fallout152 Napisano Wrzesień 18, 2013 Share Napisano Wrzesień 18, 2013 Mam dwa kompy, z jednego mogę wejść, pisać, etc., a jak próbuję z drugiego widzę komunikat: "forum wyłączone, przenosimy forum na inny serwer". Jakiś czas temu miałem identyczny problem na WOE, więc zgaduję, że coś jest nie tak z moim kompem albo łączem. Jakieś podpowiedzi co mogę zrobić? Link do komentarza
Ravin Napisano Wrzesień 19, 2013 Share Napisano Wrzesień 19, 2013 Nie zaaktualizowały Ci się pewnie DNSy (serwer zmienił ostatnio adres IP). Dalej tak masz? Te przenosiny były kilka dni temu więc już powinno działać forum na obu komputerach. 2 Link do komentarza
Siper Napisano Wrzesień 19, 2013 Share Napisano Wrzesień 19, 2013 Co do WoE, Thelleo przypadkiem nie zmieniał pewnego razu serwera? Link do komentarza
Thelleo Napisano Wrzesień 19, 2013 Share Napisano Wrzesień 19, 2013 Tak, na WoE zmienialiśmy serwer i to nie raz. Zazwyczaj takie problemy wynikały właśnie z nieodświeżonych DNSów. Na windowsach powinna pomóc komenda ipconfig /flushdns (DNSy mogą się aktualizować AFAIK nawet do 48h od zmiany serwera, więc nie zawsze to pomoże ) Link do komentarza
fallout152 Napisano Wrzesień 19, 2013 Autor Share Napisano Wrzesień 19, 2013 Dzięki za odpowiedź. No cóż wygląda na to, że w takiej sytuacji trzeba po prostu czekać, tyle że takie czekanie potrafi potrwać ze 2-3 dni, albo i dłużej bo aktualnie mam dostęp tylko do jednego kompa i nie wiem czy już się odwiesiło na tamtym. Link do komentarza
osa21c Napisano Wrzesień 21, 2013 Share Napisano Wrzesień 21, 2013 Jeszcze pytanie ode mnie - łączysz się przez proxy? Link do komentarza
fallout152 Napisano Wrzesień 21, 2013 Autor Share Napisano Wrzesień 21, 2013 No właściwie tak, mam takie proxy od providera, żeby internet chodził szybciej. Wczoraj odkryłem, że mam je włączone na właśnie tym kompie co się nie łączy z forum, tylko już mi się nie chciało odświeżać tematu. I tak btw dalej nie mogę się łączyć z tym proxem, już chyba 5 dzień(na WoE wystarczyły 2), nie wiem czy będę je musiał wyłączać za każdym razem by zobaczyć forum. Link do komentarza
Decaded Napisano Luty 3, 2014 Share Napisano Luty 3, 2014 Temat został zamknięty oraz przeniesiony do archiwum. Link do komentarza
Recommended Posts