Rainbow_Dash123 Napisano Sierpień 21, 2013 Share Napisano Sierpień 21, 2013 (edytowany) Tutaj moi drodzy DashieCraftowicze, (xD jak to brzmi) w tym oto tutaj dziale będziemy pisać różne ważne decyzje podejmowane na serwerze, a także będziemy pisac ogłoszenia dotyczące serwera i zadawac administratorce, czyli mi pytania także dotyczące jakże wspaniałego DashieCrafta. Oki doki loki, wiec ja zaczne pierwsza wyjątkowo zaczne od pytań. po 1 pewnie zastanawiacie sie kiedy wstawie wasze skiny na serwer. Otorz tak skiniarke wstawie juz niebawem wiec sie nie niepokojcie wszystko bedzie ok. Oczywiscie przy skiniarce pomaga mi dobroczynny bohen221 wiec powinno dzialac za kilka dni. Ok to tyle odemnie. Teraz wasza kolej . Pytajcie i ogłaszajcie co chcecie, a ja wam odpowiem w jak najszybszym czasie. ) Edytowano Sierpień 22, 2013 przez Rainbow_Dash123 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roswell712 Napisano Sierpień 21, 2013 Share Napisano Sierpień 21, 2013 Okay, to ja mam kilka pytań: 1. Jakie masz parametry komputera, na którym stawiasz serwer? 2. Jaka prędkość internetu? 3. Na serwerze ma być paczka z Fluttercrafta tak? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kruczek Napisano Sierpień 21, 2013 Share Napisano Sierpień 21, 2013 "krempujcie" tak? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rainbow_Dash123 Napisano Sierpień 22, 2013 Autor Share Napisano Sierpień 22, 2013 (edytowany) Okay, to ja mam kilka pytań: 1. Jakie masz parametry komputera, na którym stawiasz serwer? 2. Jaka prędkość internetu? 3. Na serwerze ma być paczka z Fluttercrafta tak?1yy z tym musialbys isc do mojego taty ale moge sie go spytac i ci napisze. 2. jak wyzej. 3. moze byc ta paczka. jezeli jej juz nie masz to zainstaluj tylko moda na kuce i txt pck Love&Tolerance. na serwie mam pluginy wiec duzo modow nie ma na nim. Edytowano Sierpień 22, 2013 przez Rainbow_Dash123 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dragonshy Napisano Sierpień 22, 2013 Share Napisano Sierpień 22, 2013 Ogłaszam że nie wbiję na serwer w niedzielę, bo wyjeżdżam. Będę dopiero w poniedziałek Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rainbow_Dash123 Napisano Sierpień 22, 2013 Autor Share Napisano Sierpień 22, 2013 Ogłaszam że nie wbiję na serwer w niedzielę, bo wyjeżdżam. Będę dopiero w poniedziałek :( okey.. :( to bedziemy na cb czekac Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roswell712 Napisano Sierpień 22, 2013 Share Napisano Sierpień 22, 2013 1yy z tym musialbys isc do mojego taty ale moge sie go spytac i ci napisze. To zapytaj, jak możesz. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rainbow_Dash123 Napisano Sierpień 22, 2013 Autor Share Napisano Sierpień 22, 2013 Okay, to ja mam kilka pytań: 1. Jakie masz parametry komputera, na którym stawiasz serwer? 2. Jaka prędkość internetu? 3. Na serwerze ma być paczka z Fluttercrafta tak? 2. 10 mega bitów na wejście, i 1 na wyjście. a 1 to musze sprawdzić jak będe w domu, bo mój tata nie pamięta :/ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rainbow_Dash123 Napisano Sierpień 22, 2013 Autor Share Napisano Sierpień 22, 2013 Mam wielką prośbę do wszystkich graczy. Czy moglibyście mi podać dni i godziny, w których możecie grać na kompie w mc? To mi ułatwi prowadzenie serwera. Pewnie się pytacie czemu. Moja odpowiedź jest taka: Podając mi te informacje, będe wiedziała w jakich godzinach i dniach mam włączyć server. Pisze to, ponieważ nie chcę, żeby była taka sytuacja, że włączam serwer o załużmy o 12, po czym potm się okazuje że nikt nie przyszedł na server, a ja niepotrzebnie go włączałam. Więc proszę was o podanie mi tych godzin i dn. To by nam ułatwiło rozgrywkę na DC. Nie sądzicie? Jeszcze raz bardzo was proszę o to. Możecie to napisać pod tym postem, gdzie kolwik. Nawet jeżeli ktoś ma taką potrzebę, to może do mnie na PW wysłać. Potem rozpiszę w jakie dni tygodnia, i o których godzinach będzie włączony server. Z góry dzięki. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camed Napisano Sierpień 22, 2013 Share Napisano Sierpień 22, 2013 Szczerze ja mogę zaoferować postawienie maszyny, aczkolwiek serw nie będzie online zbyt często. Sprzęt mam dobry bo: -8gb ramu DDR3 Kingstone -Procek i5 3,4 ghz 4 rdzenie Net: Upload: 2mb/s Download: 20mb/s Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dragonshy Napisano Sierpień 22, 2013 Share Napisano Sierpień 22, 2013 Mam wielką prośbę do wszystkich graczy. Czy moglibyście mi podać dni i godziny, w których możecie grać na kompie w mc? To mi ułatwi prowadzenie serwera. Pewnie się pytacie czemu. Moja odpowiedź jest taka: Podając mi te informacje, będe wiedziała w jakich godzinach i dniach mam włączyć server. Pisze to, ponieważ nie chcę, żeby była taka sytuacja, że włączam serwer o załużmy o 12, po czym potm się okazuje że nikt nie przyszedł na server, a ja niepotrzebnie go włączałam. Więc proszę was o podanie mi tych godzin i dn. To by nam ułatwiło rozgrywkę na DC. Nie sądzicie? Jeszcze raz bardzo was proszę o to. Możecie to napisać pod tym postem, gdzie kolwik. Nawet jeżeli ktoś ma taką potrzebę, to może do mnie na PW wysłać. Potem rozpiszę w jakie dni tygodnia, i o których godzinach będzie włączony server. Z góry dzięki. Ja w sumie to mogę codziennie, o ile gdzieś nie pojadę, albo ktoś do mnie przyjdzie [ale w tedy raczej też wchodzę] Tylko w rok szkolny mogę czasem nie wbijać i raczej po południu Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rainbow_Dash123 Napisano Sierpień 23, 2013 Autor Share Napisano Sierpień 23, 2013 Ok, to ja w czasie wakacji, mogę włączać codziennie popołudniu, oraz wieczorem. Od września do czerwca mogę włączać server w weekendy, po południu albo wieczorem. W tygodniu moge włączać tylko czasami wieczorem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rainbow_Dash123 Napisano Sierpień 23, 2013 Autor Share Napisano Sierpień 23, 2013 (edytowany) Mam dobra i złą wiadomość wiadomość w sprawie skinów. Zła jest taka, że skiniarka mi się zepsuła i nie moge stawić tam żadnego z waszych skinów. Próbowałam to jakoś naprawić i guzik :/ Niestety nie wiem na kiedy zdołam to naprawić. Bardzo Was za to przepraszam. Do niektórych z was już napisałam o problemie ze skiniarką.Jest jednak pewne rozwiązanie Możemy wstawić sobie skiny tych kucy które gramy. Owszem nie będzie ich widać na multi ale zawsze coś. To będzie na czas skiniarki. Nwm kiedy wstawię na serwer nową skiniarkę, więc dopóki tego nie zrobię będziemy skorzystać z mojego pomysłu. Oto mój pomysł: INSTRUKCJA przed tym jak będziecie robić podpunkt 2 wylacz minecrafta, bo inaczej to sie nie uda. 1 zmien nazwe twojego skina kuca na charpony 2 do windowsa rob tak: kliknij Start potem uruchom, next wpisz %appdata% kliknij ok 3 wejdz w folder minecraft, nastepnie w folder bin. 4 otworz minecraft.jar za pomoca WinRaR 5 wejdz w mob, potem wyszukaj tam charpony, usun charpony i na jeo miejsce wklj tw charpony. 6 wylacz wszystkie foldery, minecraft.jary biny itp. I wlacz mc. Enjoy Nwm czy przedtem znaliscie ten sposób. Jeśli nie to go poznaliscie pozdrawiam Jescze raz sory ze Was zawiodłam :( jest mi naprawdę przykro z tego powodu :(. Naprawde czeka mnie mnostwo pracy z nową skiniarką, a ja chce zdazyc przed koncem wakacji. Jescze raz pozdrawiam I mam zamiar zrobić serwer bez hamachi więc będzie postęp Edytowano Sierpień 23, 2013 przez Rainbow_Dash123 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dragonshy Napisano Sierpień 23, 2013 Share Napisano Sierpień 23, 2013 Mam dobra i złą wiadomość wiadomość w sprawie skinów. Zła jest taka, że skiniarka mi się zepsuła i nie moge stawić tam żadnego z waszych skinów. Próbowałam to jakoś naprawić i guzik :/ Niestety nie wiem na kiedy zdołam to naprawić. Bardzo Was za to przepraszam. Do niektórych z was już napisałam o problemie ze skiniarką.Jest jednak pewne rozwiązanie Możemy wstawić sobie skiny tych kucy które gramy. Owszem nie będzie ich widać na multi ale zawsze coś. To będzie na czas skiniarki. Nwm kiedy wstawię na serwer nową skiniarkę, więc dopóki tego nie zrobię będziemy skorzystać z mojego pomysłu. Oto mój pomysł: INSTRUKCJA przed tym jak będziecie robić podpunkt 2 wylacz minecrafta, bo inaczej to sie nie uda. 1 zmien nazwe twojego skina kuca na charpony 2 do windowsa rob tak: kliknij Start potem uruchom, next wpisz %appdata% kliknij ok 3 wejdz w folder minecraft, nastepnie w folder bin. 4 otworz minecraft.jar za pomoca WinRaR 5 wejdz w mob, potem wyszukaj tam charpony, usun charpony i na jeo miejsce wklj tw charpony. 6 wylacz wszystkie foldery, minecraft.jary biny itp. I wlacz mc. Enjoy Nwm czy przedtem znaliscie ten sposób. Jeśli nie to go poznaliscie pozdrawiam Jescze raz sory ze Was zawiodłam :( jest mi naprawdę przykro z tego powodu :(. Naprawde czeka mnie mnostwo pracy z nową skiniarką, a ja chce zdazyc przed koncem wakacji. Jescze raz pozdrawiam I mam zamiar zrobić serwer bez hamachi więc będzie postęp Tylko jest problem. Wtedy wszystkich będę widzieć jako mój skin Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rainbow_Dash123 Napisano Sierpień 23, 2013 Autor Share Napisano Sierpień 23, 2013 Tylko jest problem. Wtedy wszystkich będę widzieć jako mój skin Jesli nie masz moda Mine little pony to tak. Jezeli masz ten mod to bedziesz innych widziec jako kuce. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flutteryay Napisano Sierpień 23, 2013 Share Napisano Sierpień 23, 2013 Ja mam pytanie: Po kiego zakładać milion pięćset sto dziewięćset tematów na jeden mały serwer, jak na razie jeden temat by wystarczył, a nie. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawias Napisano Sierpień 23, 2013 Share Napisano Sierpień 23, 2013 Może ja niejasno odpowiem i poczekamy na wyjaśnienie przez Szanowną Panią Administrator: To nie musi być takie, jakim jest, lecz prawdopodobnie będzie inne, niż jest. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roswell712 Napisano Sierpień 23, 2013 Share Napisano Sierpień 23, 2013 (edytowany) Po kiego zakładać milion pięćset sto dziewięćset tematów na jeden mały serwer, jak na razie jeden temat by wystarczył, a nie. Podbijam. To nie musi być takie, jakim jest, lecz prawdopodobnie będzie inne, niż jest. A-ha. Edytowano Sierpień 23, 2013 przez Roswell712 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawias Napisano Sierpień 23, 2013 Share Napisano Sierpień 23, 2013 Ja mam pytanie: Po kiego zakładać milion pięćset sto dziewięćset tematów na jeden mały serwer, jak na razie jeden temat by wystarczył, a nie. Myślisz, ze to jest milion pięćset sto dziewięćset tematów na jeden mały serwer? Zdziwisz się za jakis czas huehuehue Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rainbow_Dash123 Napisano Sierpień 24, 2013 Autor Share Napisano Sierpień 24, 2013 Gdy jyz dokoncze z moim wspolpracownikiem forum nojego serwa to poprzenosze wszystkie tematy, na forum. I server będzie włączony jutro. Jutro też podam wam ip na mc i dopisze wolne sieci hamachi, żebyscie mogki wbic. Odrazu mowie, ze będzie wielka rozruba na serwie, oraz niespodzianka dla Was. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rainbow_Dash123 Napisano Sierpień 24, 2013 Autor Share Napisano Sierpień 24, 2013 Mam jeszcze 1 pytanie. Kto z was ma mod Mine little pony? Na serwie będzie on bardzo przydatny, bo będzie nam urozmaicał rozgrywkę. Jeżeli ktoś nie ma tego moda to jutro dam linka z downloadem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rainbow_Dash123 Napisano Sierpień 25, 2013 Autor Share Napisano Sierpień 25, 2013 Ok pod tym linkiem http://dashiecraft.pun.pl/ jest moje forum. Twraz wszystkie tematy itd odnośnie DashieCrafta będą pisane na tym forum. I oto nowy email DC [email protected] Pozdrawiam Rainbow Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Insomnia Napisano Sierpień 25, 2013 Share Napisano Sierpień 25, 2013 Ok pod tym linkiem http://dashiecraft.pun.pl/ jest moje forum. Twraz wszystkie tematy itd odnośnie DashieCrafta będą pisane na tym forum. I oto nowy email DC [email protected] Pozdrawiam Rainbow Łapaj logo Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawias Napisano Sierpień 25, 2013 Share Napisano Sierpień 25, 2013 Logo już zrobiłem. Ale dziękuję za pomoc anyways ^^ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rainbow_Dash123 Napisano Sierpień 25, 2013 Autor Share Napisano Sierpień 25, 2013 Ja tez dziekuje za pomoc btw, kto teraz moze wejsc na serwer? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts