Skocz do zawartości

Kucykowe rysunki

Secretive

Recommended Posts

Nie wiem czy jest sens zakładać ten wątek, ale jednak. Problemem jest mój komputer, a raczej Ipad. Mogę stawiać same miniaturki i to jeszcze w słabej jakości( zdjęcia są robione Ipadem, ale rysunki są czytelne), ale wystarczy kliknąć na miniaturkę i się od razu obraz powiększy, tak przynajmniej jest u mnie.

Rysuję ołówkiem, kredkami. Niektóre są "skopiowane", a inne sama wymyśliłam. Proszę wziąć pod uwagę, że jestem dość młoda, a to oznacza, że niektóre moje dzieła będą... Takie jakie będą! A gdyby ktoś miał pomysła jak wstawić zdjęcia w lepszej jakości, proszę o podpowiedź

A więc załączam jedną miniaturkę( i kolejny minus:mogę załączać po jednej miniaturce)

post-2133-0-54966500-1377632009_thumb.jp

Edytowano przez Sparkle

Akurat wiek (nie licząc dzieci 0-8 lat) nie ma nic do talentu,szczególnie w wieku 12 lat.

Anatomia zła nie jest,jednak głowa jest za okrągła a oczy zbyt kanciaste i asymetryczne (pomińmy brak brwi).Nie widzę tylko tylnej nogi...jednak ją dość trudno narysować powinna być.Kolorowanie nawet dobre,w tym cieniowanie i refleksy,jednak lepiej rób cień ciemniejszą lub czarną kredką a nie po prostu "mocniej przyciskać kredkę"  :yHRvV:

Refleks na włosach ładny,cieni brak.Proponuje oblukać tutoriale z anatomią Click Click

Dnia 27.08.2013 o 20:04, Mrs.Octavia napisał:

Akurat wiek (nie licząc dzieci 0-8 lat) nie ma nic do talentu,szczególnie w wieku 12 lat.

Anatomia zła nie jest,jednak głowa jest za okrągła a oczy zbyt kanciaste i asymetryczne (pomińmy brak brwi).Nie widzę tylko tylnej nogi...jednak ją dość trudno narysować powinna być.Kolorowanie nawet dobre,w tym cieniowanie i refleksy,jednak lepiej rób cień ciemniejszą lub czarną kredką a nie po prostu "mocniej przyciskać kredkę"  :yHRvV:

Refleks na włosach ładny,cieni brak.Proponuje oblukać tutoriale z anatomią Click Click

Dzięki za rady. Zawsze inni widzący moje rysunki, nawet starsi mówią coś w stylu "Wow... Ja bym tak nie narysował" lub "Naprawdę masz wielki talent" Zakładając ten temat właśnie chodziło mi o to, by inni komentowali mój styl, poprawiali co jest złe, a niejedynie pochwalali. Od tego nie nauczę się rysować. Czekam na więcej. Takich rad.

Dnia 27.08.2013 o 19:32, Sparkle napisał:

Nie wiem czy jest sens zakładać ten wątek, ale jednak. Problemem jest mój komputer, a raczej Ipad. Mogę stawiać same miniaturki i to jeszcze w słabej jakości( zdjęcia są robione Ipadem, ale rysunki są czytelne), ale wystarczy kliknąć na miniaturkę i się od razu obraz powiększy, tak przynajmniej jest u mnie.

Wrzucaj na http://imgur.com/

Dostępna jest wersja mobilna i świetnie się spisuje

Jestem ciut leniwa i nie chciało mi się pisać ;_;

Odkryj ukrytą treść

frgrgrgr_by_golden_fly-d6k1qhn.jpg

Mam nadzieje że rozczytasz xd

Co do policzka,można mieć taki styl rysowania jednak to musi trzymać proporcje,jak akurat nie mam takiego stylu więc doradzić za bardzo nie mogę :dunno:

Edytowano przez Mrs.Octavia

Niestety prawda jest taka, że niczego nie można ,,mieć we krwi". Z talentem nie można się urodzić. Talent trzeba ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć. A co do rysunków, to bardzo dobrze Ci wychodzą, ale musisz jeszcze popracować nad proporcjami, a będzie dobrze. I jeszcze z cieniowaniem musisz poćwiczyć.

Dnia 29.08.2013 o 18:12, Raindrops napisał:

Niestety prawda jest taka, że niczego nie można ,,mieć we krwi". Z talentem nie można się urodzić. Talent trzeba ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć. A co do rysunków, to bardzo dobrze Ci wychodzą, ale musisz jeszcze popracować nad proporcjami, a będzie dobrze. I jeszcze z cieniowaniem musisz poćwiczyć.

Każdy uważa inaczej. Ja osobiście uważam, że mam taki dar od Boga, ale należy to jeszcze doszlifować, a także ćwiczyć.

Jak mówiłam jutro wstawię(czyli dzisiaj) humanizację jednego z kucyków, a dokładnie Applejack.

http://imgur.com/rso4xEu

Ten rysunek kuca jest dobry jednak...nic na nim nie widać prawię,to co widzę to jest dość dobre,tylko oczy trochę za wysokie.

W AJ też nic nie widzę,nic a nic prawię,widzę ledwo zarysy jakieś....dobra.Te Alladynki wyglądają nie naturalnie,ręce są za grube i trochę za krótkie,Głowa za mała/za szeroka,wygląda jakby miała down`a albo jakąś inną chorobę (której już nazwy nie pamiętam),dziwne,bezpalcowe stopy i nieproporcjonalny i asymetryczny koszyk,szyja trochę za długa.Nie rysuj z pamięci,patrz na tutoriale.

Dnia 30.08.2013 o 09:19, Mrs.Octavia napisał:

Ten rysunek kuca jest dobry jednak...nic na nim nie widać prawię,to co widzę to jest dość dobre,tylko oczy trochę za wysokie.

W AJ też nic nie widzę,nic a nic prawię,widzę ledwo zarysy jakieś....dobra.Te Alladynki wyglądają nie naturalnie,ręce są za grube i trochę za krótkie,Głowa za mała/za szeroka,wygląda jakby miała down`a albo jakąś inną chorobę (której już nazwy nie pamiętam),dziwne,bezpalcowe stopy i nieproporcjonalny i asymetryczny koszyk,szyja trochę za długa.Nie rysuj z pamięci,patrz na tutoriale.

To był mój pierwszy człowiek od 2 - 3 lat, więc nie wyszedł mi AŻ tak źle. Myślę, że następnym razem zrobię prostrzego kucyka. Po prostu pokoloruję i zabaczymy co dalej. A tak w ogóle mogłabyś mi dać jakiś obrazek, który mogłabym narysować? Ja nie za bardzo się nadaję, gdyż wybieram albo za trudne, albo za łatwe.

.

Dnia 30.08.2013 o 09:19, Raindrops napisał:

Śliczna. ;___; Podobają mi się jej włosy. Nie mam nic do zarzucenia. C:

Dziękuję za miły komplement. A takie pytanko - mam robić dalej kuce czy jednak ludzi? Edytowano przez Magiczna

Skoro wybierasz albo za trudne albo za łatwe, wybierz ten łatwy. Z czasem będziesz mogła rysować coraz trudniejsze. Co do rysunku AJ. Za wiele nie widać - rysuj grubsze kontury. Jabłka w koszyku aż błagały żeby, to skomentować. W żadnym stopniu nie pasowały do koszyka. Zajrzyj do mojego tematu na początku, tam powinny być łatwe arty. Mój pierwszy fanart to Daring Do - spróbuj ją narysować.

• 2 weeks later...
  Dnia 31.08.2013 o 09:29, Lyr napisał:

Skoro wybierasz albo za trudne albo za łatwe, wybierz ten łatwy. Z czasem będziesz mogła rysować coraz trudniejsze. Co do rysunku AJ. Za wiele nie widać - rysuj grubsze kontury. Jabłka w koszyku aż błagały żeby, to skomentować. W żadnym stopniu nie pasowały do koszyka. Zajrzyj do mojego tematu na początku, tam powinny być łatwe arty. Mój pierwszy fanart to Daring Do - spróbuj ją narysować.

Dzięki, spróbuję narysować Daring, lecz troszkę inną.

Więc korzystając z pierwszego szkicu Applejack Lauren Faust, zrobiłam takie coś. Niby nic, ale jednak ma swój urok.

http://imgur.com/ARoQTOI

• 4 weeks later...
  • Utwórz nowe...