turbo638 Napisano Listopad 16, 2017 Share Napisano Listopad 16, 2017 Jako że film jest już od jakiegoś czasu w miarę dostępny na internecie to można mu się dokładniej przyjrzeć. To natchnęło mnie go czegoś w rodzaju porównania i trochę zastanowienia się dlaczego zrobili pewne zmiany. Na pierwszy ogień idzie Twilight. Od razu w oczy rzucają się lepiej wyeksponowane uszy. Widać też, że ciemnofioletowe pasemko na grzywie jest szersze i w filmie jest po obu stronach rogu. Spoiler Druga będzie Rainbow, tu mnie zastanawia czemu w filmie zmienili obwódkę grzywy z niebieskiej na dopasowaną do kolorów grzywy? Taka zmiana mnie zastanawia bo wydaje mi się, że w serialu nie byłoby to aż tak trudne do osiągnięcia lub z drugiej strony mogli zostawić to jak w serialu. Spoiler Teraz pora na popisowy numer Rainbow czyli ponaddźwiękowe boom. Tutaj mnie zastanawia zmiana kierunku rozchodzenia się kolorów. Spoiler Asystent numer jeden czyli Spike. Dostał półprzezroczyste uszy na początku myślałem, że w serialu ograniczał twórców program. Przypomniałem sobie, że Luna ma też ma częściowo przezroczystą grzywę w serialu. Spoiler Księżniczka nocy Luna, jej grzywa w obydwu przypadkach prześwituje. Spoiler Na koniec dwie rzeczy które dla mnie są fajnymi smaczkami ale ogólnie raczej nie mają znaczenia. Zabrudzone kopytka Spoiler I pokazanie spodniej części kopytka. (bardzo podoba mi się ten scen z Rainbow) Spoiler A Wy co o tym sądzicie, może też zauważyliście coś ciekawego? 7 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artem Napisano Listopad 16, 2017 Share Napisano Listopad 16, 2017 To ja polecam obejrzeć archiwum strumienia z Rebeccą Dart, która dość ciekawie opowiada o zmianach w wyglądzie postaci oraz ciekawostkach i anegdotkach z tym związanych Spoiler Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turbo638 Napisano Listopad 16, 2017 Autor Share Napisano Listopad 16, 2017 5 minut temu, Artem napisał: To ja polecam obejrzeć archiwum strumienia z Rebeccą Dart, która dość ciekawie opowiada o zmianach w wyglądzie postaci oraz ciekawostkach i anegdotkach z tym związanych Bardzo chętnie to obejrzę tylko z moją znajomością angielskiego zrozumiem max 20% całości. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Listopad 16, 2017 Share Napisano Listopad 16, 2017 Jestem pod wrażeniem. Wychwyciłeś wiele rzeczy, na które ja w życiu bym nie zwrócił uwagi. Dla mnie "grafika" po prostu wygląda o niebo lepiej. Widziałem film kilka razy, a nie zauważyłem półprzeźroczystych uszu Spike'a (jakoś mi to umknęło) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turbo638 Napisano Listopad 16, 2017 Autor Share Napisano Listopad 16, 2017 6 minut temu, Triste Cordis napisał: Jestem pod wrażeniem. Wychwyciłeś wiele rzeczy, na które ja w życiu bym nie zwrócił uwagi. Dla mnie "grafika" po prostu wygląda o niebo lepiej. Widziałem film kilka razy, a nie zauważyłem półprzeźroczystych uszu Spike'a (jakoś mi to umknęło) Ostatnio byłem w kinie całe 10 lat temu wiec możliwe, że z tego powodu to wychwyciłem lub dlatego, że w miarę często obejrzę jakiś odcinek serialu. Ze scenami czekałem aż film będzie w miarę dostępny. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kajotek Napisano Listopad 18, 2017 Share Napisano Listopad 18, 2017 Jakby nie spojrzeć, obwódka grzywy Twilight też zmienia odcienie w zależności od pasma. Chociaż w jej wypadku nie jest to tak wyeksponowane. Cóż, Dash znacznie lepiej wygląda z filmową grzywą, która o wiele lepiej kontrastuje z resztą sylwetki. Tak naprawdę w filmie położono nacisk na detale postaci. Rzućcie okiem na róg Luny. W serialu - prosty jak strzała, w filmie - wyraźnie widać zastosowane zaokrąglenia. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turbo638 Napisano Listopad 18, 2017 Autor Share Napisano Listopad 18, 2017 Wiadomo wszystkie kucyki mają tak zrobione grzywy, ale na Rainbow to najbardziej się rzuca w oczy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarianWisniewski Napisano Maj 27, 2019 Share Napisano Maj 27, 2019 Wiecie co? Film jest znacznie piękniejszy niż serial, dlatego nazwałem go "Pięknem, jakiego świat dotąd nie widział. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Maj 27, 2019 Share Napisano Maj 27, 2019 (edytowany) 31 minut temu, MarianWisniewski napisał: Wiecie co? Film jest znacznie piękniejszy niż serial, dlatego nazwałem go "Pięknem, jakiego świat dotąd nie widział. Ktoś tu chyba nie oglądał filmów Disney/Pixar, albo jest zaślepiony miłością do MLP To jest piękno (zróbcie głośniej) Spoiler Faktycznie... PIIIIĘKNOO!!! A nie mówiłam? Wcale, że nie piękne. Znowu ćpałaś i masz zaburzenia percepcji. A fcale że nie! Apple Bloom, poślij ją wreszcie na odwyk To nie takie proste, prawda Rarity? Co ty mi tu sugerujesz? Zakupoholizm, pracoholizm... Nie wtrącaj się. Co się tu odwala? Lyra, nasz były opiekun znowu był w pracy 10 godzin, i znowu mu odwala Jakie to dla niego typowe Zanim ktoś zacznie narzekać na porównanie - hej, skoro szanowny kolega użył słów "piękno, jakiego świat dotąd nie widział", to pokazuję i udowadniam, że jednak widział. Edytowano Maj 27, 2019 przez Triste Cordis Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarianWisniewski Napisano Czerwiec 20, 2019 Share Napisano Czerwiec 20, 2019 Wiecie co? Każdy kucyk w tym filmie ma inne uszy i spody kopyt. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turbo638 Napisano Czerwiec 20, 2019 Autor Share Napisano Czerwiec 20, 2019 39 minut temu, MarianWisniewski napisał: Wiecie co? Każdy kucyk w tym filmie ma inne uszy i spody kopyt. W jakim sensie? Chodzi o inne uszy i spody kopot pomiędzy serialem a filmem czy chodzi, że każdy kucyk w filmie ma unikalny kształt uszu i kopyt. Mi się jednak wydaje, że uszy są "robione" według jednego szablonu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarianWisniewski Napisano Lipiec 5, 2019 Share Napisano Lipiec 5, 2019 Po kształcie kopyt rozpoznałem, że w filmie mają one kształt serca, podczas gdy w serialu są okrągłe. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się