Vortex Napisano Maj 6, 2014 Share Napisano Maj 6, 2014 (edytowany) Dziękuję bardzo użytkowniczce ToffiLove za pomoc. 1. To mój pierwszy realizowany fan-fic. Powinien spodobać się tym, którzy lubią wiele nawiązań, wartką akcję (która oczywiście nastąpi po przegadanym wprowadzeniu), humor i świat STALKERA. Taką przynajmniej mam nadzieję. 2. Dziękuję moderatorowi, za poprawienie mnie przy pierwszej wstawce i pomoc w odpowiednim umiejscowieniu tematu 3. Miłego słuchania. Wersja Audio: Prolog i cz. I http://vortex1994.wrzuta.pl/audio/aFcf6hZSADp/my_little_stalker_intro_+_part_i (mikrofony szwankują przynajmniej u mnie. "Robim co możem", że tak się wyrażę o jakości.) Za wszelkie uwagi i ewentualne rady dziękujemy. Edytowano Maj 16, 2015 przez Dolar84 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Legion Napisano Maj 6, 2014 Share Napisano Maj 6, 2014 Na początek załatw sobie kogoś do pre-readingu, bo oczy od składni zdań bolą. Ale pomimo faktu, że Stalkera troche ( w sensie innych ficów ) tu jest to takiego jeszcze nie było. Tyle ode mnie. Poczekam na kolejny rozdział. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vortex Napisano Maj 6, 2014 Autor Share Napisano Maj 6, 2014 Dzięki za radę. Postaram się poprawić w następnych częściach. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dagon Napisano Maj 6, 2014 Share Napisano Maj 6, 2014 Włącz komentowanie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Maj 6, 2014 Share Napisano Maj 6, 2014 Jeśli już zabierasz się za pisanie opowiadań, to korzystaj z podstawowych opcji które pomogą Ci skorygować tekst... Pierwsza rzecz - tekstu nigdy nie wyśrodkowuje się za pomocą spacji. Służy do tego odpowiedni przycisk znajdujący się na górze edytora dokumentu. Druga rzecz - powiększ czcionkę do 12px, wyjustuj treść a następnie umiejętnie podziel ją na akapity. To znacznie poprawi czytelność fanfika, gdyż obecnie litery tworzą krzywą, nieprzerwaną ścianę tekstu - a to może z miejsca odstraszyć każdego potencjalnego czytelnika. Na przeszłość postaraj się tego uniknąć. Trzecia rzecz - niepoprawny zapis dialogowy. W dialogach nie stosuje się dywizów, a myślniki w postaci pauzy (—) bądź półpauzy (–). Same rozmowy postaci analogicznie do ogółu opowiadania są zapisanie niezbyt estetycznie - nie ma między nimi należytych odstępów, przez co pojedyńcze wypowiedzi zlewają się ze sobą i fragmentami krótkich przerywników. Często brakuje także kropek i przecinków w odpowiednich miejscach. Tak poza tym - zauważyłem, że znaczna część dokumentu skupia się właśnie na rozmowach. Czasami lepiej z nimi przystopować i zamieścić jakieś dłuższe opisy otoczenia, przyrody, sytuacji, czegokolwiek byle nie ciągnąć dialogów w nieskończoność. Pozdrawiam. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ver Napisano Maj 6, 2014 Share Napisano Maj 6, 2014 Czy czasem, nie było podobnego opowiadania na forum, o tym samym tytule? Tak pytam. Ogółem szału niema, może być lepiej, ale poczytam, popatrzę ocenię, gdy przyjdzie na to czas(no, naprawdę, mam tu Deja-Vu) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vortex Napisano Maj 6, 2014 Autor Share Napisano Maj 6, 2014 Jeśli już zabierasz się za pisanie opowiadań, to korzystaj z podstawowych opcji które pomogą Ci skorygować tekst... Pierwsza rzecz - tekstu nigdy nie wyśrodkowuje się za pomocą spacji. Służy do tego odpowiedni przycisk znajdujący się na górze edytora dokumentu. Druga rzecz - powiększ czcionkę do 12px, wyjustuj treść a następnie umiejętnie podziel ją na akapity. To znacznie poprawi czytelność fanfika, gdyż obecnie litery tworzą krzywą, nieprzerwaną ścianę tekstu - a to może z miejsca odstraszyć każdego potencjalnego czytelnika. Na przeszłość postaraj się tego uniknąć. Trzecia rzecz - niepoprawny zapis dialogowy. W dialogach nie stosuje się dywizów, a myślniki w postaci pauzy (—) bądź półpauzy (–). Same rozmowy postaci analogicznie do ogółu opowiadania są zapisanie niezbyt estetycznie - nie ma między nimi należytych odstępów, przez co pojedyńcze wypowiedzi zlewają się ze sobą i fragmentami krótkich przerywników. Często brakuje także kropek i przecinków w odpowiednich miejscach. Tak poza tym - zauważyłem, że znaczna część dokumentu skupia się właśnie na rozmowach. Czasami lepiej z nimi przystopować i zamieścić jakieś dłuższe opisy otoczenia, przyrody, sytuacji, czegokolwiek byle nie ciągnąć dialogów w nieskończoność. Pozdrawiam. To bardzo cenne uwagi i rady, za które dziękuję. Z pewnością się do nich zastosuję. Też pozdrawiam! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vortex Napisano Maj 7, 2014 Autor Share Napisano Maj 7, 2014 Nowa część o przygodach stalkerowych kucyków dodana. :] Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vortex Napisano Maj 8, 2014 Autor Share Napisano Maj 8, 2014 Postanowiłem, zmienić formę opowiadania. Od tej pory każda następna część będzie udostępniana w formie audio, z moim czytaniem (uspokoję was, że mam za sobą parę występów na scenach teatralnych i 3 lata samej szkoły, tak więc postaram się zaprezentować przyzwoity poziom czytania), muzyką ze stalkera, a także być może z dźwiękami otoczenia. Dwie pierwsze części zostaną w niedługim czasie opracowane. Decyzja ta jest powodowana głównie tym, iż lepszy że mnie montażysta i aktor dubbingowy niż pisarz. Mam też nadzieję, że w ten sposób postacie staną bardziej kolorowe, a samo opowiadanie bardziej "stalkerowe" Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Legion Napisano Maj 9, 2014 Share Napisano Maj 9, 2014 Pomysł ogółem ciekawy, ale zobaczymy jak to z tym będzie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ToffiLove Napisano Czerwiec 5, 2014 Share Napisano Czerwiec 5, 2014 Wyszło bardzo fajnie, przyjemnie się słucha (chwilami ciary łapią przy tej muzyce). Czekam na kolejną część! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vortex Napisano Lipiec 14, 2014 Autor Share Napisano Lipiec 14, 2014 Krótki update. Projekt żyje i wciąż powstają pisemnie kolejne części fabuły. Niestety bardzo często wracam po 13 godzinach pracy lub w ogóle nie ma mnie w domu. Jak tylko znajdę chwilę postaram się dalej montować. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vortex Napisano Listopad 22, 2014 Autor Share Napisano Listopad 22, 2014 Długo mnie tu nie było, za co przepraszam. To nie fair wobec was. Poniósł mnie melanż jak to bywa czasem, a to że na pół roku to szczegół. Powracam do projektu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Legion Napisano Listopad 24, 2014 Share Napisano Listopad 24, 2014 Taaak! Finally! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vortex Napisano Listopad 24, 2014 Autor Share Napisano Listopad 24, 2014 Dobrze wiedzieć że nie robie tego tylko dla siebie Przykro się robi gdy ktoś jara się twardzielami kina akcji nic nie wiedząc o Ponurym. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Kwiecień 2, 2017 Share Napisano Kwiecień 2, 2017 Archiwizuje. Brak dokumentu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts