Kuracyja Napisano Październik 4, 2014 Share Napisano Październik 4, 2014 (edytowany) Dobry dzień. Więc tak oto postanowiłem sobie założyć serwer MC, i potrzebuję pomocników do jego stworzenia. Jeśli się dobrze spiszą, to czemu by nie dodać ich do administracji? Wymagania: -> non-premium bądź premium -> 1.7.2 -> Ogarnianie (obowiązkowe!) Wymagania nieobowiązkowe: -> Umiejętność edycji Permissions (taka osoba się przyda!) Przy zgłoszeniach proszę o podanie nicka - podczas robót obowiązuje whitelista! Jeśli są jacyś zainteresowani, to prosiłbym pisać na priv. IP będzie podane po zaakceptowaniu zgłoszenia. Lista współpracowników: PanMinish Yax Mephisto Pheles Camed Aretra Edytowano Październik 25, 2014 przez Kucykujący Kuracyja 2 Link do komentarza
Mephisto The Undying Napisano Październik 4, 2014 Share Napisano Październik 4, 2014 Czemu non-premium jest wymagane? .-. A co do permisji, byłem kiedyś adminem na jednym serwerze (serwer upadł z powodu zbyt drogiego hostingu. Nie wznowiono go niestety) więc ogarniam. Ale zależy jakie są pluginy. Bo nie znam każdego jaki istnieje. Link do komentarza
Halion Napisano Październik 4, 2014 Share Napisano Październik 4, 2014 Na Hamachi ten serwer ? Link do komentarza
Kuracyja Napisano Październik 5, 2014 Autor Share Napisano Październik 5, 2014 (edytowany) Czemu non-premium jest wymagane? .-. A co do permisji, byłem kiedyś adminem na jednym serwerze (serwer upadł z powodu zbyt drogiego hostingu. Nie wznowiono go niestety) więc ogarniam. Ale zależy jakie są pluginy. Bo nie znam każdego jaki istnieje. 1. Miało być, że obydwa akceptowane., a wyszła plątanina ;_; Już poprawiłem. (No chyba że tylko premium, wtedy jeszcze raz zmienię) 2. Pluginy? Główny jest na frakcje (Factions), jest jeszcze AuthMe, Essentials (+ Essentials Spawn), WorldEdit, WorldGuard. Na Hamachi ten serwer ? Nie. Postawiłem go na dosyć znanym hostingu, w ramach promocji -50%. Poza tym, ściągnięcie Bukkita na peceta wymaga kopania w internetach (amerykańska ustawa DMCA zadziałała i ze strony Bukkita nie da się ściągnąć nowszych wersji). Edytowano Październik 5, 2014 przez Kucykujący Kuracyja Link do komentarza
Kuracyja Napisano Październik 5, 2014 Autor Share Napisano Październik 5, 2014 Yax - akceptuję, IP poszło na priv. Link do komentarza
Camed Napisano Październik 5, 2014 Share Napisano Październik 5, 2014 Też mógłbym pomóc, adminowałem na kilku serwerach. Niestety permisji nie ogarniam, zazwyczaj zajmowałem się budowaniem cudów z Redstona (nawet kalkulator :3 ) czy pięknych budowli z Dyrtu Link do komentarza
Kuracyja Napisano Październik 5, 2014 Autor Share Napisano Październik 5, 2014 Camed - IP poszło na priv. Link do komentarza
Coosh Napisano Październik 9, 2014 Share Napisano Październik 9, 2014 Co to będzie za serwer? Tzn. jaki typ rozgrywki? Bo te Factions mnie trochę wystraszyło. Nie chcecie chyba robić kolejnych wojen gildii, nie? :( Link do komentarza
Kuracyja Napisano Październik 10, 2014 Autor Share Napisano Październik 10, 2014 Serwer będzie survivalowy, a z tymi gildiami to będzie częściowo średniowiecznie i częściowo współczesne. To nie będzie jakaś bezmyślna rąbanka. Poszło w świat przez GT-I9001 Link do komentarza
Aretra Napisano Październik 24, 2014 Share Napisano Październik 24, 2014 W końcu tworzony serwer dla bronies typowo survivalowy.. Może i zagram. Mam tylko pytanie, trzeba będzie paczkę modów pobrać (jeżeli oczywiście takowe mody są)? Ja z góry mówię, że na tych "technicznych" sprawach się nie znam, ale mogę pomóc przy budowaniu spawnu, jak coś. Będzie plugin na kuce?! Link do komentarza
Coosh Napisano Październik 24, 2014 Share Napisano Październik 24, 2014 BTW. piszę właśnie plugin na questy, jak chcecie to Wam go udostępnię ^^ Link do komentarza
Kuracyja Napisano Październik 25, 2014 Autor Share Napisano Październik 25, 2014 (edytowany) Co do spawnu - niestety muszę poinformować, że pierwszy został zgriefowany... ściągnąłem więc z internetów inny i wprowadziłem w czasie robót whitelistę. Potrzebne mi są nicki wasze. Aretra - modów NIE MA. Są tylko pluginy. Coosh - bardzo chętnie przyjmę I taka jedna mała uwaga - na PW poszły już niezbędne komendy do Permissions. Prosiłbym o napisanie pliku. Edytowano Październik 25, 2014 przez Kucykujący Kuracyja Link do komentarza
Coosh Napisano Październik 25, 2014 Share Napisano Październik 25, 2014 Co do spawnu - niestety muszę poinformować, że pierwszy został zgriefowany... Nie macie nic w stylu LogBlocka ani nawet backup'ów? Link do komentarza
Hoxton Napisano Styczeń 14, 2015 Share Napisano Styczeń 14, 2015 Odkopałem temat... Temat nadal aktualny? Link do komentarza
Kuracyja Napisano Styczeń 14, 2015 Autor Share Napisano Styczeń 14, 2015 Odkopałem temat... Temat nadal aktualny? Prawdę mówiąc... Tak, temat nadal aktualny. Cały czas czekam na pliki potrzebne do startu (czyt. skonfigurowane Permissions). PS. 20 slotów czy więcej (30)? Link do komentarza
Hoxton Napisano Styczeń 14, 2015 Share Napisano Styczeń 14, 2015 Skoro nadal aktualne... Mogę pomóc... Link do komentarza
Kuracyja Napisano Styczeń 15, 2015 Autor Share Napisano Styczeń 15, 2015 Mógłbym dołączyć ? Na 2 ogólnych serwerach bywałem adminem ( obie niestety już dawno niedostępne ), a na jeszcze jednym pełniłem funkcję budowniczego, więc co nie co umiem budować Dobrze, ale póki nie mam plików nic się nie ruszy :/ Skoro nadal aktualne... Mogę pomóc... Chętnie przyjmę Jaka forma? Link do komentarza
Hoxton Napisano Styczeń 15, 2015 Share Napisano Styczeń 15, 2015 Mogę jako moderator, trochę mogę ogarniać pluginy i ogólńie naserwerze... Link do komentarza
Coosh Napisano Styczeń 15, 2015 Share Napisano Styczeń 15, 2015 Obiecywałem plugin do questów: BetonQuest. Niestety wątpię, żeby Wam się chciało go ogarniać, bo jest dosyć skomplikowany. Ale za to można nim osiągnąć naprawdę ciekawe efekty ^^ Link do komentarza
Hoxton Napisano Styczeń 16, 2015 Share Napisano Styczeń 16, 2015 To mam już czym się zająć Link do komentarza
Decaded Napisano Lipiec 6, 2015 Share Napisano Lipiec 6, 2015 Ostatni post ze stycznia, a aktualnie mamy lipiec. Zamykam temat. Jakby ktoś chciał ponownego otwarcia - zapraszam na PW razem z linkiem. Temat został zamknięty oraz przeniesiony do archiwum. Link do komentarza
Recommended Posts