Scootaller Napisano Listopad 18, 2013 Share Napisano Listopad 18, 2013 (edytowany) Przed chwilą dobiegła końca IX edycja forumowego konkursu literackiego, pierwszego w którym udało mi się wziąć udział. Przygotowując się do niego, stworzyłem kilka opowiadań, jednakże tylko jednemu udało się spełnić warunki przyjęcia do rywalizacji (no i każdy pisarz mógł ostatecznie wystawić tylko jedno opko). Ponieważ są to teksty bardzo krótkie, uznałem, że nie ma sensu tworzyć po oddzielnym temacie dla każdego z nich. Wymaganiami w konkursie były tagi <Comedy>, <Slice of Life> i trzeci dowolny. Limit długości wynosił 700 słów. Narodziło się z tego coś na kształt niepowiązanego fabularnie cyklu literackiego. Dla uproszczenia nazwałem to... Scootallera opowiastki. W jego skład wchodzić będą wyłącznie bardzo krótkie próby literackie, max 1200 słów. Zapraszam na pierwszą porcję. 1. Doskonały strój: https://docs.google.com/file/d/0ByGwZGwk9Z1YYjJnTmZqQ3lHck0/edit Tagi: <Oneshot>, <Comedy>, <Slice of Life>, <Random> Jest to jedyne opko w którym udało mi się zmieścić w limicie 700 słów - dlatego też siłą rzeczy to ono musiało zostać zgłoszone na konkurs. Czy to dobrze, nie mam pojęcia - oceńcie sami. 2. Dom Ducha: https://docs.google.com/file/d/0ByGwZGwk9Z1YYWliWVRiRXZzNjA/edit Tagi: <Oneshot>, <Comedy>, <Slice of Life>, <Random> Tytuł tego fanfika, jak i po części inspiracja, pochodzą z amerykańskiego filmu "Dom dusz" z 1993 roku (polecam serdecznie). Opko przedstawia urywek z historii Discorda niedługo po odcinku "Keep Calm and Flutter On". Można go uznać za wstęp do zbliżającego się wielkimi krokami czwartego sezonu serialu. 3. Dbaj o czystość!: https://docs.google.com/file/d/0ByGwZGwk9Z1YY0hsbHNDbTgwcFE/edit Tagi: <Oneshot>, <Comedy>, <Slice of Life> W tym fanfiku Twilight nauczy się czegoś nowego o byciu księżniczką, polityce i... ekologii. Gdzieś w tym wszystkim zagubił się tylko trzeci tag. Być może to nawet lepiej (a może i nie). Zapraszam do czytania i komentowania. Który tekst jest najlepszy, który najgorszy, a może któryś jest tak zły, że na wieki powinienem się wstydzić? To zostawiam już do Waszej oceny. Pozdrawiam [Edit] Coś nowego: "Wieczny stan": https://docs.google.com/document/d/1JseUeNyfLv0zaF5Ke5Bz9_S9rZX4qSKgfByKxn-tZn0/edit Dokument usunięty. Zaliczam opowiadanie do zarchiwizowanych~Dolar84 Edytowano Maj 16, 2015 przez Dolar84 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WładcaCiemnościIWszelkiegoZła Napisano Listopad 20, 2013 Share Napisano Listopad 20, 2013 Jedyneczkę czytałem w temacie z konkursem... Jest ciekawa. Ale mój mózg został tak mocno przesycony randomem w ostatnich dniach, że nic więcej konstruktywnego nie umiem napisać A numerki 2 oraz 3 proszą o jakieś pozwolenie na dostęp... Czyli innymisłowy - nie udostępniłeś tych dokumentów, derp. Szkoda, poczytałbym sobie coś śmiechowego, bo jutro idę do szkoły po dwóch tygodniach przerwy i do śmiechu mi nie będzie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scootaller Napisano Listopad 20, 2013 Autor Share Napisano Listopad 20, 2013 Przepraszam za problem, numery 2 i 3 są już dostępne Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WładcaCiemnościIWszelkiegoZła Napisano Listopad 29, 2013 Share Napisano Listopad 29, 2013 Tak więc przeczytałem pozostałe dwa twoje utwory... W drugim opowiadaniu, "Domu Duchów", zabrakło mi i tej komedii, i tej wpisanej w tagi randomowości. Porządnie wykonany SoL, ale lepszym fanfikiem według mnie jest ten o Twilight... Irytująca (jak zawsze) Rarity, roztropna księżniczka, dobry morał... Szkoda tego trzeciego tagu, bo widziałbym Cię na podium konkusru z tym opowiadaniem. Chociaż i tak masz większe szanse niż ja ze "Strojem", bo jest to, jak wspomniałem, ciekawy Fanfic. No cóż, póki co to tyle, czekam na więcej Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scootaller Napisano Listopad 7, 2014 Autor Share Napisano Listopad 7, 2014 (edytowany) Pojawiła się kolejna opowiastka, to znaczy krótki tekst stworzony wyłącznie z myślą o forumowym konkursie literackim. Tym razem wymaganymi tagami były [dark] i dwa dowolne: tu [romance], [sad]. "Wieczny stan": https://docs.google.com/document/d/1JseUeNyfLv0zaF5Ke5Bz9_S9rZX4qSKgfByKxn-tZn0/edit Edytowano Listopad 7, 2014 przez Scootaller Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Listopad 7, 2014 Share Napisano Listopad 7, 2014 Pojawiła się kolejna opowiastka, to znaczy krótki tekst stworzony wyłącznie z myślą o forumowym konkursie literackim. Zrób proszę uprzejmość użytkownikom i wrzuć link do tego opowiadania także w pierwszym poście - łatwiej się połapać jak wszystkie są w jednym miejscu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scootaller Napisano Listopad 7, 2014 Autor Share Napisano Listopad 7, 2014 Zrób proszę uprzejmość użytkownikom i wrzuć link do tego opowiadania także w pierwszym poście - łatwiej się połapać jak wszystkie są w jednym miejscu. Oki doki, poprawione. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Grudzień 3, 2023 Share Napisano Grudzień 3, 2023 Linki nie działają. Archiwizuję. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts