Veqer Napisano Lipiec 23, 2018 Share Napisano Lipiec 23, 2018 Czołem Armio. Temat komiksu przewijał się już w jednej z poprzednich dyskusji a propo Magii której używa Król. Teraz jednak pomyślałem, że warto by było ogółem podyskutować o samym komiksie. Co więc wy o nim sądzicie i jak podoba się wam geneza Króla która została tam przedstawiona i co waszym zdaniem mogłoby być przedstawione lepiej? Ja wypowiem się po was. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Veqer Napisano Lipiec 26, 2018 Autor Share Napisano Lipiec 26, 2018 Dnia 23.07.2018 o 14:51, Bleflar napisał: A czy przypadkiem komiksy nie są niekanoniczne? tematem nie jest to, czy komiks jest kanoniczny czy nie, tylko co wy o nich sądzicie, oraz o tym jak zostały tam przedstawione konkretne aspekty. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiP Napisano Lipiec 26, 2018 Share Napisano Lipiec 26, 2018 Historia z tego tomu jest dosyć ciekawa, do tego sam komiks dobrze narysowany. Poznajemy tam historię młodej Celestii i jak to ona się w nim zakochała. Sombra też wypadł tam dobrze i jego poświęcenie na końcu fajnie zamknęło tę historię. Ogólnie to jeden z lepszych komiksów jakie do tej pory czytałem i jest to komiks, jaki bardzo dobrze wspominam. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ByczekPazerny Napisano Lipiec 26, 2018 Share Napisano Lipiec 26, 2018 A temat jest od dyskusji nad wszystkimi komiksami które traktują o Sombrze, czy konkretnie nad samym "Nic nie jest pojedyncze"? Bo jeśli o ten jeden konkretny chodzi to on mi się nawet podobał, był rozbudowany, wciągający i w pewnym stopniu dramatyczny, ale niestety - zaprzeczał innym historiom na temat Króla. Otóż w komiksie "Oblężenie Kryształowego Królestwa" dowiadujemy się że Sombra nie jest kucykiem tylko umbrumem i pochodzi z innego wymiaru. Czyli w wymiarze z przeinaczoną rzeczywistością do którego trafiła młoda Celestia i Star Swirl być go nie powinno, bo mimo wszystko wywodził się z innego planu i zarówno dla serialowej Equestrii jak i jej przeinaczonej wersji osoba Króla była przybyszem z innego świata. Przynajmniej ja to tak rozumiem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Veqer Napisano Wrzesień 1, 2018 Autor Share Napisano Wrzesień 1, 2018 Ojejciu... byłem przekonany, że na to odpowiedziałem Dobrze. Jeżeli chodzi o moje zdanie... Hmm... Sombra w komiksach został momentami "znijaczony" i sprowadzony nawet momentami do kogoś kto został na złą droge sprowadzony... Troche jak w wypadku animacji "A Tale of one Shadow". Wolałbym raczej myśleć o Sombrze jako o kimś kto po prostu z charakteru jest zły, a nie jak o kimś dobrym opętanym jedynie przez mroczną magie. Jednakże nie zrozumcie mnie źle. W jednym z komiksów mimo udziału mrocznej magii na charakter młodego króla, widać także wyraźnie jego wkład i chęć do takich, a nie innych czynów. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts