Sosna Napisano Sierpień 30, 2015 Share Napisano Sierpień 30, 2015 (edytowany) Witajcie drodzy fani naszej wspaniałej pani nocy!w dniu dzisiejszym z okazji pierwszego września chciałbym przedstawić wam nowy, choć odrobinę nietypowy konkurs graficzny, a mianowicie nie chodzi w nim o to, żeby stworzyć pojedynczą grafikę z Luną w roli głównej lecz o to, by stworzyć cały komiks z naszą ukochaną nocną panią. Tematem tego komiksu ma być Luna w dowolnej roli szkolnej czyli uczennicy/ nauczycielki / dyrektorki / woźnej/ portierki itd.Nagrodami, oprócz tradycyjnych już odznak działowych, są atrakcyjne nagrody rzeczowe ufundowane przez Maginarium.pl czyli: Za I Miejsce koszulka z dowolnie wybranym wzorem(także własnym).Za miejsce II Kubek z wybranym przez zdobywcę tego miejsca wzorem.Za miejsce III podkładka pod myszkę z dowolnie wybranym wzorem.Dodatkowo zwycięskie prace zostaną opublikowane w następnym numerze fanzinu “Equestria Times”, a także zostaną uwiecznione w Lunarnej Galerii chwały, także jest o co walczyć.Interpretacja tytułu jest dowolna, technika wykonania pracy również. Dozwolone są humanizacje/ kuce/ cokolwiek, lecz istnieją obostrzenia dotyczące nadesłanych prac:Absolutny zakaz Gore/R34Zabronione jest korzystanie z gotowych, cudzych artów/wektorów/malunków z postaciami z serialu (całość pracy ma być uczestnika)Dozwolone są mocno “zagwiazdkowane” wulgaryzmy, mowa tu przykładowym k****, a nie kur*a.Komiks ma mieć minimum 3 sekwencje, górnej granicy nie ma.Prace będą oceniane przez trzyosobowe Jury w składzie Sosna, Ares oraz ArjenNightŁuska. Oceniane będą takie rzeczy jak pomysłowość, estetyka , zawartość fabularna, puenta itd.Konkurs trwa od momentu ukazania się tego posta do 18 października 2015 do godziny 23.59.59 wszelkie prac zamieszczone po tym terminie nie będą brane pod uwagę.Prace należy zamieszczać w tym temacie.Życzę kreatywności i Powodzenia. Wszelkie pytania, które wam się nasuną odnośnie konkursu zadajcie w tym temacie. Edytowano Wrzesień 28, 2015 przez Sosna 4 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hidoi Napisano Sierpień 31, 2015 Share Napisano Sierpień 31, 2015 Chętnie bym coś zrobiła, biorąc pod uwagę to, że ostatnio ciągle siedzę w digitalach i w ogóle.Ma to być bardziej krótki czy "paro-stronny" komiks? 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sosna Napisano Sierpień 31, 2015 Autor Share Napisano Sierpień 31, 2015 Komiks ma mieć minimum 3 następujące po sobie ramki komiksowe. Górnej granicy nie ma 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hidoi Napisano Sierpień 31, 2015 Share Napisano Sierpień 31, 2015 Ok, czyli nie musi być to długi tylko na jedną str. maks? Ok ^^ 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Wrzesień 4, 2015 Share Napisano Wrzesień 4, 2015 Witam, od niedawna zaczęłam przygodę z rysowaniem. Natrafiłam na ten konkurs, który bardzo mnie zaciekawił. Wysyłam mam moją pracę, osobiście uważam, że jest jak na moje możliwości jakby to ująć... nie tak sobie to wyobrażałam ale trudno. Jestem z jej zadowolona, grunt to dobra zabawa 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velvie Napisano Wrzesień 28, 2015 Share Napisano Wrzesień 28, 2015 Czy mogłabym uprzejmie poprosić o przedłużenie terminu? Jestem dopiero na etapie szkicu wstępnego, a chciałabym mieć jeszcze trochę czasu na pokolorowanie i konturowanie... Może przedłużenie terminu zachęci też większą liczbę użytkowników do oddania prac? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sosna Napisano Wrzesień 28, 2015 Autor Share Napisano Wrzesień 28, 2015 Podejrzewam, że raczej będzie to niezbędne, bo dotychczas zgłosiła się cała jedna osoba. Także oficjalnie przesuwam termin oddawania prac z dnia 1 Października na dzień 18 Października i zaraz edytuję również pierwszy post. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scarlett Napisano Październik 1, 2015 Share Napisano Październik 1, 2015 Zrobiłam to w Paincie mam nadzieję że się spodoba 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ignis Vesper Napisano Październik 3, 2015 Share Napisano Październik 3, 2015 Można zgłosić więcej niż jedną pracę? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrinceKeith Napisano Październik 4, 2015 Share Napisano Październik 4, 2015 Najpewniej ja również wezmę udział. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sosna Napisano Październik 11, 2015 Autor Share Napisano Październik 11, 2015 (edytowany) Można zgłosić więcej niż jedną pracę?owszem można zgłosić więcej niż jedną pracę. Przy okazji przypominam, że na oddawanie prac został tydzień, chyba, że nie bardzo się wyrobicie, wtedy mogę przedłużyć o kolejny tydzień-dwa Edytowano Październik 11, 2015 przez Sosna Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ignis Vesper Napisano Październik 11, 2015 Share Napisano Październik 11, 2015 Dzięki. Mam nadzieje że się wyrobie. Jedną pracę prawie skończyłem a za drugą się zabieram. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hidoi Napisano Październik 15, 2015 Share Napisano Październik 15, 2015 Nah, czy można trochę poczekać? ;-;Niestety mogę zeskanować dopiero w poniedziałek. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sosna Napisano Październik 15, 2015 Autor Share Napisano Październik 15, 2015 a co mi zależy poczekać mogę Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hidoi Napisano Październik 18, 2015 Share Napisano Październik 18, 2015 Mam możliwość wstawienia pracy jutro, pojutrze, albo nawet dzisiaj jak mi dobrze pójdzie ze wszystkim, chociaż wątpię. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ignis Vesper Napisano Październik 18, 2015 Share Napisano Październik 18, 2015 Mógłbym prosić o przesunięcie terminu jeszcze o tydzień, bo niestety się nie wyrobię. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżuma Napisano Październik 18, 2015 Share Napisano Październik 18, 2015 Można dodatkowe 24 h? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sosna Napisano Październik 18, 2015 Autor Share Napisano Październik 18, 2015 (edytowany) można ale o 24 godziny.... o kolejny tydzień nie wiem, czy jestem skłonny przedłużyć zważywszy na to, że konkurs miał się pierwotnie zakończyć 1 października, przy czym przedłużyłem czas trwania konkursu o kolejne 3 tygodnie, co sumarycznie daje całe 8 tygodni na stworzenie komiksu... osiem tygodni to chyba dość sporo czasu nie? Edytowano Październik 18, 2015 przez Sosna Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżuma Napisano Październik 19, 2015 Share Napisano Październik 19, 2015 Dlatego sie pytam, bo jeśli nie ma takiej możliwości, to mówi sie trudno i czeka sie na następny. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sosna Napisano Październik 19, 2015 Autor Share Napisano Październik 19, 2015 To w końcu tydzień, czy 24 godziny? Bo już nie wiem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sosna Napisano Październik 19, 2015 Autor Share Napisano Październik 19, 2015 ok zdecydowałem przedłużyć ostatecznie i już nieprzesuwalnie termin o tydzień, czyli czekam ostatecznie do dnia 25 października do godziny 23.59 i po tej dacie nie będzie już jakiegokolwiek przedłużenia terminu trwania konkursu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ignis Vesper Napisano Październik 19, 2015 Share Napisano Październik 19, 2015 Dziękuję Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sosna Napisano Październik 19, 2015 Autor Share Napisano Październik 19, 2015 Ale jeśli ktoś będzie sępił o kolejne przedłużenie terminu konkursu blisko tej daty to po prostu konkurs skasuję. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Październik 20, 2015 Share Napisano Październik 20, 2015 moim zdaniem przesuwanire lub całkowite kasowanie jest nie fair wobec ktorych oddali swoje prace przytym męcząc się przy ich oddawaniu wykonaniu. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sosna Napisano Październik 20, 2015 Autor Share Napisano Październik 20, 2015 to wytłumacz w takim razie powinienem zrobić, gdy na konkurs nie ma nawet trzech prac? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts