większość mojego postu skreśliłem bo nie wnosiła nic do tematu) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asie Napisano Kwiecień 10, 2013 Share Napisano Kwiecień 10, 2013 Jest zmiana planow co do UC i innych, ale o tym dowiecie sie niedlugo... Powiem tylko, ze ich /nie/ bedzie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts