Cygnus Posted May 27, 2015 Share Posted May 27, 2015 (edited) W ankiecie na górze decydujecie, czy meet kolejny po prostu zrobić w ramach Jakubów. Dużo chodzenia, dużo kupowania, dużo ludzi i ogólnie fun za złotówki i euro, a nawet bez! Jest także kilka innych spraw, które chciałbym poruszyć. Pierwszą z nich jest wybór OCka reprezentującego nasz fandom zgorzelecki. Koncepcja jak na razie wyjszła tylko moja, została oceniona na "it hurts to live/10", więc proszę was o wasze pomysły. Proszę tylko, żeby nie były one z rzyci wzięte, a odpowiednio wyjaśnione - skąd na przykład kuc miałby skrzydełka wróżki, albo coś. Chodzi mi o to, żeby t nie był pusty, denny OC bez większego sensu i głębi. Mam też kilka innych koncepcji, które mogą się wam spodobać. Oto one: 1. Kucyk-kowboj. Czemu? Zgorzelec leży na Polskim Dzikim Zachodzie, co moim zdaniem jest całkiem niezłym materiałem na pierwszego w Polsce kuca-kowboja. 2. Kucyk-szewc. Czemu? Bo Jakub Bohme, jeden z najsłynniejszych szewców na świecie, mieszkał i tworzył właśnie tutaj. 3. Kucyk-inka. Czemu? Bo w zasadzie żyjemy sobie tak w tym Zgorzelcu z dala od wszelkich trosk świata fandomowego jak ci Inkowie w Andach i w zasadzie jest nam ok. Druga sprawa, to wykonanie. Pytanie, czy chcemy zamówić jakiegoś comissiona u SuperZarąbiścieMegaFajnego Pacykarza, czy może mamy pośród siebie kogoś, kto weźmie to ładnie wszystko narysia pro publico bono. Na comissiona można zrobić ściepę, więc jest to moim zdaniem nie jest problem. ------------------------- edit: drugi artykuł o Polskim Dzikim Zachodzie: http://wyprawy.weebly.com/-dziki-zachoacuted---pierwsi-polacy-na-ziemiach-odzyskanych.html Edited May 27, 2015 by Cygim Łabędziowitz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zegarmistrz Posted May 27, 2015 Share Posted May 27, 2015 Co do OCka to się nie wypowiem, przynajmniej na razie, bo skoro nie mam nic konstruktywnego, to milczę. Co do Jakubów - jak co roku, jest to fajny pomysł, do tego mamy spore wyprzedzenie - 29.08 to odległa data, więc można zawczasu porobić plany, odłożyć kopiejki(czy co kto tam ma) żeby być w pełni przygotowanym na zabawę. Z mojej strony, jak zwykle oferuję miejsce na meeta jeśli wyjdzie nam to kameralnie, ze śpiewami, kartami i mordobi..znaczy się, tego, z eurobusinessem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ganz Posted May 27, 2015 Share Posted May 27, 2015 Tak bardzo opozycja :'D W zasadzie to ogólnie mi to zwisa ;P Jak tylko będę mógł, to się pojawię Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cygnus Posted July 8, 2015 Author Share Posted July 8, 2015 Dzieje się wydarzenie na FB -> https://www.facebook.com/events/1597171290565955/ Jest sygnał z Jakubów, jest więc wydarzenie. Ogłosiłem to gdzie się dało, jak macie dostęp, to ogłaszajcie jeszcze gdzieś dalej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cygnus Posted July 17, 2015 Author Share Posted July 17, 2015 Ankieta na grupie na FB: Kto nie ma FB niech pisze tutaj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cygnus Posted August 4, 2015 Author Share Posted August 4, 2015 (edited) Coś poszło bardzo źle albo bardzo dobrze: Edited August 5, 2015 by Cygim Łabędziowitz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lordek Posted August 4, 2015 Share Posted August 4, 2015 (edited) Jakiś Sebix już to klarownie wyjaśnił Edited August 4, 2015 by Lordek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cygnus Posted August 4, 2015 Author Share Posted August 4, 2015 https://www.youtube.com/watch?v=80YFtnTBApU Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cygnus Posted August 22, 2015 Author Share Posted August 22, 2015 Dobra, tydzień do meeta, netsów brak a ja muszę tu cosik powiedzieć. Spotykamy się w sobotę w McDonaldzie, czekamy od ósmej do dwunastej. Możemy dłużej, jak ktoś będzie miał taką chęć i zamiar przyjechać. Ino niech zgłosi. To tyle ode mnie, przyjmijcie Boże błogosławieństwo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ganz Posted August 27, 2015 Share Posted August 27, 2015 Jak na razie 641 osób zapowiada się do Maka, życzę powodzenia obsłudze xD Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cygnus Posted August 27, 2015 Author Share Posted August 27, 2015 BOŻE CIAŁO PRZY TYM TO NIC XD Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts