Jump to content

Hej, cześć i czołem :)

Wiercipięta
 Share

Recommended Posts

Chciałbym się z Wami przywitać :) Co prawda daleko mi do nazwania siebie "świeżakiem" na owym forum, a już tym bardziej nową osobą w fandomie, bo jestem nią od (chochocho) chyba od kiedy to się wszystko zaczęło. Prawdopodobnie był to rok 2011, może wcześniej, a może jednak później - nie pamiętam :twiblush: ale doskonale przypominam sobie te czasy, kiedy to gdziekolwiek się człowiek nie obrócił w internecie, tam widział kuce (a za nim hejt i trolle). W końcu nie wytrzymałem i musiałem to sprawdzić. I tak oto, kompletnie nieświadomy, wpadłem w pułapkę, w jakieś babskie banialuki :grumpytwi: i pokochałem to :giggle:

O fandomie dowiedziałem się nieco później - przy końcu drugiego sezonu. Jakiś czas potem poznałem grupę My Little Mercenaries na Steamie i to był chyba mój najbardziej zakręcony okres online gamingu. Do dzisiaj nie jestem w stanie objąć rozumem tego, co się działo na ich serwerach w TF2 :rarity5:, ale niestety - wszystko co dobre, kiedyś się kończy :pinkie4:

Na forach mi nigdy nie szło. Bywałem na kilku bez większych rezultatów, ale czaty uwielbiałem :pinkie3:

Jakoś wyszło, że przez 3 ostatnie lata zupełnie zapomniałem o kucowo-kucnym świecie. Zacząłem studia w innym mieście i jakoś tak wyszło, kompletnie nieplanowane :derptongue:

Więc co ja tu kurczę właściwie robię? Ano, jakiś czas temu robiłem porządek na dysku Google i znalazłem dawno zapomniany, pisany przeze mnie fanfic. Przed podjęciem studiów pisałem co-nie-co w wolnych chwilach w pracy, kiedy akurat nie mieliśmy w biurze klientów. I nawet muszę Wam powiedzieć, że miałem chyba jakąś wenę do tego :RPHVO: W każdym razie, uznałem, że może spróbuję go poprawić, może dokończyć, może coś z tego będzie. Dlatego chciałbym Was prosić o pomoc w ocenie tego co napisałem, o drobne sugestie i takie tam inne :giggle: Mam zamiar wrzucić fica za jakiś czas, jak tylko poprawię co już mam :)

Przy odrobinie okazji, życzę Wam udanych wakacji bądź urlopów. Zbierajcie siły i zacznijcie powrót do swoich obowiązków z rozmachem :cadancehug2: i mam nadzieję, że i ja tak dam radę :twiblush:

• Upvote 1

Witamy w naszych skromnych progach (ponownie) :yay: (widzę, że emotki już obcykane xD)

A tak ...pisanie fików, ja potrafię pisać tylko takie najbardziej porąbane o najdziwniejszych porach dniach (nigdzie ich nie publikuję).

Ale tak, dzięki za życzenia, a także powodzenia w pisaniu :fluttershy5:

30 minut temu Pixelator napisał:

1. Ulubiona postać?

2. Ulubiony sezon?

3. Ulubiony gatunek muzyczny?

1. Pinkie Pie, ale też bardzo przypadła mi do gustu Nyx, którą stworzył Pen Stroke. Zawsze też podchodziłem sceptycznie do fanficów, a Past Sins mnie przekonało.

2. Chyba skończyłem na 4. Niech będzie, że 4. :pinkie4:

3. Nie mam. Wszystko zależy od nastroju i ludzi z którymi się spędza czas. Kiedyś bardzo dużo słuchałem metalu i mam wielki sentyment do metalowych festiwali. Nawet teraz strasznie korci mnie, żeby wybrać się ponownie na Brutal Assault :HLihR: ale wydaje mi się, że ja po prostu uwielbiam festiwalowy klimat i muzyka nie ma tu nic do rzeczy. Wczoraj zupełnie niespodziewanie dostałem 2 bilety na tegoroczny Opener. Z Line-upu znam chyba tylko Foo Fighters, ale co tam. Dzisiaj biegnę kupić namiot, biorę dziewczynę pod pachę i jedziemy. Uznałem, że ma być fajnie. No to będzie :wrWgR:

Ten przypływ nowych ludzi jest straszny

Witaj na forum, baw się dobrze, mam nadzieję, że nie speszysz się po dwóch dniach i zostaniesz z nami na dłużej.

Kilka niewinnych pytań

Spoiler

1. Lubisz szopy pracze?

2. Ile masz lat?

3. Boisz się pająków?

4. Lubisz .gady?

ten moment kiedy czytasz jeden post i zauważasz, że to wcale nie jest dziewczyna, no cóż.

Witamy serdecznie! Mam nadzieję, że zostaniesz z nami na dłużej. :pinkie4:

Kilka pytanek na dzień dobry:

Spoiler

1. Widzę, że grasz w gierki, zatem jakaś ulubiona?
2. Ulubiony antagonista w uniwersum MLP?
3. Ulubiona postać tła?
4. Co sądzisz o grze Wiedźmin 3:Dziki (Z)Gon (o ile grałeś) i dodatkach?
5. Jakieś inne, nietuzinkowe zainteresowania prócz MLP i gier?
6. Human czy ścisłowiec?

PS: Na fika sobie z chęcią rzucę okiem :3

4 godziny temu Cassidy napisał:

1. Lubisz szopy pracze?

2. Ile masz lat?

3. Boisz się pająków?

4. Lubisz .gady?

ten moment kiedy czytasz jeden post i zauważasz, że to wcale nie jest dziewczyna, no cóż.

1. Nie miałem nigdy okazji ich znielubić :)

2. 25

3. Absolutnie nie. Bardzo lubię pająki, ale niestety jestem zmuszany do ich zabijania :pun:

4. A i owszem. Nie za bardzo rozumiem dlaczego ludzie lubią je trzymać w domach. Jako zwierzęta zimnokrwiste są lekko autystyczne. Z drugiej strony pamiętam, że za dzieciaka wymyśliłem sobie, że będę miał żółwia. Wszystko starannie przemyślałem i zaplanowałem - została do załatwienia tylko zgoda rodziców. "Co? Nie. Chyba żartujesz" Uff. Dzięki mamo :derptongue: Ale do samych gadów absolutnie nic nie mam. Z uwagi na to, że coraz więcej ludzi lubi takowe zwierzątka trzymać w domach, myślałem nawet o obraniu specjalizacji w ich kierunku, ale jak na razie interesują mnie bardziej futerkowe zwierzęta egzotyczne. Kto może oprzeć się urokowi tych śmiesznych jeży, których ostatnio jest wysyp w Internecie? :)

Co do Twojego ostatniego zdania: heh, no, dzięki :D

2 godziny temu Cahan napisał:

Witaj na forum!

Mam jedną uwagę - proszę, nie nadużywaj emotek, bo to obniża czytelność wypowiedzi.

Baw się dobrze :zecora3:

Jasne, będę miał to na uwadze. Strasznie kusi mnie, żeby wykorzystywać te śmieszne emotikony, ale jak najbardziej rozumiem ;)

godzinę temu Wilczkowa napisał:

1. Widzę, że grasz w gierki, zatem jakaś ulubiona?
2. Ulubiony antagonista w uniwersum MLP?
3. Ulubiona postać tła?
4. Co sądzisz o grze Wiedźmin 3:Dziki (Z)Gon (o ile grałeś) i dodatkach?
5. Jakieś inne, nietuzinkowe zainteresowania prócz MLP i gier?
6. Human czy ścisłowiec?

1. Nie, chyba nie. Mam wielki sentyment do gier, w które grałem lata temu, jak Baldur's Gate albo Morrowind. Ale na obecną chwilę nie potrafię się zatrzymać na jakiejś grze na dłużej, przejść parę razy itd - to chyba czyni ją TĄ ulubioną :D Nawet gry on-line nie są już dla mnie tym, czym kiedyś. Czasami mam wrażenie, że po prostu powoli z tego wyrastam, ale to bzdura :derp2:

2. Discord.

3. Lyra.

4. Nie miałem jeszcze okazji zagrać. Słyszałem same dobre opinie. Doszedłem do wniosku, że najpierw przejdę wszystko co powykupowałem na wyprzedażach Steam, GOGu i Originie i dopiero wtedy zacznę grać w nowsze u droższe gry - czyli pewnie nigdy :stare:

5. Chciałbym powiedzieć, że gitara, perkusja, festiwale, turystyka piesza i górska, ale to wszystko ostatnimi czasy zeszło jakoś na margines, zepchnięte prze studia i praktyki. Mówią, że jeżeli nasza praca jest naszym zainteresowaniem, to wygraliśmy w życie. Chciałbym to kiedyś powiedzieć o sobie, ale jak na razie to staram się do osiągnąć :P

6. Pomimo, że sam kiedyś uważałem się za dumnego "ścisłowca" (:shrug:), to doszedłem do wniosku, że każdy z nas musi być i jednym i drugim, żeby lepiej rozumieć otaczający nas świat, a często i swoją dziedzinę. No i nie jest to prosto rozgraniczyć - sam nie znosiłem historii w szkole, ale uwielbiałem książki historyczne :D

godzinę temu Wilczkowa napisał:

PS: Na fika sobie z chęcią rzucę okiem :3

Bardzo mi miło :giggle:

Dziękuję wszystkim za słowa powitania :)

E:

@Zirathel

Sam nie wiem o czym myślałem ustawiając ten nick ostatnim razem jak tu byłem, no ale niech już będzie :P

Edited by Wiercipięta