Niklas Napisano Październik 20, 2013 Share Napisano Październik 20, 2013 Czy ktoś z was miał przyjemność spotkać się z tą pozycją? W dużym skrócie, to samo co wystąpiło w filmie Equestria Girls, ale nieco lepiej zmontowana i ze wszystkimi zaletami książki. Co prawda niektóre rzeczy pozostają niezmienione, ale kilka scen zostało przebudowanych i przez to wygląda to wszystko nieco lepiej niż w filmie. Niestety wciąż pozostają tutaj wady z oryginału, m.in. bardzo krótka walka finałowa, jak i brak zainteresowania tym, że nowa uczennica nie chodzi na żadne zajęcia Do tego pod koniec książki dostajemy niejako zadanie domowe od Twalot, ot takie kilka drobiazgów o przyjaźni, o tym czy znamy kogoś o charakterze Sunset Shimmer lub też Equestria Girls, taki tam dodatek co dla nas raczej nie jest czymś wybitnym, ale dzieciakom się może spodobać xd No i cóż, jest to coś, co można spokojnie położyć na półeczce wraz z innymi książkami. Film oceniłem na 7/10, książkę zaś tak... 7,75/10, bo choć poprawia kilka scen, większość nieścisłości pozostaje bez zmian. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WhiteWarrior Napisano Październik 20, 2013 Share Napisano Październik 20, 2013 Czy ktoś z was miał przyjemność spotkać się z tą pozycją? brak zainteresowania tym, że nowa uczennica nie chodzi na żadne zajęcia Da się wyjaśnić: Ciężko zainteresować się czymś co nie istnieje w żadnym rejestrze i jest przyjęte jak każdy inny ogólnik. Szczególnie w USA(którego system szkolnictwa został przyjęty za wzór w tym filmie) A co do książki to tu jest w pdf-ie po angielsku: http://uploadhero.co/dl/rsXxLloc Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miki20128 Napisano Czerwiec 6, 2014 Share Napisano Czerwiec 6, 2014 A ja kupiłam tę książkę w tym tygodniu,przeczytałam i faktycznie,wiele scen jest bardziej przebudowanych,a reszta jest bez zmian,poza tym fajnie się ją czyta. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dankey Hooves Napisano Czerwiec 7, 2014 Share Napisano Czerwiec 7, 2014 Właśnie. Gdzie można dostać tą książkę w Gdańsku? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karcia Napisano Czerwiec 8, 2014 Share Napisano Czerwiec 8, 2014 Wczoraj kupiłam te książkę w Empiku za 25 złoty. Jest całkiem ciekawa. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Discordia Napisano Czerwiec 26, 2014 Share Napisano Czerwiec 26, 2014 Jakoś nie przypadła mi do gustu. Ale to tylko moje zdanie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Halucynowaa Napisano Sierpień 13, 2014 Share Napisano Sierpień 13, 2014 Widziałam w empiku. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spring Deew Napisano Sierpień 17, 2014 Share Napisano Sierpień 17, 2014 Ja też widziałam ostatnio w empiku, może kupię. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stellarQueen Napisano Marzec 14, 2015 Share Napisano Marzec 14, 2015 Kilka dni temu dostałam ją od przyjaciółki. Muszę szybko przeczytać i mam nadzieję, że będzie cokolwiek rozwinięte z filmu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niklas Napisano Marzec 14, 2015 Autor Share Napisano Marzec 14, 2015 Muszę szybko przeczytać i mam nadzieję, że będzie cokolwiek rozwinięte z filmu Nie masz co na to liczyć. To jest scenariusz filmu opakowany w formę książki. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się