Cipher 618 Napisano Kwiecień 16, 2014 Share Napisano Kwiecień 16, 2014 (edytowany) Na nowym forum każdy edytując post może zdecydować o tym czy odhaczy "Wyświetl linię 'Edytowane przez'". Jeśli tego nie zrobi, będzie to wyglądało tak jakby w ogóle nie edytował wypowiedzi, co jest mu na rękę (np. w dyskusjach/konkursach). Niestety bardzo często funkcja ta jest nadużywana i nazywając rzeczy po imieniu - niezłym wrzodem na zadku chyba dla każdego (zaczynając od użytkowników, przez opiekunów, a na administracji kończąc). Najbardziej daje się to we znaki w konkursach gdzie np wiersze czy inne teksty są zmieniane w ostatniej chwili. Pewnie, można robić screeny, ale nikt nie siedzi przed komputerem 24h/dobę. Doszło do takiej sytuacji, gdzie użytkowniczka rzutem na taśmę zamieściła pracę nie zaznaczając wspomnianej opcji, Pojawiło się tylko dwie prace. Po terminie przyznałem nagrody, a tu ni z gruchy ni z pietruchy pretensje "dlaczego nie dostałam nagrody"? Okazało się, że trzecia praca została wrzucona tak, że wyglądała jak sygnatura w spoilerze pod jakąś kreską i innymi bajerami (a mam gdzieś takie rzeczy). Zero informacji w stylu: "oto moja praca", brak "edytowane przez..." Przyznaję, nawaliłem, ale nie mogę wziąć całej winy na siebie. Przyznałem trzecie miejsce a w formie przeprosin winyla Gdyby z automatu dodawało "edytowane przez X..." problemu by nie było. Moja prośba jest taka - jeśli istnieje taka możliwość proponuję znieść dobrowolną opcję zaznaczania "Wyświetl linię 'Edytowane przez". Napis "Edytowane przez..." powinien być dodawany automatycznie, dla każdego bez wyjątku. Dzięki temu unikniemy nieporozumień, a użytkownicy jakoś na tym nie ucierpią. Edytowano Kwiecień 16, 2014 przez Triste Cordis 3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Applejuice Napisano Kwiecień 16, 2014 Share Napisano Kwiecień 16, 2014 Szczerze mówiąc to niezbyt wiem o co ci chodzi. Z jednej strony mówisz, że użytkownik może mieć wybór, czy chce to wyświetlić czy niej, z drugiej mówisz, że ma to się wyświetlać automatycznie dla każdego bez wyjątku. Więc co? xd To już chyba i tak na tym forum funkcjonuje - pod edytowanym postem zawsze pojawia się komunikat. Albo to ja nie wiem o co cho. Zresztą w kwestii konkursów to nie jest "wrzodem na dupie" jak to określiłeś, bo w wielu przypadkach można sprawdzić czy dana osoba oszukiwała, czy też nie, przykładowo po jakimś czasie zmieniając pracę właśnie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Churchille Napisano Kwiecień 16, 2014 Share Napisano Kwiecień 16, 2014 Taka opcja jest tylko u kolorowych. Normalni użytkownicy tak nie mogą. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiscorsBass Napisano Kwiecień 16, 2014 Share Napisano Kwiecień 16, 2014 Taka opcja jest tylko u kolorowych. Normalni użytkownicy tak nie mogą. Dobrze wiedzieć, że jestem normalny, bo czasem mam odmienne wrażenie... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arjen Napisano Kwiecień 19, 2014 Share Napisano Kwiecień 19, 2014 Moja prośba jest taka - jeśli istnieje taka możliwość proponuję znieść dobrowolną opcję zaznaczania "Wyświetl linię 'Edytowane przez". Napis "Edytowane przez..." powinien być dodawany automatycznie, dla każdego bez wyjątku. Dzięki temu unikniemy nieporozumień, a użytkownicy jakoś na tym nie ucierpią. Zrobiłem to zanim ten temat powstał. Niedawno, ale jednak jakoś to wyhaczyłem. 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts