Skocz do zawartości

[Konkurs] Oratio Vincta

WhiteHood

Recommended Posts

Witajcie.

Oto jest, pierwszy organizowany przeze mnie konkurs, ale nie byle jaki. Tym razem bronią waszą nie będą opowiadania w znanej wam formie, a właśnie oratio vincta, czyli po prostu wiersz. Waszym zadaniem jest napisać takowy, w dowolnej formie. Czy to haiku, postmodernizm czy insza inszość, wybór należy do was. Wybierzcie więc swoją broń, jednakże ostrożnie, gdyż całość oceniana będzie subiektywnie.

Wszystko za przyzwoleniem @Dolar84

1. Limit słów - 1100.

2. Temat konkursu - Zapachniało powiewem jesieni.

3. Opowiadanie musi być w klimacie MLP.

4. Całość musi być w formie wiersza.

5. Dozwolone są wszystkie tagi, poza [Gore] oraz [Clop]. Tag obowiązkowy [Oratio Vincta]

6. Termin oddawania prac: 24.10.2016 do godziny 23:59:59

7. Po oddaniu pracy nie można dokonywać w niej żadnych poprawek - proszę o wyłączenie w google docs opcji komentowania/edycji.

8. Regulaminem obowiązującym jest Regulamin

9. Prace które przekroczą limit słów, będą korzystały z zakazanych tagów lub będą miały nieprawidłową ich ilość, zostaną przysłane po terminie lub zostaną poddane korekcie przez osoby trzecie podlegają dyskwalifikacji.

10. Zwycięzca otrzyma ode mnie możliwość uzyskania jednego z moich osobistych przepisów kulinarnych. 

11. Przystępujący do konkursu akceptują w całości powyższe postanowienia oraz regulamin.

Skład sędziowski - @White Hood i @FrozenTear7

Jeżeli macie jakieś pytania, piszcie.

L'chaim

Edytowano przez White Hood
  • +1 3

I oto są, wyniki.

I miejsce @Arkane Whisper

II miejsce @Mordecz

III miejsce @falconek

Gratulację wszystkim uczestnikom. Nagroda może zostać odebrana w terminie ustalonym wcześniej.

Ocena @FrozenTear7

Odkryj ukrytą treść

Ocena @White Hood

Odkryj ukrytą treść

Edytowano przez White Hood
  • +1 3

No patrzcie, pierwsze miejsce, no ciekawe.

Ale raczej nie prędko porwę się na napisanie kolejnego wiersza, ponieważ to nie za bardzo moja bajka. Faktycznie zapomniałem całkiem o znakach interpunkcyjnych, ale byłem tak zadowolony po udanym napisaniu tegoż, że zwyczajnie o tym nie myślałem. Walczyłem z rymami, ale za każdym razem brzmiało to dla mnie jak dziecięca rymowanka, przez co nijak nie pasowało do tekstu.

W każdym razie, dzięki za pochlebne opinie, no i gratuluje wszystkim, którzy uzyskali jakieś miejsce na podium :D

Jak rozumiem @Arkane Whisper nie chcesz nagrody, więc może @Mordecz by ją chciał. Jeśli nie on to może @falconek. A jeżeli nikt jej nie chcę, cóż nikt jej nie dostanie i po kłopocie.

I serdecznie polecam ten wiersz. Ma on swoje problemy, niemniej jest świetny.

https://docs.google.com/document/d/1ccE0Nj-M_o6p0q02NSvnXiZnlYvDPzp4kcuarP5sADk/edit

• Utwórz nowe...