Downdraught Napisano Luty 16, 2014 Share Napisano Luty 16, 2014 (edytowany) "Moonbase Alpha" jest to gra wydana przez "NASA" na platformie Steam. Jej gatunek to między innymi strategia, przygoda i symulacja. Celem jest naprawa uszkodzonej stacji kosmicznej. Gra posiada możliwość kooperacji, głównie z tego powodu piszę ten temat Wraz z Nawiasem zbieramy grupę. Lista chętnych: - Darek112 - Nawias - Destroid.Brony - Mitnick z Bogdańca Link do strony gry: http://store.steampowered.com/app/39000/ Edytowano Maj 24, 2014 przez Downdraught Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Litwinek Napisano Luty 16, 2014 Share Napisano Luty 16, 2014 A no jak mi pójdzie ta gra to ja też moge zagrać. Ale napewno mi pójdzie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Litwinek Napisano Luty 16, 2014 Share Napisano Luty 16, 2014 Ok moge zagrać. Tylko musicie mi wyjaśnić co robić należy :3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Downdraught Napisano Luty 18, 2014 Autor Share Napisano Luty 18, 2014 Dobra, to jeszcze z jedna osoba się znajdzie i możemy grać mapkę 4 osobową Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawias Napisano Luty 24, 2014 Share Napisano Luty 24, 2014 Już można, bo tam mapka to mapka 3-4 osobowa Jeśli dobrze pamiętam to z Darkiem we dwóch ją zrobiliśmy w dobrym czasie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Downdraught Napisano Luty 24, 2014 Autor Share Napisano Luty 24, 2014 też prawda, w takim wypadku jakiś termin gry należało by ustalić... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawias Napisano Luty 25, 2014 Share Napisano Luty 25, 2014 Na mnie nie ma co liczyć w tym tygodniu: bardzo bym chciał, ale chyba belfrzy oszaleli z tymi sprawdzianami i pytaniem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Litwinek Napisano Marzec 2, 2014 Share Napisano Marzec 2, 2014 Ja mogę zagrać w sumie w każdą porę. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maćko z Bogdańca Napisano Maj 22, 2014 Share Napisano Maj 22, 2014 #Budowanie, #Kosmos, #Astronauci, #Sandbox. Gracie w to jeszcze? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Downdraught Napisano Maj 22, 2014 Autor Share Napisano Maj 22, 2014 Można by pograć tylko trzeba jakiś wspólny termin ustalić... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Litwinek Napisano Maj 22, 2014 Share Napisano Maj 22, 2014 Nom, trzeba. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawias Napisano Maj 22, 2014 Share Napisano Maj 22, 2014 Niedziela 19:00? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maćko z Bogdańca Napisano Maj 22, 2014 Share Napisano Maj 22, 2014 Może być. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Downdraught Napisano Maj 22, 2014 Autor Share Napisano Maj 22, 2014 To czekamy na Destro. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Litwinek Napisano Maj 22, 2014 Share Napisano Maj 22, 2014 Shit.. 19 :/ przygotowanie do bierzmowania... to zacznijcie jak juz bezemnie i pozniej dolacze jesli nadal bedziecie grali, spoznie sie max 30-40min. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maćko z Bogdańca Napisano Maj 22, 2014 Share Napisano Maj 22, 2014 Jeszcze jedno: wiem, że muszę odblokować porty żeby postawić serwer ale czy muszę je odblokować żeby grać mp? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawias Napisano Maj 22, 2014 Share Napisano Maj 22, 2014 (edytowany) Hostem będę ja albo Downdraught, ja na przykład takiego problemu nie mam i obecnie testujemy jego połączenie. Zalecam też dołączenie do mojej grupy Steam: Cartophel. Łatwiej będzie nam się skomunikować, ewentualnie zapuszczę jakiego eventa UPDATE Cos się rypie. Ja nie mam routera i nic z portami nie muszę robić, bo mam otwarte zewnętrzne IP, mimo to Downdraught nie może dołączyć... No nic, rozwiążemy problem do niedzieli Edytowano Maj 22, 2014 przez Nawias Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maćko z Bogdańca Napisano Maj 22, 2014 Share Napisano Maj 22, 2014 Ja an hosta się nie nadaję, ale myślę, że to może jednak być problem z portami. U mnie przez UPnP nie chciało się połączyć. Nie zbadam problemu bo router odmawia dostępu chociaż podaję dobry login i hasło... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawias Napisano Maj 23, 2014 Share Napisano Maj 23, 2014 (edytowany) Dziwna rzecz. Ja nie mam routera, porty nie powinny sprawiać problemów, mam zewnętrzne IP. A jednak MBA dziwnie korzysta chyba nie z tej karty sieciowej na której mam połączenie z internetem, tak myślę (mam jedną ze złączem Ethernet, a drugą Wi-Fi do udostępniania). Jeszcze dziwniejsza rzecz: przez godzinę znikły wszystkie serwery publiczne. Najpierw próbowałem postawić serwer w grze,a potem dedykowany, a po tej drugiej próbie ani mi, ani Downdraughtowi nie pojawiały się one w przeglądarce. Czyżby wczoraj padł im Master Server? @EDIT Dziś będę co chwila stawiał do wieczora serwer o nazwie MLPPolska bez hasła. Proszę kogoś o sprawdzenie czy widać na liście. Edytowano Maj 23, 2014 przez Nawias Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mephisto The Undying Napisano Maj 23, 2014 Share Napisano Maj 23, 2014 Tak sobie myślę czy nie zagrać. Ta gra to sandbox da? Może spróbuję zagrać. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maćko z Bogdańca Napisano Maj 23, 2014 Share Napisano Maj 23, 2014 Więc raczej nie u mnie problem. Ja też nie mam serwerów. Pewnie master server padł. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawias Napisano Maj 24, 2014 Share Napisano Maj 24, 2014 (edytowany) Okej, dziś o 21:30 stawiam dedyka. Zaraz dam IP. Błagam, wejdźcie, będzie wiadomo czy da się, bo na dedykowanym widać wyraźnie moje zewnętrzne IP. @EDIT Testy już nie są wymagane. Znalazłem błąd, usunąłem go, po czym serwer wystartował i.... ludzie zaczęli widzieć go w lobby. Połączyło się kilku zupełnie obcych gostków. To oznacza jedno... To jeden mały krok dla Nawiasa, ale wielki skok dla gamingu MLPPolska Serwer będzie mógł bez problemu startować jak tylko mi się zachce Edytowano Maj 25, 2014 przez Nawias Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Litwinek Napisano Maj 24, 2014 Share Napisano Maj 24, 2014 To daj IP, bo nie widze u siebie nic Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawias Napisano Maj 25, 2014 Share Napisano Maj 25, 2014 (edytowany) Bo serwer nie stoi xD Będzie dziś o 17, jak było ustalone. Zresztą nigdzie nie pisałem że będzie o jedenastej. Mówiłem że o 21:30, ale te testy odwołałem bo znalazłem sam powód błędu. Mimo że to dedyk, nie stoi 24/7 bo jest hostowany na moim sprzęcie. Edytowano Maj 25, 2014 przez Nawias Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Litwinek Napisano Maj 25, 2014 Share Napisano Maj 25, 2014 Spoko, będę czekał. A co do porozumiewania to jakiś kanał na TS trzeba by wybrać. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts