FluffyPony Napisano Maj 23, 2015 Share Napisano Maj 23, 2015 Kidy będzie dubbing V sezonu?? bo lektor moim zdaniem jest straszny a napisy męczące i nie można się skupić na filmie. Z góry thx za pomoc. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clicker Napisano Maj 23, 2015 Share Napisano Maj 23, 2015 Nie wiadomo jeszcze kiedy, nawet w Ameryce nie skończono emitować sezonu. Dopiero jakiś czas (prawdopodobnie kilka miesięcy) po finale sezonu w US dowiemy się co i jak. 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wafel Napisano Maj 23, 2015 Share Napisano Maj 23, 2015 Jak się skończy w Ameryce Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sowenia Napisano Maj 23, 2015 Share Napisano Maj 23, 2015 Wszystkie sezony były emitowane w języku polskim dopiero jakiś czas po ostatnim odcinku sezonu w języku angielskim. Założę się, że teraz będzie tak samo. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crystal Dashie Napisano Maj 24, 2015 Share Napisano Maj 24, 2015 Moze tak na jesien Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sowenia Napisano Maj 25, 2015 Share Napisano Maj 25, 2015 Zauważcie, że ten sezon jest dzielony na połowę. Dzielony na połowę? Zaraz...to znaczy, że będzie długa przerwa? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crystal Dashie Napisano Maj 25, 2015 Share Napisano Maj 25, 2015 Dzielony na połowę? Zaraz...to znaczy, że będzie długa przerwa? :'c Teraz beda...TRZY TYGODNIE PRZERWY!!! :'c Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sowenia Napisano Maj 25, 2015 Share Napisano Maj 25, 2015 :'c Teraz beda...TRZY TYGODNIE PRZERWY!!! :'c 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artem Napisano Maj 25, 2015 Share Napisano Maj 25, 2015 Dzięki za info, aż dopiero sprawdziłem i .. rzeczywiście :c Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FluffyPony Napisano Czerwiec 6, 2015 Autor Share Napisano Czerwiec 6, 2015 Nawet troche płaczu, ale ok... Najgorsza jest ta połowa. Mam nadzieje że chociaz napisy szybko nadleciały. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamiiru Napisano Czerwiec 14, 2015 Share Napisano Czerwiec 14, 2015 (edytowany) W sumie ciekawe dlaczego Polska jest taka "opóźniona" we wszystkim . Każda premier czego jakkolwiek filmu, gry jest w Polsce opóźniona. Z MLP mogli zrobić tak że dubbingi wychodziły by w tym samym czasie co oryginał , ponieważ sama animacja nie jest chyba przerabiana pod dubbing (poruszanie ustami u postaci). Edytowano Czerwiec 14, 2015 przez KamilPL 94 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crystal Dashie Napisano Czerwiec 15, 2015 Share Napisano Czerwiec 15, 2015 W sumie ciekawe dlaczego Polska jest taka "opóźniona" we wszystkim . Każda premier czego jakkolwiek filmu, gry jest w Polsce opóźniona. Z MLP mogli zrobić tak że dubbingi wychodziły by w tym samym czasie co oryginał , ponieważ sama animacja nie jest chyba przerabiana pod dubbing (poruszanie ustami u postaci). Co ty, niemcy robią dubbing dopiero wtedy, kiedy jest następny sezon w ameryce (np. teraz tam leci sezon 4) (wiem bo tam mieszkam xD) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sowenia Napisano Czerwiec 15, 2015 Share Napisano Czerwiec 15, 2015 Z MLP mogli zrobić tak że dubbingi wychodziły by w tym samym czasie co oryginał Toś mnie rozbawił. Niestety dubbingowanie nie jest takie łatwe jak mogłoby się wydawać. Dayan już wspomniał o pieniądzach, ale to nie wszystko. Tłumacz potrzebuje czasu żeby dobrać odpowiednie teksty, które nie będą się różnić, ale będą pasować do ruchu ust postaci. W razie piosenki musi zmieniać ją praktycznie całą, a jak znajdą się teksty nawiązujące do czegoś o czym takowy tłumacz pojęcia nie ma to i tu musi poszukać. A to dopiero samo tłumaczenie, jeszcze kwestia doboru lektorów pod postacie. Tu sprawa jest bardziej prosta, ale w tym sezonie i tak trudniejsza, bo pojawia się wiele nowych głosów. Następnie mamy nagrywanie, co też zajmuje sporo czasu, bo lektor nie leci perfekcyjnie tylko dziesiątki razy powtarza jeden tekst. I jest jeszcze składanie wszystkiego w całość, sprawdzanie czy nie ma szumów bądź innych niechcianych dźwięków. Naprawdę myślisz, że na to wszystko wystarczy tydzień? 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Syrth Napisano Czerwiec 15, 2015 Share Napisano Czerwiec 15, 2015 Każda premier czego jakkolwiek filmu, gry jest w Polsce opóźniona No chyba nie. W na ogół jest czas na USA i Europę, nie spotkałam się z tym by w Polsce miała być premiera gry parę miesięcy po oryginale. Co więcej, nie raz widziałam w Polsce szybciej niż w USA. A czemu tak jest a nie inaczej z MLP to właśnie wytłumaczyła bardzo dobrze Uszatka. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sakitta Napisano Czerwiec 22, 2015 Share Napisano Czerwiec 22, 2015 Każda premier czego jakkolwiek filmu, gry jest w Polsce opóźniona Gra o Tron leci normalnie. Nowe odcinki są następnego dnia ze względu na strefę czasową. Z MLP jesteśmy do tyłu, ale i tak jesteśmy przed Niemcami (naprawdę dopiero teraz leci im sezon 4). Spokojnie, inne kraje Europy też emitują MLP po premierze w USA (jakby nie patrzeć, to serial amerykańsko-kanadyjski). Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Ziemowit Napisano Czerwiec 27, 2015 Share Napisano Czerwiec 27, 2015 Kidy będzie dubbing V sezonu?? bo lektor moim zdaniem jest straszny a napisy męczące i nie można się skupić na filmie. Z góry thx za pomoc. Po sezonie piątym w języku angielskim Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Ziemowit Napisano Sierpień 15, 2015 Share Napisano Sierpień 15, 2015 Kidy będzie dubbing V sezonu?? bo lektor moim zdaniem jest straszny a napisy męczące i nie można się skupić na filmie. Z góry thx za pomoc. Będzie we Wrześniu (12 odcinków) A druga część będzie po drugiej części po angielsku czyli pewno na zimę (luty, marzec) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silicius Napisano Sierpień 15, 2015 Share Napisano Sierpień 15, 2015 (edytowany) Premiera pierwszej połowy piątego sezonu z polskim dubbingiem odbędzie się 1 września. (źródło: http://www.fge.com.pl/2015/08/znamy-date-premiery-polskiej-wersji-5.html) Edytowano Sierpień 15, 2015 przez Silicius Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MasterBezi Napisano Sierpień 24, 2015 Share Napisano Sierpień 24, 2015 Znamy już premierę 5 sezonu z dubbingiem, tylko jedno pytanie. Kto się podejmie uploadowania odcinków z dubbingiem, gdyby Mystheria nie wróciła. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacpi2442 Napisano Sierpień 29, 2015 Share Napisano Sierpień 29, 2015 (edytowany) Znamy już premierę 5 sezonu z dubbingiem, tylko jedno pytanie. Kto się podejmie uploadowania odcinków z dubbingiem, gdyby Mystheria nie wróciła.Ja spróbuję. Na ruskich serwerach znalazłem pirackiego streama minimini, dzwięk z odcinka podłożę do ITunes RIP i będzie git.Wszystko zdążyłem już przetestować, między innymi nagrywałem tego streama przez dwie godziny, więc mam nadzieję że problemów nie będzie.Edit: Jest problem, nie będę prawdopodobnie miał stałego dostępu do internetu. Nie będę w stanie nagrać streama przez kilka dni. Edytowano Sierpień 31, 2015 przez kacpi2442 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crystal Dashie Napisano Wrzesień 2, 2015 Share Napisano Wrzesień 2, 2015 Już jest Macie tu dwie pioseneczki:https://youtu.be/BAWo-MRIgWohttps://youtu.be/1AZqDubU71E 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się