Kamiiru Napisano Grudzień 13, 2013 Share Napisano Grudzień 13, 2013 Siema , ma do was małe pytanie, wielu z was ma jakiegoś bloga, ja zastanawiam się nad założeniem bloga o moich postępach w rysowaniu. Jakie serwis polecacie na coś takiego? Link do komentarza
Servant Saber Napisano Grudzień 14, 2013 Share Napisano Grudzień 14, 2013 Blogspot, ew. Tumblr, ale to serwis typowo mikroblogowy, choć mnóstwo artystów ma tam swoją część internetu. Link do komentarza
Artem Napisano Grudzień 14, 2013 Share Napisano Grudzień 14, 2013 Jak o postępach w rysowaniu to polecam jak wyżej mikrobloga Tumblr'a a jak chcesz jakoś opowiadać, robić historie o tych rysunkach to na przykład blogspota lub zaprojektować własną stronę ;P Link do komentarza
Polish_grass Napisano Grudzień 14, 2013 Share Napisano Grudzień 14, 2013 (edytowany) Lub wykupić za dosłownie grosze na http://proserwer.pl/ stronę i wgrać silnik np wordpress'a, ew. w przyszłości jakbyś chciał usunąć .xaa wykupujesz domenę i parkujesz ją. Edytowano Grudzień 14, 2013 przez Polish_grass Link do komentarza
Kamiiru Napisano Grudzień 14, 2013 Autor Share Napisano Grudzień 14, 2013 Ja szukam raczej czegoś darmowego, staram się trochę rysować i chciał bym się pochwalić swoimi postępami , no i otrzymać wyważona krytykę. Zachęca mnie to do działania heh Link do komentarza
Gość ChrisEggII Napisano Grudzień 14, 2013 Share Napisano Grudzień 14, 2013 (edytowany) Od dwóch lat prowadzę bloga na Bloggerze i nie narzekam. Jednak jeżeli chodzi o rysunki, to prawdopodobnie Tumblr byłby lepszym wyborem. Najlepszą opcją jednak wydaje mi się DeviantArt, który blogiem nie jest. Jednak taka mała uwaga: żadna z nich nie zapewnia z góry publiczności. Jeżeli ci zależy na krytyce, czy pochwałach, to powinieneś sam poszukać kogoś, kto również jest początkującym rysownikiem. Ty byś jemu powytykał błędy, on zrobiłby to samo. Edytowano Grudzień 14, 2013 przez ChrisEggII Link do komentarza
Gość Skurwysyn Napisano Grudzień 14, 2013 Share Napisano Grudzień 14, 2013 Yup! Również polecam Tumblr. Jest darmowy, można tam wrzucać raczej "Wszystko", a z nudów to można oglądać blogi innych (Mała różnica co do Blogspot'a) Mimo to, jeśli chcesz wrzucać rysunki i ogólnie się dzielić swoją twórczością no to 100% Tumblr. Link do komentarza
Cipher 618 Napisano Grudzień 15, 2013 Share Napisano Grudzień 15, 2013 Facebook + skórka Ponyhoof (jeśli chcesz pójść na łatwiznę ) A tak wygląda po zastosowaniu (do wyboru kilkadziesiąt postaci + animowane tła) Link do komentarza
delet this Napisano Grudzień 16, 2013 Share Napisano Grudzień 16, 2013 Polecam Bloggera jeśli chcesz do tego dawać ściany tekstu. Tumblr też jest dobry, ale nie ma tam zbytniej możliwości zmiany wyglądu bloga. Jak już założysz blog to wyslij mi linka. Jestem tego ciekawa. Link do komentarza
Kamiiru Napisano Grudzień 21, 2013 Autor Share Napisano Grudzień 21, 2013 Wybrałem tumblr.com oto link http://kamilmlprys.tumblr.com/ lecz na razie jestem w fazie rozruchu ( mam już jeden rysunek stary para innych szczegółów). Link do komentarza
Servant Saber Napisano Grudzień 22, 2013 Share Napisano Grudzień 22, 2013 Wybrałem tumblr.com oto link http://kamilmlprys.tumblr.com/ lecz na razie jestem w fazie rozruchu ( mam już jeden rysunek stary para innych szczegółów).Pewnie się czepiam, ale zmień kolor Tumblra na jakiś delikatniejszy/pastelowy, bo nie dość, że po oczach bije to jeszcze odciąga od rysunku. Link do komentarza
Kamiiru Napisano Grudzień 22, 2013 Autor Share Napisano Grudzień 22, 2013 Spoko, blog na razie jest w fazie beta, dzięki za uwagę . Link do komentarza
Cipher 618 Napisano Grudzień 22, 2013 Share Napisano Grudzień 22, 2013 Nie ma przypadkiem gotowych tematów / motywów? Bo póki co ciężko cokolwiek przeczytać. Wiem, że na innych są. Co więcej w sieci jest tysiące wzorów do wyboru. Sam kiedyś miałem bloga i wiem, że można było wstawić dowolną grafikę w tle. Zmień też baner. Swego czasu prowadziłem taki blog. A to poświęcony Nintendo. Również porzucony. Link do komentarza
Kamiiru Napisano Grudzień 22, 2013 Autor Share Napisano Grudzień 22, 2013 (edytowany) Niby jest opcja edytowania wzoru bloga ale nic w niej nie ma, nie wiem dla czego? Spróbuje coś wykombinować , myślę aby dać kolor pewnego kucyka który chciał się podzielić z Twilight marchewką ( ma znaczek z księżycem) w 3 odc 1 sezonu. Tylko nie wiem ja on się nazywa i jaki jest kod html tego koloru. Edytowano Grudzień 22, 2013 przez KamilPL 94 Link do komentarza
Servant Saber Napisano Grudzień 22, 2013 Share Napisano Grudzień 22, 2013 Niby jest opcja edytowania wzoru bloga ale nic w niej nie ma, nie wiem dla czego?Użyj edycji HTMLpodzielić z Twilight marchewką ( ma znaczek z księżycem) w 3 odc 1 sezonuLuna? Tylko nie wiem ja on się nazywa i jaki jest kod html tego koloru.Wejdź na amerykańską Wiki MLP i w tabelkach z danymi kucyków masz wypisane kolory np. "Mane: Aquamarine", klikasz w to Aquamarine i przenosi Cię na stronę z napisanym kodem.Można też sprawdzać przez próbkowanie koloru w Photoshopie/GIMPie i innych takich. Link do komentarza
Kamiiru Napisano Grudzień 26, 2013 Autor Share Napisano Grudzień 26, 2013 (edytowany) Aha dzięki . Mam teraz do was pytanie z innej beczki, a mianowicie ktoś was wie może jak zrobić mozliwość pisania komentarzy na tumblr.com? Wiem że niby jest jakiś dodatek ale nie bardzo wiem jak go zainstalować aby działał. Edytowano Grudzień 26, 2013 przez KamilPL 94 Link do komentarza
Kamiiru Napisano Grudzień 28, 2013 Autor Share Napisano Grudzień 28, 2013 Sorki ale nastąpił mały błąd to nie księżyc a podkowy i wiem jak to postać , to jest "Shoeshine" Był bym bardzo wdzięczny temu co bym wynalazł mi kod HTML z kolorem jej sierści. Niby jest opcja edytowania wzoru bloga ale nic w niej nie ma, nie wiem dla czego? Spróbuje coś wykombinować , myślę aby dać kolor pewnego kucyka który chciał się podzielić z Twilight marchewką ( ma znaczek z księżycem) w 3 odc 1 sezonu. Tylko nie wiem ja on się nazywa i jaki jest kod html tego koloru. Link do komentarza
Recommended Posts