Jump to content

UK PonyCon 2015 - oficjalne ogloszenie

CuteHornyUnicorn
 Share

Recommended Posts

WIELKIE SWIATECZNE OGLOSZENIE -
fc,135x135,white.u1.jpgUK PONYCON 2015fc,135x135,white.u1.jpg
DATY I LOKACJA!!

Tak jest, mam dla was wszystkich wielkie swiateczne ogloszenie *Ba-Dum Tsss*

Komitet organizacyjny UK PonyCon 2015 ma przyjemnosc poinformowac, ze XII doroczny konwent UK PonyCon odbedzie sie:

Sobota-Niedziela
10-11 Pazdziernika 2015

w hotelu
Mercure 'The Grand' Hotel, Leicester
Leicester, Anglia

UK PonyCon to konwent inny niz wszystkie. 12 lat tradycji - najdluzej dzialajacy konwent kucykowy w Anglii (i prawdopodobnie w calej europie) To miejsce, gdzie kazdy fan - brony, kolekcjoner, czy maly fan pastelowych konikow znajdzie cos dla siebie! Wszystko od G1 do fandomowych wariacji na temat G4, malowanie twarzy, gry i zabawy dla najmlodszych i najstarszych, konkursy, loterie i aukcja charytatywna.

UKPC2015_zpse319c77e.jpg

Zaraz, czekaj. CO??????????????????

Dokladnie - po raz pierwszy w 12-letniej historii PonyConu, wracamy do tej samej lokacji co w poprzednim roku.

Ale...

Tym razem mamy caly hotel dla siebie! - 2 razy wiecej przestrzeni!

Jezeli macie jakies pytania, z checia odpowiem w tym temacie lub na prywatne wiadomosci.

Serdecznie zapraszam, naprawde warto! (osobiscie w zeszlym roku bylem na Buck'u i PonyConie. W tym roku jestem w komitecie organizacyjnym PonyConu. To chyba o czyms swiadczy ;) )

Pozdrawiam i wesolych swiat!

CuteHornyUnicorn

Event Assistant, UK PonyCon 2015

oraz team UK PonyCon :)

Edited by CuteHornyUnicorn

Najprawdopodobniej przed koncem stycznia oglosimy ceny biletow, ale najprawdopodobniej bedziemy tradycyjnie najbardziej dostepnym finansowo konwentem na wyspach.

W 2014 bylo to 25 funtow za bilet na caly weekend, czyli 1/4 ceny Buck'a. W tym roku najprawdopodobniej bedziemy musieli nieco podniesc cene w zwiazku z kosztami, ktore niestety niezaleznie od nas poszybowaly w gore niemilosiernie (to jeden z powodow, dla ktorego Buck w 2015 sie nie odbedzie), ale przystepnosc to dla nas priorytet.

Do tego Leicester jest duzo bardziej przyjazne cenowo niz miasta jak Londyn czy Manchester w kwestii zakwaterowania + negocjujemy z hotelem, w ktorym odbywa sie konwent znizke na zakwaterowanie dla uczestnikow.

W kwestii totalnie budzetowego zakwaterowania ewentualnie bede mogl polecic cos prywatnie (z wlasnego doswiadczenia), w odleglosci okolo 20 minut pieszo (niecale 2km) od miejsca w ktorym odbywa sie konwent.

Wstępnie sprawdziłem jak się dostać.

Ceny podałem za bilety tam i z powrotem i są uzależnione od kursu funta (8.10.2015 wylot 12.10.2015 powrót).

Najbliżej jest East Midlands Airport, niestety nic tam z Warszawy nie lata. Lata Ryanair z Warszawa modlin, nie wiem jak tego nie znalazłem wcześniej.
Bilety są za 388zł.  Z lotniska jest dojazd megabusem, cena około 70zł.

Ja najprawdopodobniej odwiedzę Londyn 3-5 Lutego, niby luźno wyjazd służbowy, tylko pewnie znowu nic ciekawego nie znajdę i będę się szwendał po Londynie (Nie jestem fanem zwiedzania). Niestety nie jadę.

Edited by Arpegius

Z londynu (Victoria Coach Station, glowny dworzec autobusowy) do leicester tanio mozna sie dostac megabus'em. http://uk.megabus.com/ 

Podobnie z Manchester, jesli to komus ulatwi sprawe.

Ceny za megabus zaczynaja sie nawet od 6 funtow w jedna strone. I jest to sprawdzony budzetowy przewoznik, szalenie popularny.

Z kolei z dowolnego londynskiego lotniska do VCS kursuja co chwile 'normalne' miejskie autobusy, cena zazwyczaj tez kilka funtow. Dodatkowo, w ciagu godziny z VCS mozna dojsc pieszo do Buckingham Palace, potem do Big Bena i jeszcze wrocic spowrotem na dworzec autobusowy (w poblizu jest jeszcze Harrods, stacja metra jak by ktos sobie chcial popatrzec itd) - to tak jak by sie mialo czekac dluzej na megabusa :)

Jak macie jakiekolwiek pytania, watpliwosci, problemy - smialo pytajcie, od 5 lat zyje w anglii, wiec jestem z wieloma kwestiami zaznajomiony :)

Serdecznie zapraszam, naprawde warto! (osobiscie w zeszlym roku bylem na Buck'u i PonyConie. W tym roku jestem w komitecie organizacyjnym PonyConu. To chyba o czyms swiadczy ;) )

To świadczy tylko o tym, że chwalisz się tym na lewo i prawo, bo osiągnąłeś swój cel i jesteś z niego dumny. O niczym więcej to nie świadczy. To tak jakbym ja się jarał, że byłem jednym ze współorganizatorów III Warszawskiego Ponymeetu, albo jakby ktoś z RSquadu, czy Górnego Śląska miał się jarać, że są w komitecie organizacyjnym MLK, mimo, że te imprezy w porównaniu do UK PonyConu to pryszcze. 

Żeby to były wakacje, to może i pokusiłbym się o pognanie tam autostopem. 

Albo nie, mam lepsze rzeczy do robienia w wolnym czasie i do rzucania na nie pieniędzmi niż konwenty kolorowych koników  :fluttershy6:

• 4 weeks later...

W sumie to niewiele zapamietalem, glownie z tego powodu, ze pojechalem na konwent w celach czysto towarzyskich, i przegapilem wiekszosc paneli.

Ale jesli szukasz wiedzy na ten temat, albo szukasz jakiegos konkretnego kuca, to okazja jest swietna - zwykle sa tam wszyscy bardziej znani europejscy kolekcjonerzy, a oni wiedza doslownie wszystko o MLP.

Jako, ze w tym roku mamy niemalze 2 razy wiecej przestrzeni, i duzo wiecej bronych wyrazilo zainteresowanie, plan wydarzen bedzie odpowiednio rozbudowany wzgledem zeszlego roku :)

Nowe oficjalne ogloszenia niebawem :)

Dla tych wszystkich, co nie moga sie doczekac na nastepne ogloszenie na temat cen biletow, znizek na hotel, motywu przewodniego i wszystkiego innnego, co dopiero mamy oglosic...

Ulatw sobie czekanie, zabij troche czasu (i przy okazji troche 'obcych')...

tinyurl.com/pcinvaders

• 1 month later...

KOSMOS!

UK Ponycon wybiera sie na eksploracje przestrzeni w poszukiwaniu nowych kucykow, epizodow, i wszystkiego innego, co ma jakikolwiek zwiazek z MLP!

651_zpsfgn0pzlk.png

Tak wiec szykujcie swoje kostiumy, skafandry, skrzydla, aparaty tlenowe, rakiety...

Multum kosmicznych atrakcji dla kazdego :)

I... Juz mozna zamawiac bilety! :D

http://www.freewebstore.org/ukponycon

Do konca marca obowiazuje specjalna znizka (early bird), tak wiec im szybciej tym lepiej!

W tym roku oferujemy rowniez ekstremalnie limitowane bilety VIP!

Jesli chcesz pomoc nam w organizacji (finansowo), a przy okazji miec specjalne przywileje, bilet VIP jest wlasnie dla Ciebie!

Wstep o 1 godzine wczesniej niz inni uczestnicy

Zarezerwowane miejsca siedzace przy glownej scenie w pierwszych rzedach

Limitowana 'smycz' na klucze, identyfikator itp, ekskluzywny design tylko dla VIPow

Torba roznosci - konwentowe gadzety i nie tylko

Koszulka UK Ponycon

Ceny:Early Bird Prices

Promocyjne ceny do konca marca lub wyczerpania zapasow:

Weekend Normalny - £25 
Weekend Dziecko - £10
Weekend Stolil/Sprzedawca - £55 [wyprzedane]

Weekend Normalny - £30
Weekend Dziecko - £15
Weekend Rodzinny - £70
Weekend Stolik/Sprzedawca - £60
Weekend Pomocnik sprzedawcy - £22

VIP Weekend - £70 

1 Dzien Normalny - £18
1 Dzien Dziecko - £8
1 Dzien Rodzinny - £40

Ponadto, dla uczestnikow konwentu obowiazuje znizka na pokoje hotelowe!

Podczas rezerwacji nalezy powolac sie na 'UK PONYCON'.

Hotel Mercure 'the Grand' Leicester - nr tel do rezerwacji: +448448159012