wenezia Napisano Czerwiec 21, 2013 Share Napisano Czerwiec 21, 2013 Hello everypony! Mam pewien pomysł... Jak wiecie w naszym fandomie nie są tylko dorośli Bronies i Pegasis Są także młodsi fani serialu. Ja zresztą należę bardzej do niższego pionu, bo mam 13 lat. Tak właśnie chciałabym poprosić kogoś starszego o przejęcie tego planu. Polega on na zoorganizowaniu kolonii dla dzieci około lat 11-16 i wspólnym gromadzeniu się przy oglądaniu my little pony, organizowania konkursów z mini nagrodami i innych podobnych czynności związanych z fandomem. Mam nadzieję, że plan wejdzie w życie. ~Wenezia Link do komentarza
FaithFire Napisano Czerwiec 21, 2013 Share Napisano Czerwiec 21, 2013 Em... a od tego nie są meety? Link do komentarza
Servant Saber Napisano Czerwiec 21, 2013 Share Napisano Czerwiec 21, 2013 Polega on na zoorganizowaniu kolonii dla dzieci około lat 11-16 i wspólnym gromadzeniu się przy oglądaniu my little pony, organizowania konkursów z mini nagrodami i innych podobnych czynności związanych z fandomem. Półkolonie przez tydzień w miejskim centrum kultury może i wypalą... ale zorganizowane kolonie już nie. Link do komentarza
Angdey Napisano Czerwiec 21, 2013 Share Napisano Czerwiec 21, 2013 A jakieś konkrety? Jestem na 99% pewna, że nie uda się tego zorganizować. Po pierwsze: wakacje zaczynają się za nieco ponad tydzień (licząc weekend po zakończeniu roku), więc pomysł zapodany trochę za późno. Po drugie: zorganizować coś takiego byłoby strasznie trudno; weźmy na ten przykład miejsce. Gdzie mielibyście się spotkać? Nawet jeśli udałoby się zorganizować miejsce, to co ze zgodą rodziców? Średnio mi się widzi, żeby rodzice puścili dzieci w słabo zorganizowane (chociaż nigdy nie wiadomo), nie sprawdzone miejsce. Można by wymieniać jeszcze dużo czynników. Pomysł mógłby wypalić, gdyby zaplanować wcześniej, ale teraz myślę, że już za późno. W sumie polscy Bronies są uparci i wytrwali, a więc przy współpracy większej ilości osób, może by coś dało by się sporządzić, ale zacytuję Aglet: Półkolonie przez tydzień w miejskim centrum kultury może i wypalą... ale zorganizowane kolonie już nie. Link do komentarza
Servant Saber Napisano Czerwiec 21, 2013 Share Napisano Czerwiec 21, 2013 Spójrzmy też na półkolonie realistycznie: co można by było robić: - warsztaty z rysowania kuców, papercraftu i takich tam plastycznych rzeczy - śpiewanie piosenek serialowych - mały wypad po blind bagi, który i tak by nie wypalił bo nie każdy ma telefon z Blind Bag Finderem/zapomnieli pieniędzy/nie ma blindów - gadanie, integracja i takie tam To po prostu byłby ponymeet: wersja rozłożona na kilka dni. I raczej robienie czegoś takiego ma sens tylko w większych miastach... Poza tym w dzisiejszych czasach projekt tego pokroju z inicjatywy 13-latki jest z góry skazany na porażkę. Link do komentarza
Bester Napisano Grudzień 9, 2013 Share Napisano Grudzień 9, 2013 Temat nieaktywny od ponad trzech miesięcy. Zamykam. W razie potrzeby ponownego otwarcia, proszę pisać do mnie. Temat został zamknięty oraz przeniesiony do archiwum. Link do komentarza
Recommended Posts