Zegarmistrz Napisano Listopad 5, 2014 Share Napisano Listopad 5, 2014 Najstarsi powiadali, że kiedyś świat się skończy. O dziwo, mieli rację, wszak wszystko się kiedyś kończy, naturalna kolej rzeczy. Ale od faktu końca, ciekawszy jest inny fakt - jak? Jedni mówili że słońce zgaśnie, inni że głód lub choroba wybiją populację. Jeszcze inni wierzyli w apokalipsę, czy to biblijną czy atomową. A nikt nie przewidział, że tak wiele rzeczy na raz mogło by pójść źle. To na razie wstęp. Projekt jeśli ktoś woli. Jeśli znajdę 3 chętnych - projekt zamieni się w świat. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zegarmistrz Napisano Listopad 6, 2014 Autor Share Napisano Listopad 6, 2014 Zasadniczo mogę się zgodzić na 4 gracza(mam też wrażenie że szybko gracze będą się kruszyć...). Ok, potrzebuję trochę czasu na opisanie wam świata i przygotowanie kart. Wybaczcie że nie zrobiłem tego od razu, ale za każdym razem jak robiłem, nie było graczy chętnych ._.'' Karta postaci: Imię: Nazwisko: Wiek: *Specjalizacja: Ulubiona broń: Ekwipunek: Motto: * Do wyboru dwa: Broń Biała Broń Palna Liny Pojazdy(Typ) Medycyna(W tym szeroko pojęta chemia) Wiedza Zabezpieczenia Sztuka Przetrwania Złota Rączka Rzemieślnictwo (Dowolny opisany logicznie przez gracza) To tyle w temacie karty. Świat będzie z kolei dla was trochę większym wyzwaniem Ale umieszczę go dopiero jak wrzucicie mi tu swoje postaci. Ten jeden dzień w którym wszystko poszło źle. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ohmowe Ciastko Napisano Listopad 6, 2014 Share Napisano Listopad 6, 2014 (edytowany) Imię i Nazwisko : nie pamięta, choć mówią na niego Wiking ( ze względu na bujną brodę i długie włosy ) Wiek : wygląda na trzydziestolatka, choć długa broda i wąsy mogą go postarzać Specjalizacje : liny ( zaryzykuję w tą dziedzinę ), złota rączka. Ulubiona broń : Pebereta ( P.Beretta ) Ekwipunek : pebereta, pasująca do niej amunicja, długi płaszcz khaki z kilkoma wewnętrznymi kieszeniami, bicz, scyzoryk, duży nóż z piłką, kilkanaście metrów liny, duży plecak z najpotrzebniejszymi narzędziami ( to, co złota rączka mogłaby tam zmieścić ), trochę jedzenia i pieniędzy, wygodne buty. Ciekawi mnie, czy pod tymi linami kryje się coś głębszego, czy też po prostu sprawdzasz, który zrobi sobie Indiana Jones'a. EDIT Zapomniałem o motto. "Byle do jutra" Edytowano Listopad 8, 2014 przez Łakomczuch Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawlex Napisano Listopad 6, 2014 Share Napisano Listopad 6, 2014 Imię: Jericho Nazwisko: Mendoza Wiek: 28 lat Specjalizacje: Broń biała, sztuka przetrwania. Ulubiona broń: Tomahawk. Ekwipunek: Tomahawk (do zabijania). Pałka teleskopowa (do ogłuszania). Maska balistyczna. Wojskowe spodnie i buty, zapewniające odpowiednią mobilność. Koszulka bez ramiączek. Plecak a w nim trochę pożywienia i wody. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżuma Napisano Grudzień 22, 2014 Share Napisano Grudzień 22, 2014 (edytowany) Imię: Leda Nazwisko: Viens Wiek: 27 lat Specjalizacja: Wiedza oraz rzemieślnictwo (również ryzykuję, bo zawsze to kolejny stopień do własnego rozwoju) - co tu więcej opisywać, kobieta o ilorazie inteligencji wystarczającym by utrzymacie siebie samą przy życiu wraz z kreatywnością, a raczej zmysłem przestrzennym, który jej w tym pomaga Ulubiona broń: rewolwery wszelkiej maści ( Taurus Raging Bull), jednak najbardziej ufa swojemu ciału i wszystkiemu co może być jego przedłużeniem Ekwipunek: paralizator, podręczna apteczka, ciepła kurtka myśliwska po ojcu oraz buty skompletowane z białym podkoszulkiem i medalikiem, kilka konserw, nóż, butelka wody, kilka zapewniających światło chemiczne glowstick'ów (patyczków fluorescencyjnych) - wszystko to poza ubraniami wypełnia do połowy średnich rozmiarów plecak Motto: "Niezależnie kim lub czym jest dany aspekt zdarzeń - z pewnością mógłby mi zaszkodzić. " Wygląd: wysoka, "lekko" zbudowana dziewczyna o bladej cerze i krótkich sięgających za podbródek ciemnobrązowych włosach Edytowano Czerwiec 25, 2015 przez Dżuma Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Po prostu Tomek Napisano Czerwiec 24, 2015 Share Napisano Czerwiec 24, 2015 (edytowany) Imię: Siemion Nazwisko: Niekrasow. Wiek: 43 lata Specjalizacja: Sztuka przetrwania, broń palna. Generalnie wyobraź sobie człowieka, który się naoglądał filmów o partyzantach za dzieciaka, i potem mu pasja została. Normalnie pracuje, ale poza tym idzie innawoods. Ulubiona broń: Karabiny. Ekwipunek: Flanelowa koszula, kurtka, na nią narzucona kamizelka z wieloma kieszeniami, spodnie, wysokie buty [nie wojskowe, bardziej takie jak noszą ochroniarze albo gliny], plecak turystyczny. W kieszeniach w kurtce ma drobiazgi w stylu kilku śrubek, multitoola, zapałki, krzesiwo i hubkę, kompas, mocny sznurek, żyłkę, wyjałowione gazy w małych paczkach, amunicję w takich klipach mieszczących 5 nabojów. W plecaku jedzenie w puszkach, butelkowana woda i suchary, łatwo dostępne leki [aspiryna, ibuprom, no-spa, takie rzeczy], bandaże, papier do dupy, ubrania na zmianę, spirytus do odkażania [zewnętrznego i wewnętrznego], tabletki węgla, trzy filtry do maski przeciwgazowej, samą maskę, śpiwór. Nie można zapomnieć o karabinie typu [jakżeby inaczej] Mosin. Motto: "Lepiej zrobić raz a dobrze, jak potem poprawiać." Karta wstępna, jutro [bo idę do pracy] poprawię, za ten czas proszę szanownego Zegara o ewentualne poprawki. Edytowano Czerwiec 24, 2015 przez Po prostu Tomek Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zegarmistrz Napisano Lipiec 4, 2015 Autor Share Napisano Lipiec 4, 2015 Bezpiecznie tkwi na moim googledoc - dwa razy przepisywana, bo wrzucałem ją na początku tego dziadostwa od Clocuds, przez co wywaliło spory kawał tekstu w kosmos. Dzisiaj po 17.30 pojawi się temat i odnośnik do niego. Gracze: Pawlex Dżuma Tomek Ciastko Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zegarmistrz Napisano Lipiec 4, 2015 Autor Share Napisano Lipiec 4, 2015 A tutaj temat do rozmowy o niej - Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kobayashi Napisano Wrzesień 1, 2015 Share Napisano Wrzesień 1, 2015 Imię: IwanNazwisko: PietrowWiek: 25Specjalizacja: Broń palna, sztuka przetrwaniaUlubiona broń: .37 MagnumEkwipunek: .37 Magnum, nóż motylkowy, scyzoryk, kij bejsbolowy, dżinsowa koszula, krótkie dżinsy, okulary przeciwsłoneczne (pilotki), plecak, batoniki i napoje energetyczne, farba w sprayu, zapalniczka, butelka wódki, zeszyt i długopis, amunicja.Motto: "Jeżeli czegoś nie da się zrobić - potrzebny jest ktoś kto o tym nie wie, przyjdzie i to zrobi" Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts