Pawlex Napisano Maj 10, 2015 Share Napisano Maj 10, 2015 - Oto i nasza zguba! - Krzyknął zachwycony biorąc słoik. Wręczył go Maurielowi. Właściwie to wepchnął mu go do rąk. - Czyń honory aniołku. Jeżeli wyczuje kim jestem na pewno się wystraszy i sobie pójdzie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arcybiskup z Canterbury Napisano Maj 12, 2015 Autor Share Napisano Maj 12, 2015 Otworzył słoik powoli, po czym złapał ducha do ręki. W tym momencie jego dłoń zaczęła świecić białym światłem. Cieszyli się z mojej śmierci, o tak. Ułożyło im wszystkim, oprócz matki... Głos był słaby i cichy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawlex Napisano Maj 12, 2015 Share Napisano Maj 12, 2015 - Co ona tam mamrocze? - Zapytał anioła nadstawiając słuch. Mówiła zbyt cicho aby mógł wychwycić z tego coś sensownego. - Może zdobędziesz się na to aby powiedzieć jej że zawsze może podwyższyć głos Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arcybiskup z Canterbury Napisano Maj 12, 2015 Autor Share Napisano Maj 12, 2015 - No właśnie nie może za bardzo - odparł i przystawił dłoń bliżej ucha Lacusa. ...Zaciągnęli nad rzekę, założyli worek na głowę, podtapiali... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawlex Napisano Maj 12, 2015 Share Napisano Maj 12, 2015 - Zgwałcili, zabili i jeszcze raz zgwałcili? - Zapytał z głupkowatym śmiechem. Spojrzał następnie na Mauriela. - No co? Musiałem... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arcybiskup z Canterbury Napisano Maj 12, 2015 Autor Share Napisano Maj 12, 2015 Śmiej się, śmiej, diable. Oni to zrobili ze strachu przed takimi jak ty. Ze strachu, że przywołam do siebie demona. Ot, co. Cóż, dobrze trafili. Wiem, że chcieli zabić też taką, co była niewinna. A teraz zgrywają świętych! Głos wydawał się być oburzony. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawlex Napisano Maj 12, 2015 Share Napisano Maj 12, 2015 - Skoro byłabyś opętana przez demona to nic dziwnego że cię zabili - Stwierdził, trzymając się za brodę. - Wygląda na to że ci ludzie są dobrzy a nie źli. Sprawę uważam za zamkniętą! Lacus zaśmiał się i podskakując skierował się w stronę wyjścia, dając wrażenie jakby już kompletnie nic go nie obchodziło. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arcybiskup z Canterbury Napisano Maj 12, 2015 Autor Share Napisano Maj 12, 2015 Nie byłabym. Nigdy nie przyzywałam. Zajmowałam się leczeniem. - Patrz, to zmienia postać rzeczy! Nie wiem jak ty, Lisie, ale ja dawno nikogo nie zabiłem w imię sprawiedliwości. - Mauriel jeszcze raz to sobie przemyślał. -... Czy tam czegokolwiek innego. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawlex Napisano Maj 12, 2015 Share Napisano Maj 12, 2015 - Czy to oznacza że teraz zostaniemy siewcami sprawiedliwości? Mścicielami którzy zlikwidują złych panów i udaremnią ich niecne czyny? Demon odwrócił się na pięcie i wrócił do Mauriela i ducha. - Powiedz nam dziewuszko kogo mamy szukać. Kto cię zgwałcił, zabił i zgwałcił? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arcybiskup z Canterbury Napisano Maj 12, 2015 Autor Share Napisano Maj 12, 2015 Duch jęknął ze zrezygnowaniem. Nie pamiętam. Było ich trzech i jedna kobieta, na pewno tak. Ona dowodziła. Ona mówiła, że mają mnie topić. Różowa i tłusta jak wieprz, wpatrywała się swoimi złośliwymi oczkami z satysfakcją, kiedy umierałam. A ja ją przeklęłam i to były moje ostatnie słowa zmieszane z mułem i wodą. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawlex Napisano Maj 13, 2015 Share Napisano Maj 13, 2015 - Ech...kobiety. Dlaczego gdy dzieje się coś złego musi być w to zamieszana kobieta? - Rzekł, kierując wzrok ku ziemi. - Co by było gdyby Diablo, Mefisto i Baal byli kobietami? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arcybiskup z Canterbury Napisano Maj 13, 2015 Autor Share Napisano Maj 13, 2015 - Nawet nie chcę wiedzieć, ale mam wrażenie że świat spotkałaby zagłada - odezwał się Mauriel. Ukarajcie ich. To było wysoce wredne co zrobili. Mogę pójść z wami, spróbuję sobie przypomnieć. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawlex Napisano Maj 14, 2015 Share Napisano Maj 14, 2015 - Słyszałeś to? Będziemy mieli nowego gracza do kart! - Krzyknął klaszcząc w dłonie. - Anioł, demon i duch. Takie trio może zapanować nad całym sanktuarium Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arcybiskup z Canterbury Napisano Maj 16, 2015 Autor Share Napisano Maj 16, 2015 - Już wcześniej mogliśmy to zrobić. Jeśli nie zwaliłby nam się na głowę ktoś... cięższy - zastanowił się Mauriel. Umiem grać w karty - duch był wyraźnie zadowolony z siebie. Chodźmy, bo jeszcze pomyślą aby uciekać! Świetlista kulka wysunęła się z rąk anioła i podążyła w kierunku drzwi. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawlex Napisano Maj 16, 2015 Share Napisano Maj 16, 2015 - Myślisz że będzie chciała grać w rozbieranego? - Lacus zapytał Mauriela, chociaż brzmiało to tak jakby mówił do samego siebie. Jakby nigdy nic ruszył za lecącą kulką. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arcybiskup z Canterbury Napisano Maj 18, 2015 Autor Share Napisano Maj 18, 2015 - Gdyby tylko miała się z czego rozbierać... - Mauriel westchnął ze zrezygnowaniem i ruszył aby wyjść z piwnicy. - To idziemy jeszcze do tego Starego Tristram? - zapytał Lacusa. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts