Larota Calipso Napisano Styczeń 14, 2015 Share Napisano Styczeń 14, 2015 Cześć! Tu wasza Lara, z nowym Fan Fic! Na razie tylko Prolog, ale jeśli ktoś będzie chciał następne części, to proszę o napisanie w komentarzu ... PROLOG – Last Story Dziś miał być zwyczajnie normalny dzień. Słońce świeciło, ptaki śpiewały. Udało mi się nawet podejść do jednego na tyle, by móc go dotknąć, ale zanim to uczyniłam – odleciał. Wybrałam się na popołudniowy spacer. Ponyville po wczorajszej ulewie wydawało się ciche i spokojne, jednak czułam, że coś jest nie tak. Ulica przy Bibliotece nie była zbyt duża, ale pusta. Szłam nią czujna, gdy nagle coś uderzyło mnie w głowę. ________________________________________________________________________________________________________________ Obudziłam się nie wiadomo gdzie, nie wiadomo kiedy. W sumie, było to jakieś pustkowie, ogromna, niekończąca się łąka. Nie było widać zbyt wiele – mgła spowijała wszystko. Czarna, dziwna mgła. W całej duszy chciałam wierzyć w to, że to zwyczajna para wodna. Jednak mnie, szarej pegazicy było to bardzo ciężko osiągnąć po tym co przeżyłam w ostatnich miesiącach. Z każdej strony doszły mnie potworne chichoty. Próbowałam pobiec w jakąś stronę, ale gdy tylko odbiegłam metr od miejsca w którym się tu znalazłam, uderzyłam się, jakby o jakąś niewidzialną barierę. Po kilku razach byłam już zbyt wycieńczona by kontynuować czynność. Głosy zaczęły nagle mówić… - Hahaha, czy ona naprawdę myśli, że się uwolni?! Ona nie jest warta pierwszego lepszego ogiera! – głos wydawał się rozbawiony ale groźny. - Czemu niby śmiesz tak o mnie mówić! – krzyknęłam. - Odezwała się sierota! – inny głos zaatakował mnie słowami. Poczułam ukłucie w sercu, tak mocne, i tak bolesne jak prawie nigdy dotąd. Upadłam na ziemię, a łza poleciała po moim policzku. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garin Napisano Styczeń 14, 2015 Share Napisano Styczeń 14, 2015 Ech, brak tagów, treść zamieść najlepiej w googledocs. Czytajcie regulamin zanim napiszecie temat... :/ Odnośnie treści. Trudno ocenić, skoro tekst jest taki krótki. Rozszerz go trochę. 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MroznaJanina Napisano Styczeń 14, 2015 Share Napisano Styczeń 14, 2015 (edytowany) Skoro coś cię znienacka uderzyło w głowę to nie byłaś wcale taka czujna A tekstu jest za mało, o wiele za mało nawet jak na prolog. Polecam pomnożyć objętość jakieś 8 razy i dopiero wstawiać, bo po prostu ledwo jest co oceniać. :/ Na razie widzę tylko to, że akcja leci jak blondyna na wyprzedaż ubrań, a ja nie wiem czy główna bohaterka jest jednorożcem, pegazem czy ziemniakiem, jak wygląda ani jakie ma na imię. Pozdrawiam i pewnie wrócę kiedy będzie coś więcej. Edit: Niezbyt się znam na pisaniu, ale wiem jedno: jeszcze nigdy nie spotkałam się z przypadkiem, gdzie śmiech typu "Hahaha" wyglądał naturalnie w czyichkolwiek ustach. Spróbuj to zastąpić czymś w rodzaju "Jeden z nich (głosów) zaczął lekko chichotać" czy czymś Swoją drogą to ona poczuła to ukłucie w sercu od wspomnienia, że nie ma rodziców czy od czegoś innego? Jak od słów to poziom przewrażliwienia ma Fluttershy x 1.000.000.000. Poza tym, skoro wcześniej nie było żadnego wzdychania i smutów to wnioskuję, że jest tą sierotą już od dłuższego czasu, więc powinna się chyba już z tym oswoić. Edytowano Styczeń 14, 2015 przez Elanora Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Larota Calipso Napisano Styczeń 14, 2015 Autor Share Napisano Styczeń 14, 2015 Dzięki za rady, jutro postaram się coś dopisać, jak będę miała czas, i poprawię wszystko tak jak mówiliście! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MroznaJanina Napisano Styczeń 14, 2015 Share Napisano Styczeń 14, 2015 (edytowany) Ja bym jednak na twoim miejscu poczekała na jakiś komentarz od kogoś z tych co się trochę bardziej znają na rzeczy (albo spytała się o opinię, a nóż będzie ktoś miał czas), czyli piszących, korektorujących i często (i obszernie!) komentujących. Niektórzy użytkownicy tego forum potrafią wskazać takie błędy i dać takie porady, które mi w ogóle nie przyjdą na myśl Edytowano Styczeń 14, 2015 przez Elanora 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Styczeń 14, 2015 Share Napisano Styczeń 14, 2015 Brak tagów obowiązkowych, zła forma zamieszczenia fanfika. Proszę zapoznać się z regulaminem wewnętrznym działu przed zamieszczaniem opowiadania. Czas na poprawę - dwa dni. Instrukcja: Edytuj pierwszy post - użyj pełnego edytora - dodaj tagi w temacie. Przypominam, że formą obowiązującą zamieszczania FF jest google docs lub mlpfiction. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Styczeń 18, 2015 Share Napisano Styczeń 18, 2015 Brak jakiejkolwiek poprawy - warn. Daję kolejne dwa dni - jeżeli poprawy nadal nie będzie, to pojawi się kolejny warn a opowiadanie zostanie usunięte. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Styczeń 22, 2015 Share Napisano Styczeń 22, 2015 Brak jakiejkolwiek poprawy. Warn. Temat zostaje przeniesiony do archiwum. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts