Jump to content

Dzień dobry wieczór

Yokimi
 Share

Recommended Posts

Witam, witam. Jestem nowa zarówno w fandomie, jak i na forum. Na początku wahałam się, czy pisanie czegoś o sobie ma jakikolwiek sens - wszak jest tu tyle wartościowych osóbek/kucyków, że zapewne ciężko poznać każdego. Ale ostatecznie odważyłam się, więc byłoby mi niezmiernie miło, gdyby parę duszyczek zerknęło na moje wypociny~

Zacznijmy od początku. Mam okropne imię, którego nienawidzę, dlatego proszę o zwracanie się do mnie po prostu Yokimi/Yokiś/Yoki etc. Chodzę do klasy 3 "gimnazjum". Pochodzę z woj. świętokrzyskiego i ze względu na rodziców nie mogę jeździć na meety i konwenty.

Moją największą wadą jest strach przed rozmawianiem z innymi ludźmi, co najczęściej objawia się rozmyślaniem kilkanaście razy nad odpisaniem komuś - tak, musiałam o tym wspomnieć, gdyż później w moją stronę leci mnóstwo zażaleń i oskarżeń o brak czasu, a ja po prostu nie wiem co i jak mam napisać. Poza tym nadużywam emotek. W szczególności "xD".

Moją pasją jest oglądanie kreskówek i filmów animowanych. Za długo by tu wymieniać moje ulubione, dlatego to pominę. Prócz oglądania czasami coś napiszę, czasami coś narysuję, czasami coś sfotografuję, ale są to raczej amatorskie rzeczy. Jestem w fandomie furry. Lubię gry typu Life is Strange, Bendy and the Ink Machine. Z książek preferuję te o tematyce steampunk, jak i przygodowe. Uwielbiam twórczość Ricka Riordana. Oprócz tego interesują mnie tematy Lgbt, czarny humor oraz popkultura/subkultura.
Co do muzyki, to mogę śmiało stwierdzić, iż słucham dosłownie wszystkiego (prócz Disco Polo) - począwszy od indie rock, christian rock, poprzez musicale (Dear Evan Hansen, aww), na utworach z kreskówek/filmów kończąc. Moje ulubione zespoły to:
-Get Scared
-Hollywood Undead
-Panic! at the disco
-MISSIO

MLP oglądałam od początku. Nigdy jakoś specjalnie nie ciągnęło mnie do wstąpienia do fandomu, ale ostatnio dzięki przyjaciółce ponownie pokochałam tę serię i tak jakoś wyszło, że tu jestem. Posiadam 2 ponysonki oraz 3 mniej ważne dla mnie oc. W niedalekiej przyszłości zapewne wstawię ich refki.

To w zasadzie tyle, co mogę o sobie powiedzieć 。◕ ‿ ◕。

• Upvote 2

37 minut temu, Yokimi napisał:

Moją największą wadą jest strach przed rozmawianiem z innymi ludźmi, co najczęściej objawia się rozmyślaniem kilkanaście razy nad odpisaniem komuś - tak, musiałam o tym wspomnieć, gdyż później w moją stronę leci mnóstwo zażaleń i oskarżeń o brak czasu, a ja po prostu nie wiem co i jak mam napisać. Poza tym nadużywam emotek. W szczególności "xD".

Chyba znalazłam bratnią duszę :hug4:  mam dokładnie tak samo xDD 

Witaj na forum. Baw się dobrze, zawieraj znajomości. Ludzie są tutaj bardzo mili i fajni (nie mówię o sobie :rainderp:), więc ten...powodzenia na nowej drodze życia jako broniacz :D

Edited by Dairinn

Witam Cię serdecznie w naszych skromnych progach ~ :fluttershy5:

Widzę, że też lubisz Oncelera. Nie będę tutaj sama, heh. I nie tylko to nas łączy. Też lubię filmy animowane, Life is Strange bardzo mi się podoba i również boję się ludzi. Chociaż nie w internecie, tutaj piszę bez problemu. I ten mój strach powoli przenosi się jedynie na rozmowy telefoniczne. Ale mniejsza. 

Łap pytanka~ 

1. Jakie są twoje ulubione kucyki? Albo jeden, jeśli potrafisz wybrać jednego. 
  2. Lubisz może gry przeglądarkowe? 
  3. Też uważasz, że Imagination zepsuli "Loraxa" tymi okropnymi scenami z Tedem, spłycając ogromnie najważniejszy wątek? D: 
  4. Dałaś słowo 'gimnazjum' w nawias. Czyli rozumiem, że już idziesz nowym programem? Ciekawa jestem jak to wygląda. Czy zaczęłaś w gimnazjum i nagle zmienili ci gimnazjum na podstawówkę czy jak to jest? 

Patrzę, czytam i tak sobie myślę: Kurdełke, spoko osóbka i dodatkowo wiekowo podobna. Coś czuję, że się dogadamy. Także ten... Zapraszam do forumowych dyskusji i nie bój się nas - my nie gryziemy (chociaż ja lubię :rainderp:). Jeżeli miałabyś jakieś pytania lub zwyczajnie chciałabyś pogadać to pisz śmiało! :NjdaT: