Barrfind V. Napisano Listopad 13, 2013 Share Napisano Listopad 13, 2013 Dobra, oto dwa moje systemy RPG nad jakimi pracuje. 1) MLP RPG WoEhttps://docs.google.com/document/d/1x7fEZPcZ7HUmT-z-uR8pB2YpKUGq3UZz42rJKzt8kXY/edit 2) MLP RPG Dead Space Ponyhttps://docs.google.com/file/d/0BzRZgBSwBx--dGpyR2xHSUJUYzQ/edit?usp=drive_web To 1 to moje oczko w głowie, sporo pracy przy nim jeszcze mnie czeka, ale ogólnie w spokoju jak ktoś chce może go używać. Trzeba sporo pododawać. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paladyn Zanderson Napisano Listopad 14, 2013 Share Napisano Listopad 14, 2013 (edytowany) Co prawd w żadne papierowe RPG nie miałem okazy grać ale opisy klas i umiejętności w twoim pierwszym systemie są nawet Edytowano Listopad 14, 2013 przez Zandi Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maklak2 Napisano Listopad 17, 2013 Share Napisano Listopad 17, 2013 Graliśmy jakiś czas temu w Roleplaying is Magic, 2 edycję, ale Rain Rock gdzieś zniknął i grupa nam się rozpadała. http://www.mlprim.com/forum/index.php?sid=4e8334b5bc84233a67fd1c6a939bc99f Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barrfind V. Napisano Listopad 18, 2013 Autor Share Napisano Listopad 18, 2013 Jest już 3 edycja, po za tym mi się wydaje grzecznościową wersją serialu. Moje jest jakby to rzecz, realistyczne. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maklak2 Napisano Listopad 18, 2013 Share Napisano Listopad 18, 2013 Jest już 3 edycja, po za tym mi się wydaje grzecznościową wersją serialu. Moje jest jakby to rzecz, realistyczne. Wiem że jest trzecia edycja, ale według mnie druga była lepsza i najlepiej zbackportować sobie część rzeczy (np listę skilli) z trzeciej do drugiej i grać w tę hybrydę. My coś takiego robiliśmy, ale grupa nam się rozpadła. Przejrzałem to WoE (bo do Deadspace to nawet nie zaglądam) i wręcz przeciwnie, to RiM jest bardziej realistyczne, a przynajmniej stara się naśladować serial i można grać sobie np. źrebakami w slice of life, bez żadnej walki. Jego minusem jest jak dla mnie za małe sformalizowanie stopni trudności i brak mechaniki walki. Jeśli coś takiego się wydarzy, to GM musi wszystko zmyślać na bieżąco. Ty poszedłeś zupełnie w drugą stronę i zrobiłeś takie DnD, gdzie jest pełno klas, przedmiotów i reguł i wszystko jest nastawione wyłącznie na walkę; wszędzie jest pełno +10% obrażeń <typu>, czy -10% obrażeń <innego typu>; specjalne przedmioty też służą prawie wyłącznie do walki; do tego te klasy i klasy prestiżowe. Nie lubię takich systemów i uważam że są mniej realistyczne niż coś bardziej ogólnego i mają za dużo reguł w których łatwo się pogubić. Tak czy siak, zajrzałem tu tylko dlatego że w tytule było napisane RPG. Widziałem że napracowałeś się nad tym, ale mój komentarz i tak jest taki, że wolę grać w coś innego i ten twój system za bardzo odbiega od Equestrii jaką znamy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barrfind V. Napisano Listopad 18, 2013 Autor Share Napisano Listopad 18, 2013 W sumie masz rację. RiM jest fajne. Ale jeszcze popracuje się nad tym moim i może kto wie co z tego wyjdzie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts